Prijava

Имам пса скоро три године. Држим га у дворишту, нема поводац ни огрлицу, слободан је да излази и лута мање-више кад 'оће (добро, ноћу баш не може). Слабо је послушан, не вреди да му говорим када лаје на некога, не слуша. Али није истински агресиван и лаје само на одређене људе и никад није ујео никог.

Сад имам малу мачку, пар дана је код нас, држимо је у ходнику. Не планирамо да је држимо у кући, има да лети у двориште и да добије исте слободе, привилегије и права као и кер.

Како да их здружим? Прво су се обоје плашили једно другог, пас чак и више. Али сад је схватио да је милион пута већи од ње, па хоће да јој откине главу. Шта да радим, има ли неко паметан?

("заглаву" је намерно тако написано, јер сам духовит, хохо)

Haha... i ja imam isti problem. Ali imam zenku psa koja nosa okolo macice.. Nikada ih nije povredila ili bilo sta, jer da hoce, mogla bi to da uradi bilo kad. Mozda se samo druuuzeee :D

Stavi mu je u usta i onda reci: "ne, ne, to, draga maca". Izvadiš je, pomiluješ, staviš pored njega i kažeš: "aj sad ti". Ako je pojede, nemaš sreće.

Meni je ovo "ćapava" mnogo slatko :D

Како наговорити пса да не ћапава маче заглаву?

:D :D :D :D :D

Ne mogu ti pomoći zaista, ali naslov je za medalju.

Dub
Stavi mu je u usta i onda reci: "ne, ne, to, draga maca". Izvadiš je, pomiluješ, staviš pored njega i kažeš: "aj sad ti". Ako je pojede, nemaš sreće.

доппиа, је л' ово требало да буде духовито и ОВОООЛИИИКО двосмислено, или само духовито?:)

едит: ово писао дуб. хаха, :фејсмонитор:

Uvatis mace zaglavu i istuces kera sa njim, nikad ga vise nece dirati. :)

Namazes je senfom.
Psi mrze senf.Po mogucstvu dijamantov.Taj mrze najvise.

Кад је принесем, он се трза као да носим мртву пацовчину. Ма можда би на мишју лешину и боље реаговао. Режи, заузима борбен став према њој, дефинитивно не жели да се игра с њом.

Чрч, то је тај међеђи шарм Динаре планине. Месс, још сам размишљао да ставим "паса" уместо "пса", ал' рекох нећу... Да ми не умре неко од смеха.

Namazes je senfom.
Psi mrze senf.Po mogucstvu dijamantov.Taj mrze najvise.

U fazonu, tigrovi vole biber, ali mrze cimet :D

Мајмуновски, јесте, па кад је загризе има мачка да добије сенф у крви.

jednostavno sačekaj da mače poraste malo...veruj mi, retko koji pas može išta mački, pa sve i da je mala. Mačka toliko može da unakazi kera da to nije normalno.
Znači, prvo što će teško da je uvati uopšte, a drugo i da je uvati ova može toliko da ga iskasapi da mu neće pasti na pamet da je pogleda više.

Stavi je ispred njega, ako počne da reži, tuci ga, sve dok ne bude bio ok sa njom. Tada ga nagradi.

Sve je u sistemu kazna-nagrada ;)

Петре, то сам и ја мислио, али има до тад да се навикне да борави у кући, па ће мало теже ићи привикавање на двориште, а поготово објашњавање да не улази у кућу.

Шаљивџијо, ајде покушаћу с тим, ако ми нико не буде дао неки друкчији предлог.

realno treba samo da sačekaš da mače ojača, probaće par puta da je ćapi, ona će pobeći, na kraju će uspostaviti ne diram te-ne diraj me odnos, nisi napisao kakvo je kuče, ali samo terijer zaista može da stigne mačku...

доппиа, је л' ово требало да буде духовито и ОВОООЛИИИКО двосмислено, или само духовито?:)

едит: ово писао дуб. хаха, :фејсмонитор:

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!! :ДДД

Ја сам некад имао великог шарпланинца, стварно се помамљивао кад прође мачка, али рецимо кокошке је давио, и то само да би се играо са њима, он стане на њу, обгрли је и игра се шапом и она се греоте удави....

Е сад како то да спријечиш, тешко питање, јер и да си га научио то кад је био мали ко зна како би реаговао на друге мачке... Мада можеш да покушаш да их мазиш у исто вријеме, да их полако зближиш и слично, тако неком логиком гледам...

Мешанац, ДОЏ, дошао ми с улице у двориште кад је био сасвим мали.

Кад их мазим истовремено, он окреће главу и од мене и мачке, љубоморан ваљда.