Prijava

Ај да видмо ко их (не)воли и зашто. Ја ћу мало касније да развезем причу.

ja ih ne volim.

ja mislim da je to gomila budala koja ne bi postojala da pre koliko god hiljada godina njihovi preci nisu ubijali golim rukama životinje, jeli živo meso, grejali se krznom, mučili ih silnim teretom i terajući ih kasnije da obavljaju neke poljoprivredne ranje, kao i koristeći ih kao prvobitni traktor. Takođe ne jesti meso uopšte nije zdravo pošto smo mi svaštojedi i moramo da jedemo svašta.

Hajde onda da zabranimo lavovima da love isto? nek i oni jedu travu.

A druga je stvar što oni biljke posmatraju jestivim a životinje ne, iako su i biljke žive isto koliko i ove živuljke.

Krzna? Pa šta? postoje veštački gajene životinje, kojima je predodređeno da budu krzno. Smisao života tih životinja sa krznom u tim velikim uzgajalištima je da jednog dana postanu krzno. verovatno se se i mole svojim životinjskim jezikom nekoj svevišnjoj bundi. tako da je poprilično surovo raditi to što rade ovi iz peta-e.

eksperimentisanje? naravno da je debilno boriti se protiv toga. uvek treba imati u vidu viši cilj. saznati više i pomoći tako u budućnosti. ja sam i za eksperimentisanje sa ljudima, ali na stranu to...
što se tiče onih cirkuskih mučenja i tih sranja, tipa lesi na tv-u i rintintin štagod, pobogu... nemam reči.

moj glavni argument ne voljenja ove organiztacije je uspostavljanje prioriteta na život, tj. njihovo pravo da proglase život jedne životinje vrednijim od života insekta, biljke, virusa, štagod.

ono na šta bi mogli da se usredsrede su retke vrste i one blizu istrebljenja, a ne da (iako su kao non profit) zgrću gomile para, na neke glupave proteste, neiskrene propagande, kuvana govna i ostalo. to je organizacija gde poznati dolaze kako bi svetu pokazali kako su oni pobogu savesni i obzirni prema svemu i svačemu, kako ne provode život izdrkavajući se non stop, nego i deo vremena "čine dobra dela bore se protiv globalnog zla".

ma šta ja znam. jednostavno mi se čine kao potpuno nepotrebna organizacija...

Људи су сваштоједи. КРАЈ.

Pravo da ti kažem, nikada nisam bila član ni simpatizer nikakvog udruženja i mada sam emotivno vezana za sve što miče, makar ga se i plašila ili gadila, da ne bi tebe nikada ne bih ni čula za ove etičare pretpostavljam. Zmam da se mnogi, osobito poznati i dokoni bave zaštitom prava životinja, neki u skladu sa onim " što više upoznajem ljude, sve više volim životinje" zaborave da smo i mi životinje, pa češće šetaju kuče nego dete.
Ja sam mesožder ( kažu to je zato što mi krvna slika nije nabildovana),
zimi nosim krzno, jer sam zimomorna, a i svidja mi se kako mi stoji. Za moju bundu su zaklali jagnje, koje bi svakako odrali pre nego ga stave na ražanj, dakle, radi mog komoditeta nisu gulili nikakvog tuljana ili neku retku vrstu, ali to je normalno i među životinjama, i one jedu jedne druge,a to prase koje bih ja trebalo da zakoljem dočekalo bi duboku starost i umrlo kao matora svinja! Sa druge strane-obožavam šunku.
I ko je sad tu licemeran? Ne znam. Šta je etički? Lično mislim da bismo generalno trebali više da poštujemo životinje, jer za razliku od čoveka: ne ubijaju iz zabave, ne foliraju se ( jedu kad su gladne, jebu kad im je sezona parenja, ne drže dijete i ne pitaju sa koliko je partnerka prethodno mužjaka imala odnose, odgaje potomstvo, pa ga šutnu u život, ne dele sa njim stanište do svoje smrti i sl). Takođe, mi smo u džungli gologuzi smešni bez svojih tehničkih dostignuća, zato smo džungle uglavnom i posekli, da se ne bismo osećali inferiorno. I sada kada smo životinje zatvorili u ZOO vrtove i safari parkove red bi bio da im u tim kazamatima pružimo mogućnost da kao vrste opstanu, ali za to nije potrebno udruživanje, već jačanje individualne svesi i prihvatanje kolektivne odgovornosti, inače potonuće Nojeva barka, da završim svoje izlaganje patetično.

Видим све су постовали људи с две ноге на земљи... е па ја имам једну фикс-идеју... Мени није баш ок јести месо од краве, зато што већ пијемо млеко од исте те краве. У фазону, већ узимаш нешто од ње, (знам да ћу сад да звучим као да сам из Мунзе) испоштуј је и не дирај је. Остало ми је све ок јер је човек сваштојед и нездраво је бити вегетеријанац.
Против крзна сам 100% јер су понекад у питању угрожене врсте а и давно су прошла времена кад човек сем крзна није имао шта да обуче, али зато га ја не волим и не носим, а не идем около да смарам друге људе који воле да га носе, ко што кењају свима ови из П.Е.Т.Е. Лични избор и свако има право да се облачи како му је воља. А П.Е.Т.У. не волим уопште, делују ми као тешки лицИмУри.
Експерименти су неопходни за напредак науке. Нема А, АЛИ или ШТА АКО у вези с тим. Животиње поштујем тако што их ја не малтретирам. Мислим да су пси који живе по становима прави великомученици, јер немају где да се истрче. Исто важи и за птице у кавезима. Како би тим људима било да неко њих затвори у малу собу три са три??? Такође, лицИмУри, јер кажу како воле животиње...

