Prijava

Jedna stvar me duze vreme muci, i nikako da se oslobodim napasti... Odnosi se oko svesti, ubistva/samoubistva i tako - npr, covek je u situaciji gde moze da umre, i on nista ne radi kako bi se spasao, da li je to samoubistvo? Da li ne bi bilo samoubistvo ako on misli da ne moze da se spase, ili bi opet bilo zato sto se nije trudio, i ako je tako da li to znaci da je sve to samo u glavi, licno gledanje na to, tj. nacin gledanja na "prepustanje"? To bi onda znacilo da neke smrti kao ubistvo/samoubistvo mogu da proglase samo ti koji su tada "presli dalje"? Ne verujem da sam dobro preneo ovo sto me muci, posto ni sam nisam bas najcistiji sa tim u glavi, jednom sam u glavi tacno znao i slozio problem pa sam ga posle zaboravio ili izmesao, ali evo jos jedne situacije: covek hoce da se ubije, ali on ne skace sa zgrade ili bilo sta slicno, on ide u mafijaski kraj, proziva i napusava lika koji najlakse plane i ovaj ga ubija. Da li je to samoubistvo? Jer ako jeste, onda ovaj nije izvrsio ubistvo iako je pucao u coveka i okoncao mu zivot(nesto kao eutanazija), a ako nije onda je to nacin da "olaksas sebi muke" bez da pocinis smrtni greh... Mislim, u svakom slucaju ne moze da bude i jedno i drugo, nema smisla ni sa hriscanske ni sa logicke strane... Ovo ima malo veze sa hriscanstvom, smrtnim grehom itd., ali bi rekao da ima vise veze sa paradoksom i trazenjem rupe u sistemu, da se najlakse izrazim, ni sam ne znam najbolje. Inace, nisam preveliki vernik, nesvidjaju mi se neke stvari kod crkve, ali postujem sta treba da predstavlja, i tu zamisao. Neko vreme sam mislio da sam ateista, ali nisam bio, jednostavno sam to "bozanstvo" video malko drugacije. Sad vec preterano serem... :)
Inace, sad vise ne mogu da se krijem i prikazujem kao normalan cova, svi cete da izvalite koliko sam opicen...

ides u dzavola, ala ispade dugacko!

Možeš ga dovesti meni, bez da on zna gde ide, da ga ja ubijem pa da prestaneš zamarati um. :)

Самоубиство може бити активно (хоп под воз, са врха зграде...) и пасивно.
Са пасивним самоубиством имаш посла када се појединац са несвесном и чврстом намером излаже ситуацијама за које зна да су опасне по живот. Код те форме самоубиства је битно да се појединац несвесно, тј. без сазнања и свести о својој директној намери, излаже смртним опасностима.

Најкласичнији и, како се верује, најучесталији облик пасивног суицида је дивљачка вожња аутомобила.

npr, covek je u situaciji gde moze da umre, i on nista ne radi kako bi se spasao, da li je to samoubistvo?

Чист облик пасивног суицида.

Надам се да те све ове теме занимају искључиво из радозналости .

npr, covek je u situaciji gde moze da umre, i on nista ne radi kako bi se spasao, da li je to samoubistvo?

Imaš li neki primer da daš za ovo? meni baš ništa ne pada na pamet osim možda neka bolest ali iz straha od lečenja on se prepušta smrti

Није то самоубиство то је најгори лицмерлук. Зашто? Зато што си безмуда пичка у том тренутку и плашиш се тог трололо смртнох греха. Ако га се већ плашиш што онда не живиш по хришћанској трололо идеологији и не спознаш трололо бога и онда успеш да живиш нормално. Ако хоћеш да се убијеш то ћеш и урадити, ако се шатро плашиш неких трололо ствари старих неколико миленијума онда брате животари. Или нађи трололо бога или се уби ко човек, а не да изиграваш пичку јер тај трололо бог зна како си ти навукао то убиство на себе и троло ће ти се најебати свега кад одеш трололо горе.

Ако оћеш да посматраш са теолошке стране, смртни грех му је и ако оде у мафијашки крај и испрозива лика који га онда рокне. Јел му сместио? ЈЕСТЕ! То се сматра неким грехом не знам којим...
Такође самоубице су највеће пичке које је свет икада видео, ако не умеш да се избориш са нечим онда онда ни не улази у то.
Ако си на пример болестан, а не желиш да се лечиш онда се то сигурно сматра самоубиством зато што колико год да је зајебана болест, ако имаш вољу за животом ти ћеш се лечити, а они који не желе да се лече су раније сигурно имали мисли о самоубиству па му ово дође као кец на десет.

