Prijava

Има ваљда неки кер јебем ли га.

Idi u kurac i njičer, 150 sati igranja.

Gledam ovija dana kako ko ljudi fale i iščekuju ovaj novi Star Wars Battlefront, nakon tolkih spevova, epova, i veličanja bojim se da će igrica da ispadne go kurac.

Може ли неко да ми каже какав је тај фалаут као серијал генерално? Чуо сам да је тројка изузетно квалитетна игра, нешто као Скајрим са пушкама. О чему се ради, шта може да се ради, колико дуго све то може да се ради док не смори и да ли се дешава да после неког времена (читај две недеље) смори монотоност као у Скајриму? Готивим доста Бетеса студио, можда је чак и у пет најбољих дивелопера данас (гледајући квалитет, нпр. Убисофт није ни у првих двадесет, а ако Фар Крају ураде исто што и Асасину неће бити ни у првих 50). Све у свему, исплати ли се скидати? Да ли у тројци исто могу да вабим кера и градим шупу као у четворци кад изађе?

TES franšiza je više casual od Fallouta jer je mnogo lakše uplesti se u svijet iz Skyrima nego u onaj iz New Vegasa. Mislim ono, više manje svako se danas loži na tu epsku fantastiku a ovaj postapokaliptični setting je neki niche danas naročito ovaj fazon iz fallouta gdje je tehnologija na nivou pedesetih/šezdesetih (tj. nije ali ne bih da spojlujem).

Ne znam ako si čitao Džeremaja stripove, onda ti mogu reći da fallout ima sličnu atmosferu. Normalno nije isti setting ali ja dok igram fallout (naročito new vegas) imam taj neki osjećaj.

A i fallout inače nije toliko ogroman svijet kao u TES igrama. Mislim površinski su te igre tu neđe ali ima više sadržaja u TES igrama što nije loše za fallout jer doprinosi to nekako atmosferi dok ideš wastelandom i snalaze te džinovske bubašvabe, gušteri i neki džinovski orkoliki mutanti.

Na sličan način kao i u Demon/Dark souls igrama ali ne baš toliko. Svijet je dosta prazan al to samo doprinosi atmosferi.

I da fallout možda nema toliki replay value kao TES igre ali obično su questovi tako odrađeni da nije problem da ih praktično sve odradiš u gejmu. Tj. ne izgleda nekako nerealno da ih sve odradiš sa jednim likom nasuprot TES igrama.
Znaš ono kao kad si u Skyrimu pa ti izgleda debilno da sa istim likom odradiš npr. i Companion's i Mage College questline.

A i setting je brutalniji u falloutu što doprinosi tome da nekad napraviš možda i naopake moralne izbore ali da opet na kraju se ne osjećaš kao đubre zbog toga dok npr. u skyrimu ako oćeš da se upleteš u svijet može da ti izgleda glupo da sa jedne strane želiš da spasiš svijet a sa druge ubijaš baku u riftenu da bi se pridružio dark brotherhood-u.

Може ли неко да ми каже какав је тај фалаут као серијал генерално?

Fallout 1 i 2 su jedne od najboljih igara ikada, samo su iz današnje perspektive zastarele. Fallout 3 koji pominješ čak i nije posebno dobra igra (mada je vrlo zabavna), ali "New Vegas" jeste. Nije spojlovanje ako se kaže da se Fallout dešava u nuklearkama razorenoj Americi, s tim da je prošlost poprilično "izmišljena", tj. razaranje se dogodilo pedesetih godina prošlog veka, ali je čovečanstvo bilo naprednije nego što u nama poznatoj istoriji jeste, tako da ćeš sretati u igri starudije od automobila, gramofone, crno bele televizore, ali i limene robote, neke poprilično napredne. Zanimljivo vrlo, čak i genijalno. Svet u koji je sjajno uživeti se. Prva dva Fallout-a nije radila Bethesda, a nedavno je izašla igra Wasteland 2, koja se kod pravih fanova zapravo smatra duhovnim naslednikom Fallout-a, a ne ovo što Bethesda sada proizvodi.

