Prijava

Mene ovo podseca na vic o indijancima, meteorolozima, zdrvima.

Jedan od ona dva rezisera, (dolce i gebana): Debeli nije izdao knjigu? Sta dalje da snimamo?
Drugi: Cekaj. Gledam sta ovi lupaju na jutubu. Izmisljaju da je procureo scenario. Koje samo gluposti lupaju.
Dva meseca kasnije
Onaj prvi: Ej kasnimo, a nemamo jos scenarijo. Ustrojice nas NVO.
Onaj drugi: Imam ideju. Pali jutube da vidimo onaj scenarijo sto je procureo.

Da, to da su javili Deneris i da je ona uspela da pređe ceo Vesteros da bi ih spasla, to je ono što sam rekao da je najveća glupost.

Pre je trebalo i po 2 epizode da gavran donese poruku, koliko god daleko da treba da leti, al tad je bilo lako, svi likovi bili razdvojeni, pa su epizodu delili na jedno 7-8 delova, i moglo je da se ide napred sa drugim pričama dok nastaviš tu jednu za koju je potrebna ta poruka. A sad kad su se svi udružili i kad imas sveukupno 2-3 grupe, mora gavran da stigne odmah da bi se nastavilo. Ili su sad ovo neki jezogavrani koji su apgrejdovani u odnosu na one stare.

Gavrani lete ili ih nose u brodovima? To nisam ispratio...

Malo tehnickog znanja.
Golubja posta radi u odredjeno doba dana. Tempira se golub da stigne na odrediste predvece. Ako ga posaljes sabajle, on moze da kruzi satima oko svoje kuce. Da bi sleteo u nekav golubarnik, pa ga citac poste zgrabi dok drema, skine mu poruku sa noge i strpa ga u kavez. Inace zivina ne vidi dobro po mraku pa gleda da pronadje gde ce da kunta, cim sunce zadje. Taj kavez se natovari na zapregu i posalje tamo odakle ce se slati vesti.
Uglavnom je svrha golubje poste da se sa terena posalje poruka u komandu, a da se ne koristi kurir. Radi u jednom pravcu, jer golub samo ume da se vrati kuci. Poruka nazad sa golubom se salje po kuriru. Sto je u tri kurca sporo.
Golubja posta je izum kasnog 18 veka. Koristena je u 1. sv. ratu. Nasa vojska je poslala u Sabac golubara, koji je izvestavao komandu golubovima.

гавран је много паметнији од глупог голуба, али свеједно није толико брз ко што је у серији

Odakle lanci a zmajevi u seriji lete i mrtve glave hodaju haha

Moraju da nose lance zbog snega

I kako su izvukli zmaja iz vode kad ne smeju u vodu valjda? Ko su bile te mrtve junoše što su zaronili u svoju ponovnu smrt da zavežu lance za zmajčeka?

откуд им одједном оне ланчине да извлаче змаја, али озбиљно размислите где су оно могли да нађу

ево размишљам цео дан, сад ћу да откуцам пост до ког закључка сам дошао.

морамо да упростимо ствари и да искључимо да су ланац нашли случајно баш ту. да се ланац налазио ту, морало би негде и некако бити наговештено. значи да дефинитивно имају једну дивизију која вуче ланац са собом. одакле следи да им ланац за нешто треба. можда хоће да га употребе на зиду, да им помогне у рушењу. а можда су га и вукли са собом баш за случај да наиђе змај, можда неко од њих види будућност и сл.

у сваком случају очекујемо од екипе која прави серију разрешење дилеме, пошто смо видели да јако воде рачуна да овакви детаљи не остану неразјашњени.

Pa Noćni Kralj možda, nadam se da će osma sezona da bude samo o šetačima i zombijima, sa njihove tačke gledišta, da vidimo gde su se toliko zadržali od prve sezone i sva ostala objašnjenja

да, да, требало би пар епизода да посвете томе.

http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20120604080035/gameofthrones/images/8/80/Wight01_2x10.jpg
ја сам киза са медвеђих острва, добио сам отказ као технолошки вишак, па сам се пријавио у армију ноћног краља.

ваљда ће бити неких флешбекова у задњој сезони да се виде неки ликови који се помињу само у причама. ако буду смарали тучом са зомбијима, гледаћемо на ФФ.

zid je fizicki neunistiv od strane ledenih glavonja, mozda postoji jos neki joramunov rog, tog tipa sranje i sve, uglavnom zid pada ceo odjednom

откуд знаш да је физички неуништив кад и сами ликови немају појма о шетачима и зиду осим из легенди и прича у које нико и не верује?

ваљда ће бити неких флешбекова у задњој сезони да се виде неки ликови који се помињу само у причама. ако буду смарали тучом са зомбијима, гледаћемо на ФФ

Ma biće sigurno, Bren će biti baš zauzet u poslednjoj sezoni.

Mislim da je neko negde rekao da šetači ne mogu da prođu zid zbog magije, ali isto tako nisu mogli ni da uđu u onu hold-the-door pećinu dok Noćni Kralj nije uvatio Brena i stavio mu svoj žig ili šta već. Tako da je moguće da sad te mađije više ne važe.

па и да сруше зид, којом брзином иду стижу у краљев грудобран за цирка 50 година.

A videlo se da su otišli na kraju sa bojišta. Otišli po lanac