Prijava

Mylyce, misli se na one slučajeve gde je defka dobra, ima formu defke i naiđe moderator kome se defka ne sviđa ili je on loše raspoložen i obriše je. Dešavalo se i još se dešava, a kada bi se uvelo sat vremena čekanja e tek onda bi nastao haos, onda bi izašle samo 5 definicija posle tih sat vremena koje moderator, po svom ukusu i kako se njemu sviđa, odobrio. Ovako je super i što se mene tiče ja tu ne bih ništa dirala i ostavila kako jeste i onako svoj posao odlično obavljate. Samo da neki moderatori ne brišu defke kako im se ćefne i sve će biti ok.

Сад хтедох да одговорим али видим да је вучица лепо сажела оно што бих рекла.

Немам ја ништа против брисања плагијата, вицева и шта ти ја знам чега већ. Пре или после, небитно. Али и мене брине да ли ће нешто што има форму дефиниције, а не свиди се модератору, уопште да буде пуштено. То онда већ јесте сервирање.

Па јеби га, то је већ до критеријума, свакако се и сад на крају дана прегледају дефиниције и свакако се обрише оно што је промакло без обзира да ли сте ви то видели или не пре брисања. Колико сам ја схватила, нема ''пуштања'', него само брисања. Хоћу рећи, исте дефиниције које се бришу сад ће се брисати и са тим новим системом. Ви причате као да ће доћи до пооштравања критеријума брисања, а уствари ће овим системом модератор да добије само више времена да среди листу најновијих. :)

Raspravljate o neraspravljivom. Tu je u pitanju ljudski faktor i nema dalje, to je to. I dobro je što je tako, protiv toga ne može. Ovde sve funkcioniše kroz ljudski faktor, ne možete staviti bota da bira šta će se pisati. Moje mišljenje je, da je rešenje puštanje u najnovije defke sve što ima formu defke, pa da vidimo kako će to proći kod ljudi. I naravno da i tu postoji kompromis ako je neko teško sranje, jer je ljudski faktor u pitanju, jelte, i to je moguće uraditi. Dakle sve što nije napisano CAPS LOCKOM i tako te očigledne gluposti.

Moram da prokomentarišem ovo:

Vučica21™

Lemajo, slažem se. Ako neko napiše kvalitetnu defku a ne svidi se moderatoru, može da je obriše. Jedva su meni vratili defku koja je jako duhovita da nisi reagovala.

Ko radi taj i greši, uopšte nije sporno da se prijavi i da se prokomentariše obrisana definicija. I ja sama obrišem neku na prvu loptu pa je posle 5sec vratim sa groblja jer skontam da sam se zajebala. A činjenica da je ta definicija koju si ti prijavila a Lemaja podržala vraćena, samo ukazuje da su dobri argumenti uvek dobrodošli i da definicija može da se vrati kada se na ispravan način ukaže na pogrešku. Sigurno je to bolje od "jebem li vam majku, što ste mi obrisali definiciju".

Mislim da je krajnje vreme došlo da se shvati da svi imamo isti cilj - kvalitet i manje gluposti. I da se svi trudimo da obavimo posao kako treba, pa da ćemo pritom napraviti i neku grešku, brisanjem nečega što nije možda baš bilo za brisanje ili pisanjem gluposti koje jesu za brisanje.
Sve ima svoje.

Ovo sam još juče napisao ali nisam stigao da postujem jer je ta tema u međuvremenu zaključana.

Dakle ovako. Mislim da je svako dodatno navaljivanje tereta na modove ili povećavanje njihovog broja suvišno.

Potrebne su samo dve stvari:

-set jasno definisanih pravila o tome šta može biti defka a šta ne i taj set staviti u zaglavlju stranice nova definicija. Neko gore navede par sranja koja se ovde često postavljaju kao defke (uobličeni vicevi, fore sa fejsa, razna trolovanja itd) pa eto dobre ideje odakle početi sa setom pravila.

