Prijava

Камиказо, не треба ни према чему бити скептик док се ствар бар донекле не изучи. Многе одбија астрологија јер их разочара у тренутку у ком се не пронађу у опису свог знака или подзнака, свеједно. Али људи генерално не знају и не занимају се за оно што је заиста битно у хороскопу, а то је синтеза свих знакова, симбола, кућа, планета и аспеката у наталном хороскопу који је јединствен као и потпис човека. Уметност квалитетног тумачења те звездане слике је врлина мањине и утолико више астрологија делује као шарлатанска наука. А није.
Јебига, знакови подразумевају само гребање по површини хороскопа једног натуса, али су свакако битни.

Многе одбија астрологија јер их разочара тренутку у ком се не пронађу у опису свог знака или подзнака, свеједно.

Evo baš sam sad čitao na ovom forumu http://www.brija.com/forum/index.php?topic=18078.25 (prvo mi to izbacilo na guglu) i pronašao sam se,takođe pročitao sam i neke druge kombinacije čisto da proverim da li je ona varijanta čitaš ono što hoćeš i zaključio sam da nije,da se samo u ovoj kombinaciji vidim (mada pročitaću još uzoraka).

Јебига, знакови подразумевају само гребање по површини хороскопа једног натуса, али су свакако битни.

Kako sad dalje?

Kako sad dalje?

Јеси ли сигуран да оћеш даље? :)

Ако да, нема смисла ићи даље без знања о:
1. кућама у наталној и њиховој аналогији
2. планетама у хороскопу, њиховом значењу, улози, симболици

Аспекти и остало су за још даље.

Дакле:
http://www.theflyper.com/gigsimg/1105310314astrology.jpg

Као што видимо сваки знак је аналоган одређеном пољу (или кући) у наталној карти.
Прва кућа увек почиње од подзнака и зато је кућа личности и оног ''ЈА'', а и аналогна је Овну (индустрији, покретности, ватри, експлозији, раду, испуњењу и свим осталим симболима Овна).
Друга кућа аналогна је Бику који представља економију, таложење (материја, те тако и таложењу новца. Згртању уопште). Стога је друга кућа кућа новца, имовинског стања, система вредности. Добре планете у другој кући обично дају добре финансијске изгледе.
Трећа кућа је кућа Близанаца (говор, писмо, брат, сестра), четврта Раку (кућа, дом, гроб) и тако редом до 12. куће, куће Риба (неистражено, изгубљено, неочекивано, лудница, затвор, подсвест).
То је укратко о пољима.
Битно је знати и које су то планете владари којих знакова, па је нпр. Марс (ватра и остало) владар Овна (види се јасна аналогија) и ако је рецимо нечији подзнак Ован, а у првој кући (јер је подзнак прва) је Марс који је у свом седишту јер влада Овном, имаћемо личност која пуца од акције, која увек нешто ради, која је активна на свим пољима, али која је вероватно и деструктивна. И тако даље...
Ако те интересује нешто више, то једино на ПВТ. :)

Да јеботе, да не заборавим, имате опширну и садржајну тему о астрологији коју је отворила Милица још давно овде:
http://vukajlija.com/forum/teme/8798?strana=1

Sun and Moon in Aquarius Ascendant in Libra, Venus in the Fifth HouseSun in the Fourth House Moon in the Fourth HouseVenus in the Fifth House *Saturn in the Sixth House

DEFINIŠITE ME DECX... NARODE!

Сунце и Месец у Водолији, подзнак Вага, Венера у петој кући, Сунце у четвртој кући, Месец у четвртој кући, Венера у пето кући, Сатурн у шестој кући.

Укратко. Ваздушар си, ветропир, можеш да будеш добар манипулатор, ако ти је добро аспектован подзнак требало би да имаш врло чисту кожу, венера у петој, срећа у љубави ако је добро положена, Сунце у четвртој, нема ништа од иностранства вероватно, част и успех леже у домовини, Месец у четвртој, приврженост кући и породици, Сатурн у шестој, не бих да се бакћем ако не видим аспекте.

Него, ово ти је све врло концизно и неубедљиво, нисам гледао аспекте (који могу све да преокрену), а јебени су и немам времена за то. :Д

Bioshockeru gde si došao do tih podataka koje si citirao?

