Prijava

Daklem, ribovol. Odnosno, ribolov. Jel pecate? Ja pecam skoro dvaes godina, pa rekoh sebi ajd da otvorim temu ovde, pošto lepo piše - Upoznavanje, hobiji, zanimanja. Ovde delite iskustva, mišljenja i fotke vaših ili tuđih ulova. Ja sam u fazonu da sa ekipom odemo na vikendicu na Dunavu po nekoliko dana, pa piće, grill i naravno, ribe. Zajebancija. Ih! Lepote li!
Himna ribolovaca!
http://www.youtube.com/watch?v=NFKMnmZ5ads
Vetar ljulja čamac, riba trza mamac,
Na obali cura šeta, pecanje ometa!

Пребачено у "Спорт и живот".

pecam, mada retko, al u suštini negde od četvrte, pete godine znači nekih 13 - 14 godina.

Пеки д џем
Пребачено у "Спорт и живот"

I sport i život

Уједно спорт, али и начин живота. :)

U ovom sportu redosled operacija je mnogo bitan kao sto sam pokazao na slikama prvo treba nesto uloviti...drugo zaliti...i onda ono najbolje dobro se odmoriti
:)

Taj rad,pajkoNP! Ne znaju šta je život...

Nikad nisam pecao, mada mislim da je u njemu više suština u tom odmaranju i meditiranju nego samom ribolovu. :)

pekky
Nikad nisam pecao, mada mislim da je u njemu više suština u tom odmaranju i meditiranju nego samom ribolovu. :)

Da, i to. Ali nije samo to suština

to bi bilo valjano loviti

a koja je ovo sanđama na zadnjoj slici? barkuda možda?

bem li ga to je bila neka sea monster fish :))))

kaci neke svoje

Gde pecate? Je l' imate neke, da kažem, vaše terene, na koje stalno idete ili nema pravila? Šta pecate najčešće?
Ovako, ja retko idem na pecanje, šteta, a nekad sam dosta često išao. Uglavnom, Dunav, Sava i po Vojvodini uglavnom, par puta na Zapadnoj Moravi, kod Čačka, onda na Moravici kod Sokobanje i Bovanskom jezeru. Pecao sam par puta i na Srebrnom jezeru. Pecao sam dosta u Crnoj gori, pre svega na moru, ali i na Skadarskom jezeru. Nešto malo i na Grčkoj obali, kod Paralije, Stavrosa, Pefkohorija i na Tasosu. Najveći ulovi su bili na Dunavu, ostrvo kod Grocke, som od 5 kila i još dva tri manja, na Skadarskom jezeru, par šarana od po kilo, kilo i po, na tamišu sam pecao uglavnom belu ribu, bilo je solidnih komada, i na Dunavu štuka od kilo, ili tako nešto, iz čamca i cipol od kilo na Tasosu. Jednom prilikom me usralo da upecam raka na Bovanskom jezeru, zakačila mu se udica za oklop, bio je solidne veličine. Jeste da nije pecanje ali na moru, redovno vadimo dagnje i gluposti, pa ih spremamo, ispadnu do jaja. :) Obično za jedno branje izvučemo 2-3 kila dagnji, a ponekad i više.

pajkoNP
bem li ga to je bila neka sea monster fish :))))

kaci neke svoje

Nemam fotke na HD, moram da potražim neki disk sa svim tim doživljajima, pa ću kasnije da aplodujem.
Ja sam iz Jagodine, pa sam često na Velikoj Moravi, a jednom u 2 meseca moramo da odemo na Dunav,kod Srebrnog pa kud puklo da puklo.

Ja se bazirao uglavnom na sportski ribolov jer nemam puno vremena za rekreativni od par dana...uglavnom pecam sarana takozvanim modernim saranskim tipom znaci indikatori rod pod boile i tako to..
Saran sa slike je moj najveci ulov od 14kg.

Sto se tice mesta za ribolov uglavnom su to jezera u sremu ponekad se ode u krnjacu ili barandu.Znaci uglavnom mirne vode.

Mamce uglavnom spremam sam tako da nemam sad bas vremena za diskusiju po toj temi.

praviš bojlije? I ja sam to radio par puta :) Inače i ja sam se bazirao na sportski ribolov, iz istog razloga, mada i to retko. :(

Pravim boile kad imam vremena ako si pravio znas o cemu pricam...

sad u zadnje vreme sam poceo da kupujem gotove Solar mix-eve,pa im dodajem jos malo arome i zrnevlja da bih kolko tolko dobio na kolicini jel je skupo jos za nas da das za 1kg 1500 dinara