Prijava

Pratite li dnevnu štampu i uopšte novinarstvo na ovim prostorima?

Imate li nekog omiljenog novinara, čije tekstove volite da čitate?

Ko sve danas može da se nazove novinarom? Ko od te profesije pravi sprdnju?

Videh da nema ovakva tema na forumu, a voleo bih da čujem mišljenja drugih.

Pročitao sam jedan tekst, (nažalost) priznate novinarke, Dragane Manojlović:
http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/pederi-usvojili-decaka-1254.php

Za koji ne mogu da verujem da je uopšte i objavljen. I to u crnoj hronici. Kako ona sme da stane iza tih reči i stavi svoje ime na taj tekst?

Kad sam već kod te teme, moram da spomenem članak Jelene Karleuše. Da, i ja sam bio iznenađen, čak zapanjen tim njenim člankom. Nisam verovao da ONA može da napiše tako nešto. Još uvek sam u neverici, što se toga tiče, jer ipak, to je Jelena Karleuša!
http://www.kurir-info.rs/kolumna/otvorite-svoj-um-54050.php

Vaša mišljenja o ovim člancima i žurnalistici u Srbiji?

-BEZ SPEMA-

Моје мишљење је да су сви новинари говна.

И педерима не треба дозволити да усвоје децу.

Моје мишљење је да су сви новинари говна.

Nisu svi.

И педерима не треба дозволити да усвоје децу.

Zašto? Zar je bolje da je ovo dete ostalo sa ciganinom i njegovo 12-oro dece, da prosi svaki dan i živi na ulici, nego što je živelo u porodici koja ga voli i brine se o njemu?

kostiću.. da l' misliš da je kurir ozbiljna novina? trolovi bre obični.

Kurir je to što jeste i to niko ne treba da shvata ozbiljno.
EDIT:Ladno smo isto mislili i u isto vreme postavili lolo

Немам омиљене новинаре, чак ни не пратим њихова имена, зато и желим да постанем новинар, пошто сам такав, стелт тип особе...

Pratite li dnevnu štampu i uopšte novinarstvo na ovim prostorima?
Retko, obično se sve svodi na ,,Seka Aleksić usvaja majmunče'', ,,Jelena Lea Alimpić Kiš pokrenula kampanju protiv anti-žiljavosti'', ,,Radovan ubio brata Miloja zbog krave''. Ne interesuje me.

Imate li nekog omiljenog novinara, čije tekstove volite da čitate?
Imam, svoju kevu, ne piše ni za koje novine već godinama, ali izmišlja i laže bolje od svih njih zajedno.

Ko sve danas može da se nazove novinarom? Ko od te profesije pravi sprdnju?
Onaj koji se bavi koliko-toliko normalnim temama, piše kako to dolikuje novinaru i koristi svih sedam padeža. Karleuša definitivno to nije.

Dnevnu stampu ne citam zato sto je krajnje nezanimljiva, ne moram da citam da je neko negde pobio neke ljude, da je negde pao avion, da je negde zemljotres i ostale gluposti ne interesuje me. Jbg i kad ovako razmislim neko mora da pise svaki dan jer pokriva temu padova aviona i nigde ne moze da unese sebe ili neki stil tako da se sve svodi na toliko i toliko tad i tad i porodice placu i onda 5 dana menjaju podatke i zato je pao avion. Jelena Karleusa je napisala da ce da koristi prost recnik da bismo je razumeli? A zato su njene pesme....
Pratim ne tako cesto press sredom i 2 kolumne, Mihailo Medenica je jebeni Ivan Ivanovic i zbog doze mazohizma citam njegovu kolumnu i onog lika sto je bio u velikom bratu (sto ne zna da kaze r jbg ne mogu damu zapamtim ime ali je dobar).
Sve u svemu dnevne novine imaju uglavnom copy/paste a niko nema muda da iskoci iz sablona (to cenim kod novinara) i zato su mi omiljeni oni koji iskacu.
Iako ne volim medenicu cenim ga zato sto je svoj a mozda ima 20 takvih nasih novinara. Citam CKM i MAXIM i nemam vecih zamerki ali oni ipak imaju i po mesec dana za clanke a moze dosta gluposti da se skupi do tad. Naravno moj omiljeni je Miodrag Kuzmanovic, ima kolumnu u svetu kompjutera. A sprdnju prave lisa i ostali casopisi sa copy/paste clancima sa interneta i prevodima svetskih izdanja.