Premeždenije poslao sam ti PVT

Укратко. Ваздушар си, ветропир, можеш да будеш добар манипулатор, ако ти је добро аспектован подзнак требало би да имаш врло чисту кожу, венера у петој, срећа у љубави ако је добро положена, Сунце у четвртој, нема ништа од иностранства вероватно, част и успех леже у домовини, Месец у четвртој, приврженост кући и породици, Сатурн у шестој, не бих да се бакћем ако не видим аспекте.

Šta su aspekti, ako si voljan da mi objasniš ukratko, glup sam ja za ovo, ali je svejedno zanimljivo :)

Аспекти су ОДНОСИ између планета. Аспект или однос настаје када се између планета јави одговарајућа угловност. На пример, 60 степени између планета је секстил, 120 тригон, 90 квадратура. И сад, ту има лоших и добрих планета и лоших и добрих аспеката.
Сад, нађемо негде Марс 90 Венера, то му дође, ево овако, према симболици, као следеће:

Марс (ратник, мушко, опасно, оштро) 90 (квадратура, лош, демонски аспект) Венера (љубав, женско, лепо) имамо јако лош љубавни аспект и у том случају обично долази до великих свађа и проблема, раскида рецимо и осталих гована. Рецимо, овакав знак у наталној би нам говорио о томе како је натус ако је мушко вероватно насилник у љубави, а ако је у женском да налеће на такве. И тако даље и тако даље...
Ствар постаје још компликованија уколико Венера упоредо са тим аспектом са Марсом има, рецимо опозицију са Сатурном. Ту је проблем још црњи. И онда се још види у којим се све то знаковима дешава и у којим кућама. Па се онда још гледају и диспозитори да бисмо видели како ће најзад тај аспект да се разреши. А диспозитор је владар знака у ком се нека планета налази. Рецимо, у овом случају, Венера је у Јарцу, а Марс у Овну, онда гледамо где је Сатурн као владар Јарца, а где владар Овна (а у овом случају баш Марс који је у свом седишту), те онда гледамо њихов однос да видимо епилог ситуације, па ако је лош биће још црње срање, а ако је добар биће можда океј уз муку. И тако даље...
Капирам да сам вас сад отер'о од астрологије за вјек и вјеков, лололоо

Aha fala
Premeždenije,aj ako ti nije frka

Sun in Capricorn, Moon in Pisces Ascendant in Leo, Sun in the Fifth HouseSun in the Fifth House Saturn in the Fifth HouseVenus in the Sixth House *Moon in the Eighth House

Moš ovde moš i na PVT
EDIT:PVT sam pročitao nakon posta

Ko dira ovna ješće govna, škorpija te pušta, pušta i onda te zadavi, jarac je inteligentan tip, ali svako može da ga zajebe i vodolija lukavo pliva kroz vodu.
E, jebo te, ovo je mojim drugovima i meni ladno ispričala neka random, sredovečna žena, na ulici, tek tako stala i zaluđivala nas, pa se provuklo pitanje šta smo u horoskopu, olololo.

E, da, da, ovnu ne moš lako da slomiš rogove, za razliku od bika i jarca, olololololo, gospođa je legenda!

Premeždenije poslao sam ti kartu i sa tog pro sajta...

Na koju foru ljudi veruju u horoskop koji ima 12 znakova i gde istu sudbinu delis sa 500000000 ljudi? Jel moguce da cemo svi da imamo danas nezgode na poslu? Zar ne treba da se cuvamo prehlade i ako nam to ne kaze nas horoskopski znak?

Пешкирићу, жбирни ти мало ову тему изнова и прочитај тему 'Астрологија' која је такође на овом сајту, па онда питај нешто на шта није одговорено.

Mrzi me da citam celu temu, ako nekoga ne mrzi nek mi odgovori na ovo.

Део одговора је садржан у другом посту ове теме. Комплетније ти је од ГМ-овог питања овде, па цео његов дијалог са Милицом.

http://vukajlija.com/forum/teme/8798?strana=1#post_421794

Kakav horoskop, pickin dim..

Ovo je dovoljno..

Jevandjelje po Mateju

Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u odelu ovčijem.“