Prijava

Za Remington smo radili mehanizme za karabine koliko se sećam, onda bi ih tamo završavali po želji kupaca. I sa CZ 99 smo imali dobre šanse, samo da su popravili nedostatke. A pokojni Žida napravio B22, međutim Zastava nije dala da se proizvodi jer realno bio je bolji od 99-ke.

Ja se izvinjavam.

oprosteno ;)

Kokta je prejebala Koka Kolu za svetlosnu godinu.

Reme, da te ne znam, mislio bih da si neki jugonostalgičar od 40 godina :)

Ја на теми Кутак за гитаристе не постујем, јер би било глупо да паламудим о нечему, у шта се не разумем. Не капирам Ремеову потребу да нам приближи ову тему, ако се већ не разуме. Реме, прво, шта је домаћи производ? Гм рече, чини ми се, да се то одређује по месту настанка производа. Шипак. Да ли је сомболедов јогурт домаћи производ? Није. Мачку о реп окачите ту причу, јер је у Србији мало фирми које послују без страног капитала и чији власници нису странци. Друга ствар, све се своди на прехрамбену индустрију. ОК, ту имамо потенцијал, то треба неговати. Али чим изађемо из тог домена, нисмо конкурентни.

Ова кампања је била покренута у свим земљама у транзицији, нигде није имала пролаз. Зашто? Зато што је народ гладан и гледа да уштеди. Мало је оних који ће купити скупљи домаћи производ или домаћи производ лошијег квалитета, јер су патриоте и само због патриотизма.

Ја се трудим да будем рационална и да задовољим своје преференције. Не класификујем производе на домаће и стране, него мерим корисност и упоређујем цену.

Не могу сад да улазим у расправу јер идем да кунтам, или ако ништа друго макар да легнем и угасим комп, па са моба дођем овде, могу само да ти кажем, да си се жестоко просрала овде и то је то. А што се патриота и патриотизма тиче, већ је неко споменуо то, чини ми се Џими, нема потребе да ти понављам, а најчешће домаћи производи нису скупљи од страних. То што ти вероватно ни Лав пиво и такве ствари не рачунаш у домаће производе јер их је купила страна фирма није мој проблем, ипак се и даље код нас праве, наши радници раде у тим фабрикама и јебига и и они имају корист од продаје. По тој твојој логици готово да не постоји домаћи производ. И који су то страни производи јефтинији од домаћих? Одећа? Фармерке? Храна? Шта? Мени се чини да сам ја само и храну спомињао (Чипси, Кокту, парадајз, краставац и Најлепше жеље). Реци ми шта од тога није наше? Слобода Чачак није била наша? Еи Ниш није био наш? Па и Застава је до скоро била наша. О томе сам и причао. Следећи пут прочитај мало пре него што лупиш глупост.
Поздрав.

koliki komentari... verujem kad bi procitao da nema veze s temom

kupujem domace sta mislis pod tim?
sto se tice hrane skoro pa i da sve sve uzima nasa roba.

ne oblacim se nasim stvarima, osim ako te strane firme prave kod nas

sta jos ima da se kupuje, nemam pojma...uglavnom je sve nase kad pogledas

i na kraju sam zakljucio da stvarno nemam pojma sta su mislili pod tim da kupujemo domace.

Не класификујем производе на домаће и стране, него мерим корисност и упоређујем цену.

Jebote, ovo zvuci kao da si robot.

Elem, ja ne gledam dal je domace, dal je strano. Meni je milka 100 klasa ispred najlepsih jebenih zelja, i zato i u tim retkim prilikama kad kupujem cokoladu, kupujem milku.

Druga stvar, Reme:

ипак се и даље код нас праве, наши радници раде у тим фабрикама и јебига и и они имају корист од продаје.

Imaju, imaju korist. Platu od 300 evra i to je to. Druze, kod nas se prave ti proizvodi samo zato jer smo jeftina radna snaga. Filips je imao fabriku u madjarskoj i kad su ovi usli u evropu, oce vece plate, ovi lepo aj vazi, odosmo mi u Svilajnac ili gde vec. Nema tu vise nista NASE, nit mi imamo korist. Samo jos mali broj proizvoda koji ce isto uskoro da ode. Pa jebote, Miskovic, koji se obogatio na ledjima ove drzave je kara tako sto mu je predstavnistvo na Kipru, a zamisli tek sta rade strane firme.

I jos jedna stvar, kazete kupujmo domace, a odes u ZASTAVU, kupis Punta(kupio ortak skoro), dao ne znam koju kintu, a oni mu kazu da su kvacice za prozor DODATNA OPREMA. Jebote, jebene kvacice za otvaranje prozora! A kod mog komsije pezo iz osamdes' i neke ima elektronske podizace. Ma kupim vam kurac onda!

Гм рече, чини ми се, да се то одређује по месту настанка производа. Шипак. Да ли је сомболедов јогурт домаћи производ? Није. Мачку о реп окачите ту причу, јер је у Србији мало фирми које послују без страног капитала и чији власници нису странци.

Произведен овде, није увезен - домаћи производ.
Сад, можеш да узимаш неке друге критеријуме кад дефинишеш домаћи производ (власништво), али ово је оно на шта се мисли кад се говори о домаћим производима. Ако ћемо по твоме, онда је неки Кореанац који је јуче купио Даеву Матиза, у ствари купио страни производ, пошто им је власник Џенерал Моторс.