Prijava

http://www.prestigio.com/news/new-products/Nobile-PER3274B-More-Than-EBook-Reader

Моја сестра донела с посла два комада, новогодишњи поклони за моје сестриће, који ће на томе да гледају смешне клипове и слике. Јес' да није е-инк већ ТФТ, али би ми опет добро дошло. Морам да их наговорим некако да ми дају један :) Најгори сам...

Ja imam Kindle godinu dana... Doneo mi ga ortak iz UK... Odlican je, ali jednostavno knjiga je knjiga, fali tu neki osecaj koji imas kad citas knjigu... Ipak e-readeri su mnogo ekonomicniji na duze staze, pogotovo u Srbiji gde se nista ne placa... Mogli bi da smisle e-eater, pa da mi skinemo piratizovanu hranu i vise gladi nece biti...

Е-читачи, не косите траву гдје је она газила.

hnjo hnjo hnjo hnjo

Стивен

http://www.prestigio.com/news/new-products/Nobile-PER3274B-More-Than-EBook-Reader

Моја сестра донела с посла два комада, новогодишњи поклони за моје сестриће, који ће на томе да гледају смешне клипове и слике. Јес' да није е-инк већ ТФТ, али би ми опет добро дошло. Морам да их наговорим некако да ми дају један :) Најгори сам...

Сад сам их имао у руци. Пребацио сам две књиге у пдф-у што сам имао на компу и морам да кажем да није баш најсјајније. Једна може без зумирања, мада су доста ситна слова, друга мора два пута да се зумира, па је мало досадно свако мало дрљати по екрану, ал ај... Има доста књига које добијеш на овом чуду, на десетак језика, укључујући и српски. Све су у неком .епуб формату и то већ до јаја изгледа. Не знам да ли може да се пребацује из пдф-а у тај епуб?

Ова стварчица није лоша за две ствари: лепше је лећи и читати с овог, него седети испред монитора у случајевима кад се не може набавити класична књига и добро би дошло за гледање филмова кад се путује негде. Не бих давао паре за овај модел, нити било који други са тфт екраном, а за неки са е-инк екраном вероватно, некад...

Ja sam dao pare za ovaj i ne kajem se
http://www.tehnomanija.rs/ebook-reader/prestigio-ebook-reader-per-3162b.html
jednom kad zumiraš ostane tako i kad prebacuješ strane tako da to nije problem mada meni lepše kad je cela strana pa na kompu povećavam slova ako su jako sitna.

У праву си за ово пребацивање, али опет није баш сваки пдф најпогоднији.

Displej: 6" (800x600), 8-level E-link - Motion Sensor

Е-линк, је л' то у ствари е-инк?

Нашао сам одговор за конвертовање на претходној страни: http://vukajlija.com/forum/teme/31127-e-citaci?strana=2#post_1519592

Gdje da ja nađem knjige u PDFu? Evo recimo tražim Fear and Loathing in Las Vegas, nigdje je nema, a ne mogu dočekati da se izreda po cijelom društvu ribe koja mi je obećala dati.

Пребацио сам две књиге у пдф-у што сам имао на компу и морам да кажем да није баш најсјајније. Једна може без зумирања, мада су доста ситна слова, друга мора два пута да се зумира, па је мало досадно свако мало дрљати по екрану, ал ај... Има доста књига које добијеш на овом чуду, на десетак језика, укључујући и српски. Све су у неком .епуб формату и то већ до јаја изгледа. Не знам да ли може да се пребацује из пдф-а у тај епуб?

ПДФови углавном лоше испадну на тим справама. Нарочито ако су они што имају као слике страница (ваљда конташ на шта мислим). Неки читачи немају ни подршку за ПДФ. ЕПУБ ваљда реформатира страну кад је зумираш/промениш димензије екрана. Углавном се користи тај и још неки Амазонов и формати других произвођача. Можеш да их пребациш из једног формата у други, ал то си, видим, сконтао. Само не знам како то изгледа код компликованијих књига (са сликама итд.)

Ja imam neku anonimus marku - Delio, tako nešto, od formata koristi .epub i .mobi.

Naravno da nije kao papirno izdanje, ali je jako zgodno, ne umara oči (kao čitanje na tabletu recimo), malo, lagano i imaš čitav internet knjiga na raspolaganju, što džaba što plaćenih.

Obožavam ga. Jedan od najboljih, ako ne i najbolji poklon koji sam dobila.

Odličan program za editovanje PDF ako imate e-knjigu a oćete da promenite font i raširite tekst preko celog lista
Infix PDF Editor
EDIT ne bih da kačim pirateriju vrlo lako se nalazi na PB-u

Dok sam čitao 1-2 knjige mesečno to su obično bile knjige koje sam kupovao u Laguninim knjižarama. Sada čitam nešto više nego pre pa sam razmišljao da uzmem ovaj ođe model http://www.amazon.com/Kindle-Glare-Free-Touchscreen-Display-Wi-Fi/dp/B00I15SB16/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1421589870&sr=8-1&keywords=kindle , pa imam par pitanja. Da li je neko uzimao skoro ovako nešto? Može li da pušta piratske PDF-ove i slično?

stani i ne isplati ti se da imaš za iste pare tablet koji ti služi i za to i za ostalu zajebanciju

Hvala Jericho, baciću pogled. A što se tiče ovoga zašto Kindle a ne tablet, jebiga nađi ti tablet koji ne napreže oči, može da se čita gde oćeš (nema odsjaja na ekranu, tako da možeš da čitaš i dok bije sunce) a pritom košta 80$.