Prijava

Odgledao sam ih većinu dok nije došao David Tennant njegove sam odgledao sve (i redovne i specijale), ovog seronju neću ni da gledam...

Što se tiče Torchwood-a, prva sezona je upoznavanje (golo govno), druga sezona pomalo smara ali kuva prema kraju, a treća (najkraća serija - u stvari jedan dugački film) je izuzetna.

Tenant je valjda izglasan za najboljeg Docu Hua - jedino je digao ruke jer nije želeo da se "uživi" u lik tj. da počne da šeta sa policijskom govornicom.
Što se tiče nove nove sezone tu su uposleni novi pisci pa je zato malo drugačije, potpuno su izmenili serijal nakon Tenanta...

Citati iz jedne od mojih omiljenih epizoda

- Who is she?
- Jeanne-Antionette Poisson, known to her friends as Reinette. One of the most accomplished women who ever lived.
- Has she got plans on being the queen, then?
- No, he's already got a queen. She's got plans on being his mistress.
- Oh, I get it. Camilla!

- No, no, no way, Reinette Poisson? Later Madame D'Etoiles, later still mistress of Louis the XV, uncrowned Queen of French? Actress, artist, musician, dancer, courtesan. Fantastic gardener!
- Who the hell are you?
- I'm the Doctor, and I just snogged Madame de Pompadour!

Fenomenalna serija. Gledao sam samo Tenanta kao doktora i nešto malo onog devetog doktora ali je Tenant bolji. Dumzdej je po meni najbolja epizoda. Daleici su fenomenalni. U ovoj epizodi daleci objašnjavaju:
http://www.youtube.com/watch?v=kBSOhODoch0&feature=related
A ovi novi daleci u boji su ubergej.
http://scifipulse.net/wp-content/uploads/2012/06/Daleks.jpg

Rifreš.

Peta sezona, novi serijal. I ide se do Kapaldija.

Odgledao sam ih većinu dok nije došao David Tennant njegove sam odgledao sve (i redovne i specijale), ovog seronju neću ni da gledam...

Evo koliko čovek može da pogreši. Nakon što sam odgledao i sve epizode sa Smitom mogu reći da je Tenant dobar, ali da Met SMit nije uopšte lošiji od njega. Da li zbog činejnice da je njegov ciklus toliko dobro napisan ili sam ja malo zreliji, tek posle Tenanta zapravo počinje ringišpil. Priča se grana na milion strana, u prošlosti, budućnosti i sadašnjosti, u alternativnim realnostima. Ide kojekuda i na sve strane, moraš da osmatraš i potpuno nebitne komentare jer će za pet epizoda biti jako važni. Ceo ciklus se zatvara tek nakon što sve odgledaš i onda ti sine pa kreneš da tražiš stare epizode jer sad u njima vidiš nešto sasvim novo.

Kapaldi kreće u novih 12 regeneracija, prethodni doktor je utrošio sve pa mu je Galifreja poklonila novi set kao nagradu što je spasio. Naravno da će biti sasvim drugačiji, još uvek čekam da se priča zakomplikuje, ali je vizuelno i idejno mnogo dobro. Mračnije nego ranije, doktor je bezobzirniji, videćemo.

Mračnije nego ranije, doktor je bezobzirniji, videćemo.

Dopada mi se mračnije, malo manje bezobzirniji, ali cijenim da će biti dobro. Krenuh sa Smitom, ali Tenant ostaje na vr'u. Desetka je desetka.

E sad, što se starog serijala tiče... Pa... Može li se novi nezavisno gledati? :D

Novi serijal (počev od 2005-e sa Eklstonom) može da se gleda komotno bez ikakvog predznanja. Kapaldija možeš gledati i bez Smita, neće ti mnogo nedostajati sem u par detalja. A Smitu daj šansu, videćeš, nećeš se pokajati. Ja sam bio ubeđen da će serija propasti posle Tenanta, vidiš da sam to i napisao. Ne mogu ti objasniti koliko mi je drago što sam pogrešio :)

Meni je Kapaldi bolji od Smita. 11. doktor je možda imao najbolju priču ali Met Smit mi je bio previše u Džek Sperou fazonu a to se meni lično nije pretetano dopalo. Ne kažem da je Met bio loš ali su mi Kapaldi i posebno Tenant dosta bolji. Nije mi se svidela prethodna sezona, čak je i božićni specijal bio prilično mlak. Početak ove sezone je fenomenalan jedva čekam sledeću epizodu.

Pa to i kažem, Smit je mnogo mekši doktor od Tenanta, ali ima deset puta bolju priču pa je i bitno da bude takav glumac. A Kapaldi me je izdosađivao u prethodnoj sezoni jako, a sad već kreće oštrije. Kapiram da su uzeli neku kombinaciju Tenent/Smit pa napravili amalgam.

Jedva čekam da vidim kuda idu sa ovim doktorom, mada na fan pejdžu otkrivaju dosta spojlera trudim se da ih ne čitam. Da ne pričam da već pokušavam da zamislim ko će biti sledeći doktor :)

Mogu da kazem da su ucinili pravu stvar sa ovim epizodama iz 2 dela na pocetku 9-te sezone, u prethodnim sezonama su postojale price koje su zbrzane u jednu epizodu pa iako su imale dobar potencijal nisu preterano zasijale.
Isto tako posle Tenanta sam "odbijao" da gledam DW ali kad sam krenuo nisam zazalio, pa poucen tom greskom od samog pocetka sam "podrzavao" Kapaldija.

A Smitu daj šansu, videćeš, nećeš se pokajati. Ja sam bio ubeđen da će serija propasti posle Tenanta, vidiš da sam to i napisao. Ne mogu ti objasniti koliko mi je drago što sam pogrešio :)

Tako sam i sam razmišljao. Nije loš u prve dvije epizode. Idemo dalje :)
Što je najgore, odgledao sam par epizoda kad su se emitovale na TVu, sa Smitom. Od tad me izjeda to da mu nisam dao šansu posle Tenanta i konačno sam našao to da gledam. Smit kao doktor od regeneracije. Idemo xD

Dug je put do Kapaldija, načekaću se...

Dug je put do Kapaldija, načekaću se...

Taman da zavrse sezonu...
Pre Kapaldija nemoj da zaboravis "Day of the Doctor" (specijal za 50. godina DW)

O da, taj specijal obavezno mora da se odgleda, to je kruna svega :)

Sledeći Doktor vrlo lako može biti žena. Kontam da im je ovo sa ženskim masterom samo test da vide kako će gledaoci reagovati na toliko veliku promenu.

Gledao sam pornić na ovu temu i mnogo je bolje urađen od serije...čak sam i seriju gledao... tako da znam šta pričam :)

i missy je sjajna, obozavam je

Doktorko doktorko oooo doktorko