Prijava

Ovo sam stvarno danas napisao na maturskom iz srpskog. Eto, da podelim s vama. :))

U zelji da izbegnem neke od tipicnih uvoda, samo cu napisati da mi je drago sto zavrsih ovu cetvrtu godinu u zdravlju i sreci. Pravo je cudo kako sam zavrsio, jer iskreno, ni ja nemam pojma.
Mozda je Svevisnji sve ovo vreme bio uz mene, ko ce ga znati. Ako je tako, zelim ovom prilikom da mu se zahvalim i da ga pozovem da i danas bude uz mene. E sad, mozda mu ne odgovara ova vrucina ali sam cuo na onim prognozama da ce posle podne da ljuljne kisa. Da i Gospod malo iskulira.
Sad nesto blejim po ucionici i vidim da je Bojan namestio neku filozofsku facu.
Sigurno razmislja u koji deo sastava da stavi recenicu:"Od kolevke pa do groba, najlepse je djacko doba".
Recenica zbog koje su Desanku Maksimovic stavljali na pijedastal mudrosti i prosvetljenja. Mislim, Desanka, nemoj da se uvredis, postujem ja tebe i sve to, ali to sam i ja mogao da smislim.
Kao da djacko doba ima neku konkurenciju. Mada ko zna, mozda mi i za 50 godina zivot bude dobar kad nadjem dva druga pa postanemo 3 nerazdvojna penzionerska kabaljerosa koji ljuste gajbu "Lava" ispred zadruge i kritikuju Tadiceve unuke koji su pokrali drzavu.
Vidim, Amerika vrsi nuklearne probe, Rusija i Severna Koreja takodje. Sve su sanse da ce na nama da ih vrse. Ne gine mi mobilizacija. Mada mozda ni ta vojska nije losa. Uletim preko veze da budem asistent kuvara. On kuva, ja jedem.
Ko zna, mozda me za neko vreme promovisu u zvanicnog degustatora vojske u otadzbini.
Kontam nesto iz naslova da je trebalo da pisemo kako jedva cekamo da se zaposlimo, zasnujemo porodicu i sve ono sto vas nimalo ne zanima. A bogami, ni mene.
Nemam neku zelju da zavrsim taj fakultet pa da masem papirima k'o Seselj u Skupstini.
Sad vidim da ce se moj zivot drasticno promeniti. Cak se i moj licni periodni sistem elemenata promenio. Merna jedinica za dosadu vise nije cas matematike vec radno vreme.
Cak mi ni pronalazanje srednjoskolskog Svetog Grala u vidu asimptote i trazenje El Dorada vesto zamaskiranog kao grafik funkcije ne deluju tako lose.
To bi otprilike bilo to. Od te buducnosti ne zelim nista posebno, samo da mi ne bude dosadno kao sto mislim da ce biti. I da, da se malo vreme poboljsa. Evo vec mesec jun a i dalje roka kisa. Dobicu neki grip. A sinoc sam bio u pecenjari. Da ne dobijm svinjski?

:))) U svom stilu...

@JTU

Gde god ti zelja.

da sam ja profesorka dala bih ti pet put..ovaj plusa :))
tako i treba da se piše maturski! ti si sve rekao kako jeste i kako će biti...a to što će ti tvoji drugovi da izmaštaju i lepo upakuju u Desankine stihove desiće se samo u vežbanci :)

2 s 2 minusa. :) Samo, moga' si i da zafališ anđelima, a ne samo Bogu.

Inace, super ti je sastav, ja bi ti 5 dao... Ali verovatno zato i nisam profesor... :)))

Evo da ti profesorka da jednu petičicu (5 JM).
Jes' da ne predajem srpski, ali to je sada manje bitno.

ja bih ti dao keca bez čitanja. em si pisao latinicom, em nisi pisanim slovima, em nisi koristio čšđžććž

uostalom, gde ti je vežbanka? jel se tako dolazi na ispit?

Ja mislim da je bitnije to što je on pogodio temu, koja god ona bila...

ma ne može to tako, na pismenom mora da se piše pisanim ćiriličnim slovima, penkalom itd. u suprotnom prutić pa po rukama!

deca ionako kao nogama da pišu. barem na pismenom da malo vežbaju :D

Surovi, aj ponesi taj prutić, pa dođi malo da me menjaš, da se odmorim :-)

Ne znam jos sta sam dobio. Juce sam to radio, pregledace za koji dan.

"Kao da djacko doba ima neku konkurenciju"
Drago mi je da su ucenici poceli da me citiraju u svojim maturskim radovima iz srpskog :)

kako to da se secas celog sastava...???
inace vrlo smesno ali istinito:)
bravo Tulumbac

@Prst
Da, to mi se nekako bas uklapalo. :))

@Vukasin
Pa zato sto sam to pisao nekih 5-6 sati pre nego sto sam ovde stavio. Nisam ni ja omatorio, pamtim jebiga. Mada nije sve u rec tacno, verovatno sam nesto preskocio.

Sastav je baš super, samo mi se čini da je ova verzija ipak malo "priolagođena" za Vukajliju, mada vjerujem da ni original od ovoga ne odstupa mnogo. U svakom slučaju bolje od klišeiranih sastava kakvi se obično pišu.

Dobio sam 5. Ou jea! Zaboravih da vi kazem.

Cestitam!Svaka ti dala!
Za ovo bi ti svaka profesorka dala 5.

Ja se svog sastava ne sećam, niti želim da se sećam. Bio je neki monolog iz glave i dobio je 5 jer mi je razredna, duša od žene, predavala srpski.