Prijava

En_Dotter ja nisam mislio na hriscansku slobodnu volju, mada cu morati malo da ceprknem po toj temi, hvala.

Pa upravo to Ćero. Religija je skrojena tako da se pomoću nje manipuliše čovekom i da se pojedinci obogate. Crkva propisuje pravila tako a je uvek ona na dobitku. Pa cele države su bile zavisne od crkve. Šta crkva kaže tako e radi. Pa nije li ovo za vlast najlakši vid upravljanja? Jeste.

Ovo ima malo veze sa hriscanstvom, smrtnim grehom itd.

Одлучи се Кемиче...

E vi hejteri crkve... Crkva je proizvod istog tog mozga koji nosite u glavudžama. Sad je moderna sekularnost, demokratija, nekad je bio moderan fašizam, komunizam, prosvetiteljstvo, uvek se krivica pronalazi u prethodnom stanju i nalazi se rešenje u uništenju tog stanja. Točkovi u mašini, mnogo se lepo uklapate. Zupčanici. Edit: Vernici. Nekad u Jehovu, nekad u Alaha, nekad u Progres...

Валдемаре, неће нико насести на тај јадни трол. Ова тема није писана да би се јебали око тога чији ме минарет виши и чији поп вози бесније кола и чији је гуру смиренији и чији бог мање постоји. Врати се на тему.

pa šta ti misliš ko je napisao 10 božijih zapovesti?

Добро... реме ће насести...

Nisam ni čitao valdemarove postove. Samo pitam. :) nisam ni ušao u priču još uvek brate. :)

odgovaram kemiku na pitanje, a i njegov uvodni post ima dosta dodirnih tačaka sa crkvom i religijom uopšte. Makar koliko sam ja ukapirao iz listanja, mrzelo me da čitam. :)

Znam, kriv sam, ali nisam bio najsigurniji kako da prenesem ono sto me muci, a ni sada nisam siguran da sam dobro preneo...:(

Mislio sam (valjda) crkva, ne stvarna nego ona kakva bi trebala da bude, kakav je njen stav koji bi kao takav trebao da bude i stav Boga, zar ne?
A na slobodnu volju sam mislio u smilsu da radimo ono sto zelimo, ma koliko glupo ili pametno bilo, mada... Tu upada ono sto ti rece o hriscanskoj slobodnoj volji, da radis samo ono sto ti smatras da je dobro, jer, ko bi radio nesto sto misli da ce njemu skoditi?

Види мој цитат озго. Још чекам да видим шта је тео рећи.

Za deset bozjih zapovesti, bese da ih je Bog dao Mojsiju zar ne?

Валдемаре, неће нико насести на тај јадни трол. Ова тема није писана да би се јебали око тога чији ме минарет виши и чији поп вози бесније кола и чији је гуру смиренији и чији бог мање постоји. Врати се на тему.

Tema se zove "malo psihološkog filozofiranja". Zašto mi onda nije dozvoljeno da se osvrnem na ostrašćenost i slepu privrženost određenim idejama, ma od koga poticale, na zaslepljenost ideološkim parolama i borbeno izvikivanje: Smučio mi se Alah! Smučio mi se Stiven Hoking! Dole sa ovim, onim, a u pizdu materinu... Iskreno, nisam ni vernik ni nevernik, čuvam to za važnije trenutke u svom životu, ali primećujem da je gomila vas toliko sigurna u neke stvari da to boli. E, sad, kad bi svi bili sigurni u iste stvari, priklonio bih se možda sudu većine, ali pošto to nije slučaj, mogu samo zaključiti da postoji nekoliko vrsta ljudi, koji slepo veruju u nekoliko vrsta stvari, i eto tako. Ja ovde ništa drugo ne radim osim što iznosim neku skepsu. Neka me nađe da pričam o satanskoj misiji demokratije ili o popovima u blindiranim audijima.

Важно је да си ти одговорио на питање које није ни битно...

pa vidiš kemik, ako savršeni "Bog" propoveda da radiš ono što smatraš da je dobro i što neće škoditi tebi, a opet postoji zagrobni život koji je za takve ljude savršen, mnogo bolji od ovozemaljskog, zašto bi samoubistvo bilo smatrano kao nešto loše, pogotovu za ljude koji dosta pate.... I jednostavno nemaju snage više, a i takvi su i sebi i nekom drugom na teretu. Znači u tom slučaju ne bi bio greh. A što se religija tiče, sve su one počele kao manji pokreti ili sekte, a sekti ima i danas koliko hoće, pa realno ko kaže da je njihovo učenje išta gore od učenja bilo koje velike religije? Inače kad se već dotakoh vere i veronauke, Ćero ajd mi deder daj onaj linak sas Guglom,kao vrhovnim bogom, da vidim i to čudo. :)

Dotere, pouči ga, ali pazi. Ako se dečko rokne, ti si kriv. Hoćeš moći da živiš sa činjenicom da se on nikad više nije javio na ovom forumu, niti na Vukajliji uopšte. Poslednja aktivnost, rano jutro trećega aprila. Uh, strašno.

Klise - skocis i primis metak, ili spases dete od divlje zivotinje a ti nastradas?

Јој... опет морам да серем о јебеном богу кога не подносим и да објашњавам... А шта је Исус урадио за "нас"? Није ли се он жртвовао за цео овоземаљски народ? Није ли његово дело довољно да инспирише људе да дају СВОЈ живот за ТУЂИ? Није ли то сасвим јебено довољно???

Nisam hteo da kazem da dete ne treba da se spase, daleko od toga, nego zelim da znam kako crkva(ona koja treba da pomogne ljudima i ujedini ih, a ne da ih kontrolise i da ima zadnje namere)/Bog gledaju na takvu smrt, da li je to samoubistvo, svesno ili nesvesno(ovo je pominjano od strane psihologije ako sam dobro shvatio), ili nije i ako nije zasto nije i sta je onda.

Hehe, dzabe se nadas Valdemare, smatram da je u krivu! :)

Brkaš Boga i psihologiju. Mešaš ne babe i žabe, već ako postoji nešto međusobno različitije na kub nego što su babe i žabe, e to.

@ zašto bi samoubistvo bilo smatrano kao nešto loše @ Zato sto ti trebas da zivis, da se boris, tvoj zivot je test koji pokazuje kakav si ti, 'Ne ubij' to se odnosi i na tebe, po tebi bi onda bilo opravdano ako bi neki ljudi unistili covecanstvo sa parolom 'Bice nam lakse!'