U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Нажалост, ни Бајко Мађија не поседује ту количину мађије која је потребна за тај подвиг.
Подржавам ово што је рекао Нејкед, па ако ништа огрешили су се о човека кад га оно отераше са освојеном титулом без изгубљене утакмице! Нешто слично је било и са Ђуровским..
Бушидо, нећу да ти одговарам на цео пост, јер ме мрзи сада да толико пишем, али ево један задатак за тебе.
Објасни критеријум по коме си то закључио. Ништа више за почетак, само критеријум.
А што се тиче тебе јебачу, и овог поста...
Ко си ти па да знаш како јесте? Ко си ти па да знаш шта је реално?! Увек је било расправа о квалитету неких играча, ја сам се нпр. свађао са буразом о квалитету Видића, где је он говорио да је Видић обична рупа. Да ли и ти мислиш да је Видић рупа? Интересантно је да су ти РЕАЛНИ и људи који говоре како јесте увек у мањини на овој теми.
Максимовић је по мени спада у групу играча који играчки спорије сазревају. Нису сви као Видић. Неки постепено подижу свој квалитет игре, а неки већ на почетку каријере. Видим да се помиње Бишевац као добар штопер, по мени је он тек последњих година постао добар играч. У Звезди је са Дудићем био права рупа, право дрво у одбрани. Сетите се оних примљених голова против Базела и Стразбура. Сви су били последица грешака Дудића и Бишевца. Видић је сазрео раније, имао је доста самопоуздања у игри од почетка своје каријере. Наравно, урођени таленат игра одређену улогу, али има и других фактора који утичу на развој каријере једног играча. Максимовић нема квалитета тренутно ни за аустријску лигу, а камоли за Серију А. Треба сачекати 2-3 године да би се видело који су његови лимити.
Prvo, osnovna stvar kod dobrog stopera je da uvek dobro zna sta mu se desava iza ledja (los stoper je Skrtel, a klasican primer ti je zadnja utakmica gde bas mozes da vidis o cemu govorim), odnosno da ima odlicnu orijentaciju. To Maksimovic, vidis, nema. Jer da ima, ne bi mu se kod svakog drugog prekida desavalo da mu igrac skoci, ili pobegne iza ledja (a to sto se ne desi uvek da primimo gol, uopste ne mora da znaci da nije pogresio). Takodje precesto ispada, dosta puta ulazi u duel kada ne treba. Desava mu se da pusti igraca da ide unutra na sut, nego da ga zatvara tu, a pusta spolja niz liniju vise itd. Needukovan u mladjim kategorijama.
Drugo, na visinu 191 prilicno je jadan u vazduhu. Sto je jos jedan minus za stopera.
Trece krut je. Ne , ne mislim na karu :) Krut je u kretanju, jednostavno nije radjeno pravilno sa njim dok je fizicki sazrevao. Imas nadalje i objasnjenje.
Cetvrto, NAJVAZNIJE za sve ljude koji se razumeju u sport:
Naravno da je bitno koliko je igrac mlad i da mu treba pruziti sansu. Ali nije to uvek vazno. Evo i zasto - Neko zavrsi sa fizickom nadgradnjom u odredjenim godinama i dostigne limit u ranom dobu, a neko , naravno, sazreva fizicki malo kasnije.
Jako je lako videti da je neko zavrsio sa razvojem i da je to limit preko koga ne moze.
Tako je na primer Neca Tomic zavrsio sa razvojem jos u omladincima, a mali Markovic ima jos prostora za nadgradnju.
Sa druge strane imas Cosica koji ima nadgradnju i Maksimovica koji je nema.
Nisam siguran da sam ti najbolje objasnio, pa ako ti nije skroz jasno, sl pitaj da ti pojasnim jbg, da me ne skapiras pogresno.
Elem, Maksimovic moze da napreduje samo psihicki, a fizicki je zavrsio i nece napredovati. Sto se fudbala tice, moze da bude samo iskusniji, ali nikako nece biti mekanijiu kretanju, pa samim time ni skocniji i brzi. Da se radilo na vreme sa njim kad je to moglo da se koriguje, mozda to ne bi bio slucaj.
