Za i protiv legalizacije marihuane

1. Slažem se sa rosonerijem, okreni obrni "pušimo hašiš oči nam se cakle...".

2. PROTIV!! treba zabraniti i cigarete a ne jos legalizovati to sranje...

Ako su vam je potrebna droga da biste uzivali onda ...

3. Jebeno! Napokon pročitah sve postove, pa da i ja nešto velim.
    Kao prvo, nisam za legalizaciju, jer ova zemlja nije još spremna za to i nije realno spominjati ovo još uvijek. Možda ze nekoliko godina. A volio bih da je legalizuju jednom, jer me mnogo nervira kad dobijem neko sranje, a ja ne mogu da posadim sebi jednu biljku, samo za svoje potrebe. Čist bezobazluk.
    Ja konzumiram vutricu, kad imam. Nikad nisam forsirao nekoga ko ne puši i govorio kako je to divno i da on to mora da proba, a nikad nisam zapalio, a da ne ponudim druge, to ne bi bilo fino. Nema jebene šanse da ću ikada probati nešto drugo, i mislim da oni koji kažu da se počinje sa maricom, a završi na nečemu drugom, nisu u pravu. Ti ljudi vjerovatno prvo počnu sa tim jer im je to dostupno. Ali o ovome se već dosta razglabalo u prvih 10 strana postova pa da ne trabunjam ja dalje.
    Nerviraju me najviše likovi koji osuđuju nas, dobroćudne konzumere džidže, i još koriste pogrdne nazive, narkomani, klošari, jadnici... To je glupo, ja nikad nisam rekao nekome, ti si glup ko kita, jer ne koristiš marihuanu. To je stvar izbora, hoćeš-nećeš. Ne poredim sa cigarama i alkoholom jer se jednostavno to ne da porediti.

4. Za! Hoću sam da gajim svoju travu a da se ne osvrćem da li će neko da me otkuca muriji. Mada, klinci su životinje, ko zna kako bi to bilo... Ali opet, klinci mogu da dođu do alkohola takođe, i napiju se i prave sranja, pa je li zabranjen alkohol? Inače imam 35 godina, tu i tamo dunem već dvadesetak leta. Čini mi se da se nisam navukao na heroin.

A inače, trebalo bi zabraniti masturbaciju. Zamislite te izopačene bolesnike koji svoju bolesnu seksualnu želju zadovoljavaju pipkanjem sebe! NAUČNO je dokazano da se od toga suši kičmena moždina. I crkva ima stav o tome. A i zamislite koliko je to jadan prizor: sedi lik, uhvatio svoju alatku i dahće. Jadno. Glavni dokaz da je to jadno jeste da se takvi kriju po budžacima dok to rade, kao narkomani. I ne mogu da uživaju, da se zabavljaju strejtirajući ili u nekom zdravom seksualnom odnosu. To bi trebalo zabraniti, jer država nema od toga nikakve koristi, a šteti zdravlju i natalitetu u zemlji.

5. Nema jebene šanse da ću ikada probati nešto drugo, i mislim da oni koji kažu da se počinje sa maricom, a završi na nečemu drugom, nisu u pravu.

Apsolutno se slažem.
    Legalizacija je jedina ispravna stvar, mada ja smatram da sve treba legalizovati ionako država radi sa narkoticima pa zašto onda da i građani nemaju neku korist od toga.

6. Ja sam za. I ovako ko hoće može da nabavi vutru kad hoće, zašto se ne bi država ugradila. To nikako ne bi značilo povećanje narkomanije (iz gorepomenutog razloga), jedina razlika je u tome što bi državni budžet bio malo veći zahvaljujući akcizama.

7. Ako su vam je potrebna droga da biste uzivali onda ...

Марихуана није дрога... Ал опет, то је небитна ствар...
    Треба је легализовати јер једноставно ја лично знам много људи који су је некад пробали или је и дан данас користе... Е сад, проблем највећи је у томе што један део младих који то проба не стане на томе, једноставно се ушемиш са таквим слојем људи, па прелазиш на јаче дроге.

Е сад, кад би се легализовала, не би долазио у контакт са таквим људима, контам имао би места на којима се продаје... Мислим да је то веома добра идеја!

8. Ja sam za legalizaciju teških droga.

9. Vi bi marihuanu da legalizujete a ni cigara se ne sme vise zapalit ko nekad xD

10. Pa cigare nisu ilegalne, samo je propisano zakonom gdje se smiju pušiti. Isto tako bi se i prilikom legalizacije marice donio zakon o upotrebi, kada i gdje se to smije. Sigurno ne bi bilo dozvoljeno na radnom mjestu.
    Ali kako god, ne može se porediti marihuana sa cigarama.

11. Što ne može da se poredi?

12. Legalizujte heroin!!!

13. gamby, pa duvan je braon, a trava je zelena.

14. Droga je droga, a u Srbiji, gde realnost ima mnogo vecu cenu od materijalne, droga, bilo kakva droga, beg od te realnosti, jeftino polupostojanje, nekoliko casova blazenog nistavnila su haos, posebno u Srbiji. U Srbiji, gde si potpuno ultra mega giga "in" ako duvas, u Srbiji gde se grca, u Srbiji gde svakodnevni zivot vodi u depresiju i ludilo, u Srbiji gde besparica postaje sve neizdrzivija, marihuana bi od sranja napravila lokvu trulezi, jebenu septicku jamu. Ne, ne treba legalizovati marihuanu.
    Ja nikada nisam probao, niti cu, iako se druzim sa likovima koji duvaju, iako sam bio ponudjen stotinak puta. Ne, to je MOJA pobuna... Protiv mafijasenja, stereotipa za'ebanih likova koji duvaju marihuanu zato sto je to toliko jebeno "cool", protiv cinjenice da sistem vrednosti i svet svakim minutom sve vise i vise idu u kurac. A danas se sve ionako sve svodi na ekonomiju i marketing, ovo je svet
    "gde je cilj samo prodaja
    pa je nastranost moderna
    u svim mogucim formama"
    (25/17 feat. BS - Mi pobedim!)
    A ako neko kaze da je ovo gomila sranja i da sam nevidjeni saban, glupi klinac koji ne zna o cemu prica, moze slobodno da se sagne i umesto dzointa posisa mi tuksona, znanog i kao Dante...

15. Slažem se sa tobom Paraćinac. Recimo, ja sam u srednjoj školi zbog svog neduvanja i fanatačne ljubavi prema sportu bio veoma neomiljen i ismevan u svom razredu kao jedini učenik koji to nije radio. Pošto sam bio veoma mlad i nezreo, bedačio sam se zbog toga, razmišljao čak i da pokušam da duvam sa njima, ali dve stvari su ipak presudile da to na kraju ne uradim. Naime, te godine su mi na pulmološkom pregledu izmerili kapacitet pluća od 5,5 litara što je na moju tadašnju visinu od 175 santimetara i mršavu konstituciju bio odličan rezultat, a na času fizičkog sam među prvima istrčao 800 metara i nijednom nisam zastao da bih došao do daha. Tada sam rekao svoje konačno NE drogama i duvačkom orkestru sa kojim sam išao u razred, a sa druge strane rekao sam DA bavljenju sportom i radu na sebi.

16. A što se tiče legalizacije, ja sam za to da ovi zakoni koji su doneti za pušenje cigareta važe i za pušenje marihuane. Dakle - legalno, ali samo na određenim mestima na kojima duvanje neće nikoga ugrožavati.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.