Prijava

Znam, znam.. Postoji mnooogooo istih temaa, ali ova je posebna na neki način.. Dakle ovde je reč samo o OPTIMISTIČNIM osobama, osobe koje MI ZNAMO (NE)LIČNO i koje su pored velikog hendikepa koji ih snašao u životu našli način da se suoče sa istim i krenu dalje.
Evo ja ću da krenem..

Kad sam bio mali ajd ne mali, ali kad sam iso u osnovnoj svakog dana sam vidjao jednog lika koji je isao na poso ali je bio slep, sa sobom je vodio ili bolje receno istog je vodio ZLATNI RETRIVER. Svakog dana vidjao sam ga tacno u 7:15 ispred kapije u fabrici gde je radio. Primetio sam da mu je desna ruka bila non stop u dzepu, dok nisam kasnije saznao da je ostao bez ruke.. Ujedno vidjao sam ga i po gradu kako seta.. Posle toga fabrika je naravno propala kao i sve u Srbiji, i nisam ga video jedno ima mozda lupam 6-7 god.

Proslog leta u firmi gde radim izaso sam na terasu (pogled ka reci ima ista) u daljini sam video kako po keju ide jedan covek sa dva psa, jedan pas zubima drzi flasu vode, drugi vodi tog coveka i nosi neku torbicu. On je u levoj ruci drzao povodac u desnoj stap, desna je bila uz telo saka mu se nalazila na desnoj strani (srcee). Stao je, odmerio koracima udaljenost od reke, udaljio se, cucnuo i zabacio prilikom zabacaja stap je drzao ispred nosa dakle na sredini, valjda kao neki orjentir kako vec. Nekih sat vremena je proveo tu i otiso. Tako radi svakog dana 2x dnevno. Ujutru i u podne.

E sad pre 3-4 meseca sam saznao pricu o njemu i sta mu se zapravo dogodilo.
On je ribolovac, i jednom kad je iso u ribolov poneo je dinamit (krivolov) uzeo je dinamit zubima izvuko okidac i zamahnuo da baci, igrom slucaja dinamit eksplodira u ruci i raznese mu desnu ruku do lakta i oslepi od eksplozije.. I pored toga on je uspeo psihicki da se izbori sa tim i ponovo nastavi sa ribolovom, to je borba za zivot, zelja. Ujedno on ima zenu, i dve cerkice (bliznakinje) Ali vidite sta mu je zivot ucinio, tj nije zivot vec je sam sebi to ucinio. I sad sam poceo na takve osobe da gledam drugacije, da ih ne delim na invalide i NE invalide. Covek je covek. Ali jos vise sto me je odusevilo je pas tj ZLATNI RETRIVER.

Gledam kako uvek, ali uvek na isto mesto ga dovede, kako taj pas zna gde on zeli da podje, kako zna sta treba da ponese, vrati, da ga vrati kuci, uvek su tu uz njega, ne mrdaju.. Sad u januaru kad je bio na pecanje flasa mu je upala u reku, bilo je ledeno pas je u istom trenutku skocio za flasom i vratio je.

Eto prica o jednoj osobi koju "znam". Zaista neverovatno je videti takvu osobu.

I da li neko od vas poznaje takvu ili slicnu osobu? I zanima me ovo sa RETRIVERIMA ako neko zna da odg.

Kao vernik reći ću da to nije slučajno i da je to Bog uradio s' razlogom. Al' najverovatnije će d' ide u pakao jer ono, kome trebaju invalidi u Raju.

Auuu Mentali, ti se s dvije rečenice isra više no on s šese i dvije.

Ses, evo ti ono što je moje mišljenje: slijepim ljudima se izoštravaju ili su druga čula izoštrena (ako se osoba rodila s invaliditetom) a životinje znaju da toj (osobi s invaliditetom) treba pomoć, jer je l te, osećaju to, isto ka što predośete prirodne nepogode, strah itd. kod ljudi i pomažu im.