Prijava

Znači on vaskrsne lepo Stepinca, dođi vamo bato

koja je ironija njegovo ime.

Eee... Razmisljao sam neko vreme da li da uradim ovo ili ne. Ne volim da nikom izjebem posao, da niko propadne, ali time samo odlazem neizbezno.
U pitanju su naocari.
Kao sto je svima vama poznato, ja sam corav (osim sto volim jesti sampite). Posle vrlo strucnog porodjaja gde su Kevi rekli "valjda nece biti slep" osudjen sam na nosenje naocara sto i radim od svoje dvadesete ( pre toga nisam hteo ni da cujem).
I sad, uradim ja za vid naocare, ali za sunce su problem, a trebaju mi i za pucanje, i maska za ronjenje, plus jedne dzabarke za airsoft i paintball i tako neke aktivnosti, i kad sve to sabres ode jedno 300-400 E. Zato ih ja religiozno cuvam, svake imaju svoju futrolu, medjutim pretprosle godine izgubim masku. Onda polomim staklo na plasticnim za vid, a na staklenim polomim okvir, a i posto ih sve zajedno nosim cirka 18 godina, ajde da odem i da ponovo vidim dioptriju. Naravno izmenila se.
Za vid staklene-8000.
Samo stakla za aviator, moj okvir-8000.
Kada predjes na novu dioptriju nema vracanja na staro inace boli glava. Jos je meni jedno oko u plusu, drugo u minusu, i jos neki cilindri, haos.
A maska, za pucanje i dzabarke, nisam hteo ni da razmisljam. I naletim na:
http://www.zennioptical.com
Uneses recept (onaj sa podacima gde su nacrtane naocari) izaberes jedan od 7000 okvira, stakla koja oces ( staklo, plastika, za sunce, stepen zatamnjenja, boja, prevlake), mozes da uploadujes sliku da vidis kako ti stoje, za vecinu okvira postoji dodatak koji kosta par dolara i kaci se na ram pretvarajuci ih u naocari za sunce, uz svake ide kutija i krpica.
Narucim prvo za pucanje, zute, staklo, 80% zatamnjenje, aviator ram, stigle za dve nedelje, JEBU LILU koliko su dobre, 20$ sa postarinom koja je 8,5$ i za jedan i za 10 pari.
Pre neki dan su stigle, pet pari, jedne dzabarke za mene i cetiri za Kevu, jedne za sunce za daljinu, jedne obicne sa dodatkom za sunce za daljinu, jedne za blizinu, i jedne bifokalne.
Total: 72$ sa postarinom.
Taman koliko jedne ovde.
Firma je iz San Franciska, a naocari se prave i salju iz Hong Konga. Izrada po dioptriji im je SAVRSENA. Okvira ima MILION, za svaki su precizno navedene dimenzije, tako da odmah mozete videti da li vam odgovaraju ili ne...
Uglavnom, osim pregleda ne postoji ni jedan razlog vise da ikada odem u opticarsku radnju. Za jedna stakla za sunce, dobijes PET naocara u kutiji. Cao zdravo i dovidjenja.
Sledece narucujem jedan Wayfahrer za sunce.
A maska mi stize za neki dan 20 USD sa postarinom, jedno staklo 4500 je u BGD.

Papetmaster cujes li ovo

Ideje naviru sa svih strana moramo ih zapisati pa sesti posle Uskrsa i izanalizirati dobro pros and cons sto bi se reklo hehe poz

Da si potpisao da ces glasati za sns, dobio bi naocare dzabe. Kineske, i pogresnu dioptriju, al ko da je to bitno penzionerima, samo nek se rola, samo nek se vrti!

Hahaha, o Dio mio

torazulu kakve su naočare? trebaju i meni nove, ne vidim dobro nokat kad sečem, pa da se ne ozledim ehehe

izijem flips

posle zene da farbaju jaja da li neka zena moze da ofarba moja jaja

dešava se svakom jbg

Juče parkiram motor pored nekih kontejnera. Motor kupljen nov iz salona, pre par meseci. Na njemu oprema tanklock, vizir, auspusi, slajderi, Puig komplet, na meni vrhunska oprema. Kad sve saberem, i ja se oduzmem. 
Dolazim sa punom kesom slatkiša i slaniša, jedva ugurah u torbu od 25l. 
Kaže mi devojčica iz kontejnera: "Lep ti je čiko motor, nov, sija kao sunce". 
Majka joj kopa u drugom kontejneru, sa nešto starijim dečakom. Ruka trže onu kesetinu, da im dam... Ne, nisam im dao. Predomislio sam se u trenutku... 

Zato što bih više štete naneo. Iako su nikakve šanse, da sam i pozitivni impuls probudio, svojom gordošću u toj devojčici, koja je je mudro znala šta treba da mi kaže, zarad, baš tih slatkiša.
(Potencijalac, 16. april 2017 14:38)

Čin i zaključak za šamaranje dok ne prokrvare dlanovi