U svakom slučaju je Fallout serijal legendarniji kod svakog hardkor gejmera od TES serijala, iako je meni recimo "Morrowind" (TES3) najomiljenija igra ikad. Ono što sada Bethesda uradila sa Fallout 3 je "Oblivion" (TES4) u "Fallout" svetu. To ne znači da su loše igre, ali ako ikada budeš igrao Fallout 1 i 2 i to ti se dopadne, spremi se da sve od "trojke" pa nadalje prihvatiš kao sasvim druge igre.

Fallout 3 koji pominješ čak i nije posebno dobra igra (mada je vrlo zabavna), ali "New Vegas" jeste.

+1

Tačno se vidi da si hronološki igrao Falloute.

I da kompletiram ovo što Agilni reče, evo neko je ovdje dao čitav lor Fallouta:

http://imgur.com/gallery/EhZrw

iako je meni recimo "Morrowind" (TES3) najomiljenija igra ikad.

Ja zapravo sad igram morrowind, nešto mi došlo tako. Igrao sam i kad je izašla, a sad sam izvalio da je modovanje igre vrlo živo i dan danas. Igram Overhaul verziju koja je samo sa nalickanom grafikom i skroz je super. Ono što je mnogo interesantnije je Tamriel Rebuilt projekat koji se radi deceniju već. U pitanju je proširenje igre na ceo morrowind (igra zapravo obuhvata samo središnje ostrvo). Nisam imao hrabrosti da probam jer još uvek nije u finalnoj verziji, a ne bih da spojlerujem samom sebi ako se nekad završi. Evo kog zanima:
http://tamriel-rebuilt.org/
https://dl.dropboxusercontent.com/s/tvciyfze7etpgnj/Progress-small.jpg

s tim da je prošlost poprilično "izmišljena", tj. razaranje se dogodilo pedesetih godina prošlog veka

Rekoh tamo da neću da spojlujem ali evo.

-----------------------SPOJLERI--------------------------

Nuklearke su pukle ~2070 godine ("great war" takozvani) samo što je svijet ostao na tehnologiji iz pedesetih godina jer su se izložili na nuklearnu energiju a ne kao mi na električnu.

Zato i jesu mašine i oružje mnogo moćniji nego danas ali izgledaju ka da su ispali iz neke sovjetske fabrike iz tog perioda.

Inače slažem se da new vegas >>>>>>> fallout 3 a fallout keca nijesam igrao ali dvojka je odlična igra mada ja inače obožavam te izometrične rpg-jeve. Keca ću možda uzeti kad izađe četvorka na steamu jer će ga vjerovatno dati na neko dobro sniženje.

E i da kad smo kod toga, ko voli te oldschool RPG-jeve nek proba Avernum igre. Skoro sam na steamu uzeo "Avernum: Escape from the pit" i baš sam iznnađen da neko današnje vrijeme radi takve igre sa baš tim oldschool elemetnima bez nekih fensi inovacija.

Sniper: Ghost Warrior
i posle naravno
Sniper: Ghost Warrior 2

Evo ga čitav tajmlajn za Fallout. Interesantno skroz:

http://fallout.wikia.com/wiki/Timeline

Има ли неко линк од гетеа петице (са неком пристојном брзином преузимања тј. око 500kb по секунди најмање) да ми пошаље у пвт?

Има ли неко линк од гетеа петице (са неком пристојном брзином преузимања тј. око 500kb по секунди најмање) да ми пошаље у пвт?

http://www.steamcommunity.com/

Imaš ođe... Za pristojnu cijenu... obzirom da možeš da priuštiš komp koji može da ćera GTA 5

Па колико може да га потера нисам сигуран, надао сам се да је лепо оптимиизован...
А иначе је најјаче што је радило на овом рачунару гта 4 на неким изузетно ниским подешавањима...

Šta znam, ja sam probao GTA V na 970GTX, i onako, pristojno je, a reklo bi se da je i optimizovano zadovoljavajuće

960gtx кошта око 70 сома, а моја r7 240 изађе 7 сома... Мало сам се преценио...

Ali skoro generalno je pravilo da GTA igre budu fino optimizovane. Četvorku sam igrao na starom laptopu sa nekom ATI generičkom grafikom, nešto 4500, ili šta već, pa je teralo pristojno.

EDIT: Isto važi i za Fallout serijal.

Фалаут четворку нећу дочекати да испробам јер планирам продају рачинара због селидбе... Али делује да ће бити изузетно квалитетна