Prijava

imali su viska materijala

Falilo im da dođu do broja...

Jel čitao ko od Brauna izgubeni simbol ili skriveni simbol, zaboravio sam kako se zove, isto je Langdon glavni lik...

Dakle brojevi.
Sve je to u ljudskoj psihi ako mi utripujemo ili nas neko izmanipulise preko bilo kog medija mi cemo stvarno poverovati da se taj broj pojavljuje svugde i da ima neki misteriozni oblik.
Sve je to u glavi i moze se primeniti na svaki broj naravno ako mi to zelimo.
Cist primer je film broj 23,ne znam ni jednu osobu koja je odgledala taj film(ukljucujuci i sebe) a da se posle nije zanosila da je broj 23 svugde oko nas.

Pinki,ako oćeš mogu da ti pošaljen maturski rad jednog mog druga na temu broja Pi i zlatnog presjeka.

Vesnam može, ako je u WORD-u aploudaj negdje, pa šibni link na pvt da skinem. :)
Mjamunovski to stoji, ali broj PHI nije bilo koji broj, ili broj koji utripuješ da se pojavljuje, i sam Da Vinči kao i bruka njih su proučavali to. Mislim nije to broj koji ono zamisliš, recimo 13, i sad ideš ulucom i zbrajaš LAMPE i dobiješ nekako 13. Malo je drugačije.

Nije u Wordu nego je u obliku slika.Kao skenirano.Reci mi šta treba da uradim,ne razumijem se.:)

Evo poslaću ti sada pvt. :)

Malo je drugačije.

Drugacije?
Drugacije po tome sto se taj broj pojavljuje na slikama,drevnim gradjevinama,telu itd. sve je to isto samo druga primena :) Siguran sam da postoji jos brojeva sa kojim bi na isti fazon mogao da povezujes gradjevine,ljudsko telo itd.

@Kolfild, @Pinki
Ne čuvam
stare poruke, uostalom, tamo je bilo samo objašnjenje smisla, bez računa.

Ukratko, brojevi fi i FI se javljaju pri podeli duži AB tačkom C tako da bude ispunjeno |AC|:|CB| = |CB|:|AB|. Jasno je da su fi i FI uzajamno recipročni. Mogu da se dobiju i kao rešenja diferencne jednačine koja generiše Fibonačijev niz: x(0) = 1, x(1) = 1, x(n+2) = x(n) + x(n+1). U zagradama su indeksi, ne umem bolje telefonom, a na mreži sam u pauzama (doduše, u skoro svakoj pauzi), imam puno posla ovih dana. Ko vlada osnovnim pojmovima dalje može i sam, kome treba više, neka se strpi nekoliko dana pa neka šibne pvt. Ili neka se snalazi na drugi način. Nije ovo neka nauka, mnogo ljudi je upućeno.