- drugi deo priče je čisto programerski i vrlo je izvodljiv. Dakle, autor postavi defku. U momentu postavljanja ocenjivač ne vidi ime autora sem ako se izloguje pa nađe defku, što smanjuje mogućnost hejta. Defki se programski daje 30 minuta za ocenjivanje a zatim se broj pluseva moduje (modulus operator, deljenje bez ostatka). Ako je modulus 1 defka ostaje, a ako je 0 defka se automatski briše bez učešća moderatora. Moderatori kasnije mogu obrisati one koje imaju jednak broj pluseva i minusa gde je modulus takođe jedan. Na ovaj način će se smanjiti mogućnost moderatora da suviše kreiraju javno mnjenje po svom ukusu (bez uvrede momci i devojke, imao sam nekolicinu definicija koje su bile u plusu, a otišle su u helać. Ne žalim se, samo konstatujem :))) što je opet dokaz da sam se uklopio ovde na Vuki ).

Majstori, 'oće li da bude nešto? Ne sećam se kad sam poslednji put dao plus na dve definicije za redom.

majke vam, ali majke vam radite nesto. spasavajte.
uvedite ovo inace se podavsimo.

Tek sad vido temu, jesam ZA, ionako rokam po 3 strane minusa u zadnje vreme, al kako ćemo onda da se iživljavamo na novajlijama u komentarima, to će nam biti uskraćeno, nije fer. I šta mi ktitori da radimo što nemamo ograničenja na 3 definicije dnevno? Oće i nama da filtriraju defke a? Ma nek filtriraju i ktitorima, ja sam da što više rintaju modovi.

ZA! Davno sam sišo sa postera, a počinjem i sa defki. Neam živaca da čitam, više i ne ocenjujem, lupim plus tu i tamo ako nešto zapane za oko.. Realno, to nije više to, Vuka ne "vuče" više, dolazim radi reda, iz navike..

ne znam, nekako bi me smorilo da napisem nesto pa onda cekam godinama da mi puste defku u promet... ovo bi se svakako uvodilo najvise zbog novajlija, pa je efektivnije samo njima uvesti filtriranje definicija dok ne steknu odredjeno iskustvo i batale spemovanje glupostima.

За сто посто....

Јес' да је истина ово што колифилд вели, али може да се направи фора да се не чека сат времена, него да се дефка појави чим је неко од модова одобри, е сад мало би било можда проблема у раним јутарњим часовима, неђе од 2 па до 6, 7... То је већ зајебано, јер с обзиром да сам стално тада, тј сад ође, а ево 4 и 10 је, нпр последње активни мод је био Урош прије 10 минута, други активни је прије сат времена, дакле не знам како би све то функционисало...

Или да буде као за постере, али мање вријеме да буде, нпр 5, 10, 30 минута, не знам...

Свакако сам за ово јер се не може више издржат', ја ако не прочитам свако вече да је љубав ријеч од два самогласника, пет слова и двије будале, ништа нисам направио...
Или да је недефинисани осјећај кад ташту клепе кола....
И онда напишеш тим људима да смисле нешто своје, они ти налупају минусе у року од одма'....

ЕДИТ: Извињавам се, Урош је ту, него је мени вријеме поремећено :)

ја ако не прочитам свако вече да је љубав ријеч од два самогласника, пет слова и двије будале, ништа нисам направио...
Или да је недефинисани осјећај кад ташту клепе кола....

ЛОЛ! +1347, јебено свако вече стављају то!

i zasto srbin ne moze biti terorista :)

Mislim da bi najefektivnije za ovo sto nam treba bilo postaviti ogranicenje u ukupnom broju bodova ispod kog ti definicija ide na moderisanje. Tako bi samo definicije neispitanih članova prolazile filtriranje koje bi u tom slučaju daleko brže išlo. A naše loše definicije, za koje volim da mislim da ih nema mnogo, nek sklanjaju modovi.

to je to. ovo da ovjerimo kod modova i saljemo kaizenu :)

Mislim da bi najefektivnije za ovo sto nam treba bilo postaviti ogranicenje u ukupnom broju bodova ispod kog ti definicija ide na moderisanje.

Bilo. Definicija koja ima ispod 20 bodova se automatski brisala kao nekvalitetna osim ako je u pitanju sleng. Jebote, čega se ja sećam...

Bilo. Definicija koja ima ispod 20 bodova se automatski brisala kao nekvalitetna osim ako je u pitanju sleng. Jebote, čega se ja sećam...

Мала исправка. Аутоматски су је брисали модератори, није било софтвера који је то радио...

Bilo. Definicija koja ima ispod 20 bodova se automatski brisala kao nekvalitetna osim ako je u pitanju sleng. Jebote, čega se ja sećam...

Bruce, pobrkao si lončiće.