Prijava

Pokušaćemo nešto prati korake.

1. Izvadi adapter iz laptopa
2. izvadi bateriju iz laptopa
3. Drži dugme za paljenje pritisnuto 20 sekundi, bez prestanka
4. Vrati bateriju
5. Vrati adapter
6. Uključi ga normalno

Javi rezultat

Poslušao, nije uspjelo. Puni se jedva minut, počne blinkati. Šmrc....

E jebi ga.
Lajtšou na laptopu znači da je problem u napajanju tj. u dovodu struje.

Sad imamo moguća dva kvara.
Prvi je neispravan punjač, daje veću struju nego što bi trebalo ili je kablić negde u prekidu, pa laptop signalizira treptanjem svih lampica i ukazuje na grešku sa napajanjem.

Drugi kvar je malo verovatan ali nije isključen imao sam tri laptopa marke Acer kojima su se palile i gasile u isto vreme lampice za power, bateriju i hard i nije hteo da se puni nijedan, punjači su bili ispravni i tek kad sam ih otvorio video sam da su utičnice za adapter tako šugavo zalemljene da je to neverovatno.
Na sva tri laptopa je bio isti problem, iz utičnice idu 4 žičice koje su bezveze zalemljene i kad ti ubacuješ i izbacuješ adapter on se pomera i dovoljno je samo jedna žičica odatle da se odlemi i imaćeš lajtšou što ukazuje na grešku.

A sad popravka:
Ako je kvar pod broj 1, punjač okreni ga i pročitaj na nalepnici voltažu i polaritet.
Trebalo bi da bude 19,8 V ili slično a polaritet unutra minus spolja plus i odnesi kod nekog komšije ko ima unimer da ti izmeri da li su polovi dobri i da li daje tačnu struju kao na nalepnici. Ako su odstupanja + - 5V ili ako je polaritet OBRNUT od onoga što piše na nalepnici možeš da ga baciš i kupiš neki drugi.

NE PREPORUČUJEM univerzalni punjač za laptop zbog toga što su sklapani navrat nanos i što se dešavalo da probiju i spale ploču, nego pogledaj serijski broj i nađi identičan na limundu i kupindu ili tako nekom sajtu za 1000-1500 dinara, ako neko traži više kaži mu da mu je Radijacija poručio da puši kurac.

Ako je kvar broj 2 u pitanju, a to ćeš znati samo ako ga odneseš u servis nikako da čačkaš sam, kvar bi trebalo da se popravi za 1 dan i da košta ne više od 1000 dinara.
Rasklapanje, lemljenje, sklapanje, testiranje.
U VRLO RETKIM slučajevima može da se desi da je crkla napojna pločica koja košta 25-30 evra, veličine je pakle cigara al ona kad crkne vide se oštećenja poput izgorelih kola, smrdi na paljevinu i sl, u tom slučaju INSISTIRAJ da vidiš zamenjeni deo.

Inače na ovo sam mislio prošli post da uradiš
http://www.youtube.com/watch?v=Lqg5wQpkK14

Eto tolko.

Kako da napravim internet konekciju na xp-u, kako da povezem net sa kompom? U new connection wizardu sam stigo do ISP name, ali sta dalje? I ako tu napisem npr. djura, on ce da napravi tu internet konekciju, ali sta treba dalje da radim?

Pa ne treba da praviš novu konekciju, osim ako se ne povezuješ preko modema. Koliko ja znam samo ubodeš mrežni kabal i dovršio si posao. Kakav je slučaj kod tebe?

Ma iskomplikovao sam ga nesto, ali snasao sam se u medjuvremenu. Sve je ok.

@ Radijacija: Imam unimer, polaritet ok, odstupanje +-1V. Majku mu, to se dešava dok je baterija unutra, a kad je samo na struji, sve ok.

EDIT: Našao sam rješenje, iako čudno: Nakon svakog dizanja win7, moraš raditi optimizaciju, tj. reset baterije u energy managementu:

http://img708.imageshack.us/img708/179/ysxa.jpg

Mora se skroz napuniti i isprazniti, inače blinka. To traje 7-8 sati i ne smiješ ništa raditi na laptopu za to vrijeme. Jebo te, zaledio sam se, odmah zamislio izlazak love iz džepa. Fala ti mnogo na trudu; Haug!

Što mrzim ove "smart" softverske kurčeve što se instaliraju, jebo im pas milosnu majku u pičku.

Eto rešio si makar, drago mi je da nije nešto ozbiljnije.

Jebi ga, danas-sutra će taj govnjivi softver koštati pola cijene laptopa. Pa ko može kupiti, može, ostali-crknite, sirotinjo.
P.S. Fala, Rade još jednom, odo popiti višnjevaču i u tvoje ime!

Dajte neki normalan crack za pes 13.

Žao mi je tu ti ne mogu pomoći.

Imam zajeban problem.
Kada hocu da skinem nesto sa torrenta desi se sledece:
Sasvim normalno krene da skida ali stoji na 0% i pise Connecting to peers i tako stoji ne pomera se uopste, zna neko kako da resim to?

Za svaki torrent koji skidas ili?

Jebemliga.
Mozda biras lose torrente.

Nemoguce, skidam evropu 4 i car je uspeo skinuti a meni to stoji.

Mozda internet konekcia losa, ne znam..
Probaj d reinstaliras torrent clienta

Probao sam sve, ima jos jedna fora a to je da torrent samo raid preko dana, msm zamisli on zna kad je dan, od nekih 8 ujutru pa do oko 5 popdne radi kao lud a posle to stoji, internet nije kraden, od rutera sam oko 1 metar