Такође самоубице су највеће пичке које је свет икада видео

Види се колико знаш о теми. То што си "научио" од других не значи да су у праву. Постоји већа дубина самоубиства од тог шатро "пичкарлука". Но немогуће је објаснити људима који су то прихватили здраво за готово, а већ сам изнео све што има о томе да се каже на другој теми.

U Americi je popularno da kada želiš da umreš a ne želiš da počiniš samoubistvo isprovociraš policiju, prijetiš oružjem ovo ono i snajper ti prospe mozak naposletku. Grijeh ne znam je li, slabo se bavim time, ali kukavički potez svakako jeste. Treba čovjek da istraje i bori se kroz život, u tome i jeste suština življena.

Курчина, људи. "Пичке се самоубијају" па није то тако једноставно мајку му јебем. Свакаква тешка срања задесе људе, ми који нисмо били у толиким говнима, чешемо муда левом док десну гурамо у кесу чипса, ми не можемо да судимо о томе. Познавао сам делимично лика који се рокнуо јер га је оставила пичка, то је на пример тешко јајарство, али опет није ни тако једноставно, то је била само кап која је прелила чашу.

Под један мозак, ако прснеш са мозгом, свакакве те фобије спопадају и стварно ти није до живота.

али опет није ни тако једноставно, то је била само кап која је прелила чашу.

Управо. Тешка обана је рећи он се убио због рибе, дуга, смрти некога, бла бла бла. Ситнице се гомилају и потенцијални самоубица покушава да нађе изговор да се не убије и тражи неку суштину, али кад дотле дође најмања ситница га гурне преко ограде. И да, јесте пичкарсти убити се због рибе, убити се због лошег стања, али убити се из неких других разлога које сам објаснио на другој теми и користити један "баналан" катализатор је ок.

MentallyDisturbed

Možeš ga dovesti meni, bez da on zna gde ide, da ga ja ubijem pa da prestaneš zamarati um. :)

O ne, vratio si se.

A nije mu ni bio baš teatralan odlazak.

Sledeći će biti teatralniji.

Sledeći će biti teatralniji.

Тако и беба, плаче за сисом, па плаче што мора на сису, па ево сад опет плаче за сисом. Добро дошо на сису.

Prvo se izvinjavam sto nisam bio u mogucnosti da odgovorim u normalnijem vremenskom okviru, nisam bio kod kuce ceo dan.

@ Tom Ripli

quoteНајкласичнији и, како се верује, најучесталији облик пасивног суицида је дивљачка вожња аутомобила.

npr, covek je u situaciji gde moze da umre, i on nista ne radi kako bi se spasao, da li je to samoubistvo?

Чист облик пасивног суицида./quote
e sad, ako on zna da ne moze da se spase, npr. zakljucan je u sobi bez izlaza a voda ulazi u prostoriju i on vidi da ce da se udavi.
Ili neka situacija gde covek misli da ne moze da se spase, pa zbog toga nista ne cini, po njemu, on 'zna' da ne moze da se spase, iako je to njegovo trenutno misljenje...
Znaci pasivno samoubistvo moze biti svesno i nesvesno? Kako moze da se zna da'l se neko ubio svesno ili nesvesno?
Sta ako neki lik na primer odvrne neki ventil u nekoj fabrici i to pokrene neki kurac-palac tok dogadjaja i on pogine? To je nesvesno onda zar ne? Da li crkva to smatra kao smrtni greh?

Najcistija radoznalost, volim tako neke psiholoske zavrzlame(barem ih ja tako vidim), napisao sam da me interesuje psiholosko objasnjenje oko toga, kako to crkva komentarise itd. Mozda sam se lose izrazio kad sam napisao da trazim rupu u sistemu, vise me interesuju posledice i kako ce se te situacije protumaciti od strane crkve i od strane psihologa i kako ce tumacenja jednih uticati na druge pod pretpostavkom da se uvazavaju...

Evo ti primer:

čovek sumnja da boluje od opake bolesti, kao što je karcinom pluća. Bezvoljan provodi dan za danom, paleći cigaretu za cigaretom. Ne obazire se na klečanja najbližih da ode kod lekara, braneći se konstatacijom da je već kasno za bilo šta.

Čisto, jebeno, samoubistvo. Čisto.

vise me interesuju posledice i kako ce se te situacije protumaciti od strane crkve i od strane psihologa i kako ce tumacenja jednih uticati na druge pod pretpostavkom da se uvazavaju...

Чекај бре. Ти си мртав те си мртав. Какве има везе ако ја као психолог кажем бла бла бла, или као поп кажем бабла блаба ба. Исти ти курац. Мртав те мртав. То ми је исто ко она грана историја "шта би било кад би било". ШКК? Да нешто људи знају о смрти не би постојала јебена религија да објашњава то већ би наука давно рекла како је и шта је.

Како то да у теми са таквим насловом нема ни једног ни другог (из наслова)?
И дефинитивно није мало.