Prijava

ubijemo ih, a rodbinu i kumove im bacimo u samicu

rešenje je da svako nauči da napravi/popravi nešto i za tri godine smo švedska

kapitalizam, ako nemaju da ponude neku korist drustvu.. jebiga... prenaseljeni smo ionako, surova istina ://

Oću da je soba puna para da se ugasi svetlo i da svako uzme koliko mu treba.

oću da je ova kuća puna sreće
puna sreće i veselja

Oću da je ova kuća dočekala
Uvek dobrog prijatelja

A šta uraditi sa 10000 otpuštenih iz telekoma? Privreda ubivena, nema ko od privatnika da ih zaposli. Šta kad otpustimo ljude, kuda sa njima?

Nazalost, uvek im se daju otpremnine i kojekakve beneficije, a i ovako ih nece otpustiti nema tu brige telekonj brine o svojima...
Cenu rada tj. visinu plata ne mogu da diktiraju drzavne firme, kao bas taj telekonj. Oni su dugo imali maltene monopol. I sad, umesto da ogromne pare koje su zaradili uzme drzava (jer to je njeno preduzece) oni su sa tim parama dizali sebi plate i zaposljavali ljude. A i zasto ih otpustiti? Samo im smanji plate (100 E hehe) i povecaj obaveze (korporacijski sistem), pa ce mozgovi da im se prebace na trojku da pobegnu odatle. Odjedanput rad kod privatnika za 250 E nece biti tako neprimamljiva varijanta.
I sta je jos problem? Niko zbog njih nece da radi. Evo mojoj zeni trebaju stalno radnice od 300-500 E mesecno, plus prijavljene, ali ima da se rmbaci, ne mozes da nadjes. A salterusa ima toliko para-zasta? I onda svaka hoce da bude salterusa.

znate kako, moraju se prvo resiti problemi lokalnih samouprava

A sad najpostenije: radnik te kosta minimalno 14 670 din mesecno, sto moras da das drzavi. Kazi 120 E. Ali ti njemu ne dajes te pare, dajes ih drzavi, njemu dajes platu. Kazi da je 30000 din neka kao plata kod privatnika u Srbiji za osmocasovno radno vreme, subota se radi, deset dana odmor godisnje, plus slava placeni. To ti je znaci 370 E mesecno. Toliko on tebe kosta, a ti ga ne placas jer ga volis nego jer ti treba da ti ZARADI pare.
Ako ja njemu dam te pare, ja treba da sam od njega kao posteni kapitalista zaradio BAR jos toliko jer moje je SVE OSTALO, brige, troskovi, inspekcije, firmarine, sredstva za proizvodnju i govna. Znaci i meni 370 E. E pa verovali ili ne, u 90 posto slucajeva ce KURAC to da zaradite. Pekara, STR, Frizeraj, Kafance se smaraju dobrim ako gazdi na kraju meseca ostane jedna salterusina plata, a ima minimum dva radnika, a radi (kao konj) i on/ona. Plus rizik.
Pa se sad ti usudi da krenes u neku proizvodnju ko ja sto sam bio budala.
Dok vredan rad i covek koji nekome obezbedjuje radno mesto a drzavi zbrinjava ljude i donosi prihod kroz dazbine ne budu postovani i cenjeni (jer alternative u drzavnoj sluzbi nema) od nas nema ni go kurac.

Kazi da je 30000 din neka kao plata kod privatnika u Srbiji za osmocasovno radno vreme, subota se radi, deset dana odmor godisnje, plus slava placeni.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

Privatnik u Srbiji koji plaća 30.000 za osmočasovno radno vreme??? Takav se kod nas još nije rodio. Mislim daće ti 30.000, ali će ti jebati majku u smeni koja traje 10 sati iako je radno veme osmočasovno, a prekovremeno ti naravno neće platiti ni pod razno.

