Prijava

Jel može neko da mi predloži nešto? Nešto skroz lako i za početnike što bi moglo da me privuče i zainteresuje za ovaj žanr? Još kad bi bilo u elektronskom obliku bilo bi odlično.

E da, Bruce... naći ću ti jednom nacrtanu shemu kako su dela povezana.

Petre, overi sve tri Odiseje od Klarka, ( 2001, 2010, 2061), Sastanak sa Ramom, Oko Vremena, iii , da ne bude sve o prvom kontaktu, Helikonija- Proleće od Brajana Oldisa. Samo što ne znam da li ovu poslednju prodaju još uvek.

da pognem glavu pred Alnarijevim diletantizmom

znaš da sam ovo čuo od najmanje tri akvizitera koji su za njih radili... tužno je što oni imaju licence na najbolja dela... mani šemu, meni je King član porodice, napravio sam mu posebnu policu za knjige - nemam mogućnosti da kupim sve što je napisao, a dosta imam samo u elektronskom izdanju na engleskom, ako mi pošalješ šemu, a u njoj ima nešto što nisam pročitao poješću se dok ne nabavim :)

@Petar Pan: teško je preporučiti SF, napiši barem neki film koji ti se dopao...

Gospod Bog

Petre, overi sve tri Odiseje od Klarka, ( 2001, 2010, 2061)

Ovaj... misliš četiri? :D

@Bruce:
I meni je King član porodice, samo nemam gde da stavim knjige posebno na police... pa neke skupljaju prašinu po fiokama i kutijama... :D

odeš u firmu koja prodaje ivericu, uzmeš šest komada 25100 cm i dva komada 25200, ako su jaka firma pitaš da ti zalepe kant traku i ušrafe policu - dobiješ metar sa dva metra police na koju stanu čudesa, a koštaće te ispod 2000 dinara...

Nemam GDE da ih stavim :)

Nemam GDE da ih stavim :)

:pomodreo od zavisti, ćuti kao upišan:

Aman bre, u stanu nemam mesta za police :)

Omiljeni SF autor? Vlada Srbije.

Pored njih, J. R. R. Tolkien. I naravno, ja.

Moj burazer je ovako rešavao: na vrh zida, blizu plafona, postavi nosače i na njih daske pa složi knjige... koristio je ionako prazan prostor, ne tnam koliko je to za tebe funkcionalno. Ja imam kuću i ogromno dvorište, pa uvek mogu da oslobodim prostor. Nije mi ni palo na pamet da bi neko mogao imati problem sa prostorom...

Stefane, SF pišu KVALITETNI autori, a ne diletanti kao što je naša vlada...

Meni je Ursula Legvin ostala u toplom sećanju još ponekad putujem Zemljomorjem, Zelaznijevi prinčevi Ambera su odlični, a Pračet je nenadjebiv - eto Pezose, setio sam se nečeg za tebe :)

Jbg, ja i dalje ne verujem da je ovo stvarnost, tako da su uradili dobar posao.
Ili ono što sam popio nije bio brufen.

Od Zelaznija mi je, pored Amber serijala, zakon knjiga Gospodar Svetlosti i Stvorenja Svetla i Tame. I niko da spomene Dinu? Dina sabija, ali moze da deluje prekomplikovano pocetnicima.

OMG kako sam zaboravio Dinu!

He is the king of all the land
In the Kingdom of the sands
Of a time tomorrow.

He rules the sandworms and the Fremen
In a land amongst the stars
Of an age tomorrow.

He is destined to be a King
He rules over everything
On the land called planet Dune.

Mada najbolji je prvi tom u Dina serijalu. Posle počinje razvodnjavanje i klimaks sa Muad Dibovim sinom kao ... dobro, neću spoilerišem. Ono što sam provalio dok sam čitao na engleskom Dinu jeste jedna fraza koju Fremen koriste na srpskom "ima trava okolo,i korenje okolo". Šta je Herbert nateralo da iskoristi naš jezik baš se pitam?

Zabovavio sam četvrtu xD

Od Zelaznija mi je, pored Amber serijala, zakon knjiga Gospodar Svetlosti i Stvorenja Svetla i Tame. I niko da spomene Dinu? Dina sabija, ali moze da deluje prekomplikovano pocetnicima.

+1 Otkada u rukama nisam drzao nesto Zelaznijevo jebote, no dobro. Nakanicu se da procitam Amber nakon Zamke za snove.

Meni je Ursula Legvin ostala u toplom sećanju još ponekad putujem Zemljomorjem, Zelaznijevi prinčevi Ambera su odlični, a Pračet je nenadjebiv - eto Pezose, setio sam se nečeg za tebe :)

Imam osjecaj da mu se ne bi svidilo Zemljomorje, al' neka proba. Praceta i ja preporucujem vise nego ista. Cijeli diskvet je jedan masterpiece.

E ljudi, kakva je serija Stargate: Universe? Gledao sam SG1 i nesto malo Atlantis, ali sam cuo da je ova mnogo ozbiljnija. Preporuke?

Najgora od svih, ne počinji ako ti se dopao Atlantis... za poređenje: isti odnos kao Star Trek Vojadžer prema Atar Trek Enterprajz (ona budalaština sa počecima Enterprajza)