Saut park je rekao sve što ima da se kaže o PETI. Čista sodomija.

Btw, spasimo optičke miševe!

Dakle stvarno nisam trebao da izedem one hrčke...

Докон поп и јариће крсти. Докон студент држи регистар јарећих имена, док их поп хвата и крсти. Докони активисти P.E.T.A. нас подсећају да није у реду да убијемо и поједемо створење које је примило хришћанство.

Hm...ali katoličko hrišćanstvo! Boooleee nas,za nas to ne važi. :-)

Ух... ја заборавио да сам отворио ову тему... Дугујем своје објашњење али имам испит у среду па после тога добијате све о њима. ;)

Ево вам једна веома занимљива емисија коју воде Penn and Teller, маѓионичари, комичари, а ја бих рекао и филозофи

Penn and Teller - Bullshit - PETA

http://www.youtube.com/watch?v=IMJVnTYxHVc
http://www.youtube.com/watch?v=xf-_wgTRgGc
http://www.youtube.com/watch?v=NfP8qtJLxJ0

Да да... они су легенде... све сам од њих видео :Д

Ако видите то не морам ништа да причам онда ;)

Ја сам исту ову тему отворио на једном другом форуму (локалном) и инспирација су ми били баш Penn And Teller

mijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaau

Chim sam vidjela temu htjedoh pomenuti South Park al me Dovlinhos zajeba...Inache mi je to jedna od najbrutalnijih epizoda.
Sve u svemu, zivotinje jedu biljke, zivotinje jedu zivotinje, ljudi jedu zivotinje, a ponekad zivotinje jedu ljude. Ja jedem zivotinje i nikada ih necu prestati.
Stvarno ne razumijem vegane. Shto se mene tiche mogu momentalno da zapiche na neku njivu, pasu djetelinu pa cemo mi njih onda da jedemo.
Jedino me nervira povremeno to sa krznom, i to samo zbog nafuranih osoba bilo poznatih ili ne koje se okite maltene istrijebljenom zivotinjom i kurche se ko da su pokupili svu pamet svijeta. E takve bih ja oderala i obukla na sebe.
Eto.

oni su idioti.
njih boli k*c za ljude i sva ostala ziva bica osim za zivotinje,bitnije im je da spasu buve nego lude koji gladuju u africi! i ako se vec bore za zivotinje i njihova prava,ne moraju da muce i prete svim nevegetarijancima!
...ja sam sad malo preuvelicala,ali tako je...

Nisi preuvelichala.

Juche ranom zorom su oko moje zgrade u pet ujutro zaprashivali komarce (jebem li ih ja sve, da sam imala pushku gadjala bih avion).
Poenta u tome je da su komarci mrtvi. Moje pitanje glasi:
Shta sad? Da li ce komarcomrzci mozda u hag zbog toga?

Ja sam danas ubila nekoliko mrava u kuhinji, da li cu i ja biti gadjana kojekakvim chudima od strane P.E.T.E???

ps:Gadjala bih avion zbog radi buke a ne zbog radi protiv komarchuga...

Ма одгледајте Penn-а и Teller-a, рацку се они брину и за животиње. Њима е виши циљ ЛОВА. Заменик преседник ПЕТЕ користи инсулин који је тестиран на животиње. Боли њу рацку кад је њен живот у питању, важније су животиње од људи САМО када то не укључује њу.

Од свих кучиќе (исправите ми граматику) које су спасили само су једну треќину оставили да живи и то по нараѓењу координатора ПЕТЕ. И при том је изјавила да је понекад једини добар начин за неке животиње да се отерају на спавање заувек.

Ти пси су послани на „спавање“ уз помоќ приче која се зове ОГРОМАН ЈЕБЕНИ ЗАМРЗИВАЧ и замрзнути су до смрт. Док се у шинтерници исти ти пси који немају друго решење убијени смртном ињекцијом. Ја мислим да би сам пас одабрао ињекцију уместо да буде замрзнут до смрти.

ПЕТА је ЊЕСРА

Da vidimo... :)))
Njima JE... Zamenik predsednika, a ne zamenik presednik... Na životinjama, a ne na životinje... Rac, a ne racku... "Боли њу рацку кад је њен живот у питању" - ovo znači da ona ne mari za svoj život, što je kontradiktorno sa onim što sledi iza zareza... Znači, moglo bi da se kaže ovako: "Puca njoj rac! Kada je njen život u pitanju, životinje treba pobiti"...ili: "Boli nju rac! Životinje su važnije od ljudi, dogod to ne uključuje njen život"... Onda: kučića, a ne kučiće... Naređenju, a ne narađenju... Pritom (zajedno)... Onda redosled reči u rečenici: да је понекад за неке животиње једини добар начин да се отерају на спавање заувек... Poslani je hrvatski, srpski je poslati... Na smrt... Posle "na smrt" ide zarez, a ne tačka... Dok SU... "koji nemaju drugo rešenje" stoji između zareza, a verovatno si mislio da kažeš " za koje nemaju drugo rešenje"... Smrtonosnom, ne smrtnom... Инјекцијом, ne ињекцијом...
_______________________
Jebi ga, brate, sam si kriv... :))))
Sve u svemu, nije loše, s obzirom na to da si iz druge države. :)))
Tako meni moja profesorka sat i po kenja: ne valja ovo, ne valja ono, popravi ono, drugačije reši ovo, zašto ti je ovo tu, a ne tamo, ne može ovo ovako, nego onako, da bi na kraju rekla: " Hahaha! Pa... Nije loše!" :)))

http://www.youtube.com/watch?v=5yxuhGa_Scg
Uporedite šta ovaj član pete govori u 2:51 i 3:08. Na muci se poznaju jauci :D