ima ljudi ne greši dušu

Pa sve zavisi. Pekari i Frizerke imaju najmanje toliko ugavnom malo vise, Sl00dje po kafanama imaju malo manje (bez baksisa), e sad mucenice u str. "Smrda" koje gazda placa robom iz radnje i one po trafikama sto ti jadne nude Orbit ili Bananicu (kupite jebes ga, od toga im zavisi plata!) one imaju 20000 ili manje. Radnice u kozmetickim salonima/manikirke imaju opet vise, fensi kaficarke sa sisama tu negde, one sto umeju da prave torte vise... E sad imas i premium privatnike (pogotovu kompjuterske firme) gde su plate i mnogo vece.
To sa prekovremenim se mnogo prosto resava prelaskom na placanje po satu, ja sam to davno uradio.
I da, ima veliki broj privatnika koji ne placaju nista na zalost... Dva, tri meseca, pa novi radnici.

не маштајте о томе... ова јајарска нација заслужује и много горе

мора бомбардовање на сваке 2-3 године

Слепи Туљан
Ја као стручни економ рећи ћу вам пар ствари

Počeo sam da štucam od smejanja umalo ne popih G3, razvodnjio mi se pred očima.

Najveći problem u Srbiji je taj što funkcija propisana zakonom i normativima samo po sebi nije funkcijalna jer je obavlja čovek, pa još i Srbin. Tako gubi na svrsishodnosti. Korupcija obesmišljava tu funkciju pa tako vredni ne bivaju nagrađeni za uloženi trud. E sad to i ptice na grani znaju ali doneti protivkorupcijski zakon i zaista ga primenjivati je nemoguće jer samo funkcija koja to treba da uradi je korumpirana, ako ne novcem onda glasovima. Začarani krug, mašinerija gde svaki zupčanik škripi i radnik koji je održava (biračko telo) zna da treba da se podmaže ali to ne radi. Kada bi podmazao ne bi to morao da radi sledećih 20 i ostao bi bez kontrole nad mašinom, ovako podmazuje jedan po jedan zupčanik i tako gura dan za danom...

Svesni ste da je Dinkić na vlasti bio 12 godina? :)
Čovek je bio maher! Sedimo na sednici UO u Smederevskoj Palanci preduzeća Vodoprivreda. Ja sam tu kao geodetski ekspert, firma me poslala da iznesem idejni projekat i dinamiku radova za rekonstukciju kanala i rečnih tokova u dužini 6000 km na području Šumadije i Zapadne Srbije. Vodoprivreda je "dobila" tender za taj posao ispred 5 stranih firmi. Vodoprivreda ima ljudstvo i mehanizaciju da odradi 1% projekta i treba unajmiti preskupe domaće podizvođače i 50 ponuda je na stolu i glave raspravljaju ko treba da dobije koji deo kolača. Rasprava traje 5 sati. Dolazi predsednik UO Dinkić Mladen, ulazi ni dobar dan ne kaže, to radi japi u skupocenom odelu. Ukupno ih je troje, Mlađa, japi i prepička. Japi dodaje veliku kartu prepički koja je kači na zid. Reč je o karti Srbije sa zasenčanim delovima radnog zadatka -
Mačva, žuto, DS
Jadar i Rađevina, crveno, SPS
Posavo-Tamnava, teget, G17+
Valjevska podgorina i Kolubara, plavo, DSS
Itd
"Sve je rešeno." kaže popularni Mlađa i izlazi sa svitom a karta ostaje.
Neki zadrigli rukvaš kaže: "Ništa momci, idemo u salon na viski i cigarete, nemamo mi tu više šta."
Maher.

Vrlo dobra ilustracija

Samo zbog toga ja sam za ulazak u EU. Pa kada dodje Svabo jer mu mi trebamo za radnu snagu i tranzit robe i nasamara debile da vidis kako ima da se radi po PS-u. Za Bugare i Hrvate ga boli kurac, ali mi imamo srecu/nesrecu da smo napravili kucu posred raskrsnice. I jebace im mater toliko da nisu svesni. Vec sad ih jebu i sve ove "reforme" i cinjenica da posle 25 i vise godina konacno rekonstruisu E-75 i zavrsavaju Koridor 10 je posledica jebanja.

Boli Svabu kurac da se zajebava sa nekim balkanskim majmunom. Pare rodjo.