Prijava

Da sam juce umro ne bih znao da je blic rezimsko glasilo.

Nemoj da umireš, sva su glasila su režimska.
http://www.youtube.com/watch?v=8hDoWvA059Y

Press mi je komedija zbog onih svojih uzvičnika na svakom jebenom naslovu.

Лично читам Блиц јер мислим да је добар компромис између досадне Политике и ненормалног Курира...
Курир ме понајвише нервира зато што док га читам осећам како моје мождане ћелије умиру... Ево овдe моје мишљење о Куриру... Али како се каже сто људи, сто ћуди не можемо сви да радимо исте ствари онда неби било забавно...

Ja kupujem Press, to je Kurir bez stereoida, ekonomičniji - za pet dinara dobijam duplo više stranica.

I duplo više uzvičnika.

I duplo manje naslovnice...

Ja kupujem Press, to je Kurir bez stereoida, ekonomičniji - za pet dinara dobijam duplo više stranica.

To kao kad bi rekao: za pet dinara dobijem duplo više govana nego hleba. S tim što između Kurira i Presa u stvari i ne postoji neka razlika.

Pa jbg, Press su osnovali bivši članovi Kurira.
Jel' neko čita Alo ?

Čitam uglavnom blic, najviše iz navike, a i najpregledniji mi je. Mislim da izbor novina nema pretjerane veze sa inteligencijom.

Jovičiću, Šopen ili Karleuša: muzika. Dostojevski ili Koeljo: književnost. Šotra ili Tarkovski: film. Monti Pajton ili Kursadžije: televizija. Kurir ili Politika: novine. Stvar je ne toliko ukusa, koliko nivoa. Baš mi nije jasno kako misliš da nema veze.

Press, Novosti i Blic su jedine novine vredne pažnje na srpskim trafikama.
Kada vidim da neko na pultu punom dnevne štampe uzima Alo, takovog čoveka ne mogu da doživim kao ozbiljnog.
Prosto ne mogu da verujem da nekoga više privuče naslovna strana na kojoj piše "potukli se Đani i Gru", nego "opasnost od radijacije u Fukušimi dosegla peti stepen". Sa takvim likovima nemam zajedničku temu i interesovanje, izbegavam ih. Možda jedino sport...

Pa, nepristrasne dnevne novine i nemamo, sve same krajnosti po različitim kriterijumima. Neke su retardirane, neke čisto političko sredstvo za propagandu, a većina oba. Pa ono, ja onda cepam 24 sata, jer su džabe i dele ih dobre cave na rolerima.

Pa dobro, ipak ima veze sa inteligencijom, ali samo ako neko ozbiljno shvata žutu štampu. Npr. kome su glavne i jedine novine koje čita Alo, ili Kurir, i ko ih ozbiljno shvata, tom očigledno inteligencija nije jača strana. Ali znam pametne likove koji čitaju više novina, pa između ostalog i Alo i Kurir, ali ih shvataju kao razonodu i zajebanciju.

Inače pored Blica, ponekad čitam i Novosti i Pres, Politiku izuzetno rijetko jer je preopširna i nepregledna, a od tih ozbiljnih novina volim pročitati i ponešto u NIN-u, ima dobrih tekstova, mada ima i tu smaranja. U nekom od prethodnih brojeva je bio dobar tekst futuristički o perspektivama razvoja tehnologije.

Mislio sam da je Blic ozbiljan, ali danas su me stvarno nasmejali, naime pogledajte zadnji pasus ovog teksta gde se pominje cena nekog detektora cestica http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/245243/Pogledajte-Dzinovski-oblak-iznad-kosmodroma-na-Floridi

аххаахахахахха

U mom selu pala je noć.