JEDINA dobra stvar kod njega, a to je upravo ono sto ce svakom drugom coveku da se svidi, pa ce zbog toga proceniti da je TALENAT, jeste njegova igra nogom. Ne mogu da kazem, decko ume da iznese loptu, ume cak i da prebaci stranu, da dugu loptu. To stoji. Ali to je nazalost to.
Eto. Dovoljno za pocetak? :)
Znam da nisi ovo meni...al jbt... Pa sta si ti izmislio rupu na saksiji? Pa za Nemanju Vidica je moja keva videla da je dobar igrac kad je protiv Kijeva recimo stavio Birofa u dzep i zatvorio ga kao indijanca. Vidic je ekstra-kvalitet. Laicko oko moze da provali ekstra-kvalitet, a da ne pricamo o nekome ko voli odredjeni sport da prati ucestalo. Ne mesaj sada te dve stvari.
Taj ko ti je rekao da je Vidic rupa je pao sa marsa. A ti nisi bog zna koliko pametan sto si uocio kvalitet.
To je kao da ti neko kaze za Lazara Markovica da ne zna nista kao som. To nije adekvatan sagovornik. Sa takvim samo promenis temu i pricas o sisama.
Katanac na temu, a može i na klub.
Прочитао сам цео твој пост и могу да кажем следеће. Кренућу од четвртог јер ми је некако лакше.
То што се каже да је неко млад не мисли се само на то како је физички формиран, и да само због тога има времена. Када се каже да је неко млад фудбалер, значи и да оно што није научио у тактичком, техничком, психолошком погледу у млађим категоријама (није едукован, као што си рекао у првом делу) има времена да научи у наредним годинама у професионалном фудбалу. Он има 21 годину, итекако има времена да се ради са њим, тако да не можеш рећи да се радило на време могло се кориговати. Може се кориговати и даље, е сад питање је ко ће то кориговати... Рамирес из Челзија је рецимо почео да се бави фудбалом са 17, 18 година, и ево га сад проглашен најбољим играчем Челзија прошле сезоне од стране саиграча. Овде говорим генерално, не мора да значи да ће Максимовић напредовати уопште, али итекако има и простора и времена за напредак у тим погледима. Око тога да је физички већ формиран се слажем.
Трећи део. Углавном се слажем са овим да је крут, али исто тако не може се од човека високог преко 190 очекивати Бог зна каква кретња. Ретко који играч и из лига петице са таквом висином не изгледа круто, а ти играчи који тако не изгледају су врхунски играчи.
Друго и прво. Максимовић има проблем са концентрацијом некад. Зато су му се и десиле неке од ствари које си навео, али свакако не у тој мери у којој ти показујеш.
За крај имам да кажем да се и даље никако не слажем да је Максимовић ђубре од играча, и да и даље мислим да може постати сасвим солидан штопер и поред тога што сам се сложио око неких недостатака које си написао. Уосталом време ће показати за пар година, ваљда ће радити вукајлија, па ћу да ти набијем на нос кад постане играч, или ти мени ако пропадне :).
Погледајте најновији МР Ред Стар-ов клип
http://www.youtube.com/watch?v=d2xQ2vbPE1g
изузетно.
А у, Шоми, какав клип јеботе. Диго ми се курац и сузе су ми кренуле...
Шта се свађате по теми ко бабе неке, идемо до победе сутра!!!!!111111 Само офанзивно, само безобразно!
Оће то.
OF, ja bih najiskrenije voleo da se ispostavi da gresim i da Maksa postane odlican igrac. Ja volim zvezdu i uvek volim kad pogresim oko necega tog tipa. Bolje za Zvezdu, bolje za nas. Tako da imas svu slobpdu da mi nabijas na nos ako budes u pravu na kraju ;)
A klip je mnogo jak. Aj pa da nas prokenja sutra malo!
ја сад гледо за добро јутро опет, дневна доза јежења, а ја за партизан навијам још.
ја сад гледо за добро јутро опет, дневна доза јежења, а ја за партизан навијам још.
Evo omiljenog komenta
Ene, Bušman odbanovan :)
Jebote, koliko me ova pesma iz klipa podseća na kampanju demokratske stranke...
Па једино су се Динкићевци рекламирали више од њих са оном кретенском песмом, а и ови су са Блајвагом пробили мозгове народу.
Ma nek igraju momci pa šta bude, samo da ne igramo ko pičke defanzivno na Marakani pa makar pukli sa 5:0.