Prijava

Ne znam da li postoji slicna tema, ja je ne nadjoh.

Dakle, bilo je price ranije da se najbolji klubovi zemalja Balkana ujedine u jednom takmicenju.
Partizan i Zvezda su ponovo bez Evrope, jedino je Dinamo uspio da napravi nesto ove godine. Ostali nisu ni vrijedni pomena. Dakle, ponovo mizeran ucinak.

Koje bi bile prednosti takve lige? Da li je to uopste izvodljivo? Koji bi ulog bio, tj. sta bi pobjednik dobijao, sta drugoplasirani i tako dalje.
Koje su mane? Problem sa navijacima, opstom sigurnosti? Finansije? Sponzori? Ko bi predsjedavao tom ligom? Uefin stav?

Mnogo pitanja, ali sigurno zanimljiva ideja. Podsjecam da slicna takmicenja u kosarci, vaterpolu i rukometu vec funkcionisu, moze se reci uspjesno. Fudbal jeste fudbal, druga prica, ali...

Ajmo neka misljenja.

Ja sam za. Ali teško je sve to organizovati. Pre svega zbog navijača. Uz zabranu gostujućih možda bi nešto bilo. Ali da ne bude liga, nego tipa neka vrsta kupa. Balkanski kup. Šta ti ja znam. Ili nešto kao ona Baltička liga. Ako oni mogu, što ne bi i mi...

jedino je Dinamo uspio da napravi

I Maribor je prosao Rendzerse...

ma jok to. samo liga, tipa nlb lige u kosarci. jak sponzor, dobre ekipe, dobri stadioni, vise jakih utakmica, sto znaci povratak ljudi na stadione, i podizanje kvaliteta timova, brzo bi postali kompetentni i u evropi.

mislim da je glavno pitanje, da li je moguce sprijeciti huigane?

Да се ујединимo са Хрватима ? Нека хвала... лига нам очигледно јача, публика се полако враћа, ОФК се доста појачао, Воша увек незгодна, Раднички из Кг-а, Јагодина, Спартак...само би се стварала негативна енергија, а ови тимови би отишли у курац

Pa to je najveći problem. Nije to toliko huliganstvo, koliko neka nacionalna mržnja. Jedino, kao što rekoh, zabraniti gostovanja navijačima ili zakon kao u Engleskoj.

UEFA je to predlagala još pre par godina, bar dok zemlje ekonomski ne ojačaju. Čelnici saveza nisu mogli da se dogovore, jer bi bilo po modelu NLB lige u košarci. Srbija nosi "teret" bivše Juge, pa bi imala najviše predstavnika, što nije odgovaralo ostalima. Jedino i najveće sranje je to što bi samo dva tima iz regiona igralo kvalifikacije za LŠ, kao povlašćeni. Državni šampionat ide u kurac, kao i u basketu.

Pa vidite sta napravise od NLB, kvalitetnu, jaku ligu...sto ne bi mogli i u fuzbalu

Ja se slazem sa Dzankijem !

Проблем српског фудбала су менаџери и тако та багра. Колико они уништавају фудбал зарад свог џепа, то је неописиво. Кад би њих искоренили не би нам нико био раван у региону, мада и сад тренутно мислим да имамо најјачу лигу од свих држава бивше Југе...

Pa vidite sta napravise od NLB, kvalitetnu, jaku ligu...sto ne bi mogli i u fuzbalu - а шта је са осталим клубовима...јел се чује уопште за њих ? Где су ОКК, Металац и други ?

A može se napraviti neka fazon liga Balkana, po principu grupe pa nok aut faza. Da se igra od septembra do aprila. Kao zamena za Evropu...

Pa vidite sta napravise od NLB, kvalitetnu, jaku ligu...sto ne bi mogli i u fuzbalu

To jaka liga? Jankela, nemoj da si smešan. Ostali nemaju toliko potencijala, ali našu ligu su urnisali. Mladi igrači beže na Island, Dansku, Švedsku...sa nepunih 18.

Jedino i najveće sranje je to što bi samo dva tima iz regiona igralo kvalifikacije za LŠ, kao povlašćeni.

Ne kontam šta je tu sranje ? Ne može odma direktno, ali vremenom bi kao i Rumuni dobili direktnog predstavnika, naravno ako bi skupili bodove..
Ovo je već toliko prežvakana tema, svi bi hteli ali ne može da se pokrene.. Nekome to ne
odgovara..

Mladi igrači beže na Island, Dansku, Švedsku...sa nepunih 18.

Ово је апсолутно тачно. Мој ортак игра у Аустрији, добија око 3000 еврића недељно и либо га туки. Кад сам га питао да ли ће се врати овде негде, питао ме је: "Јеси ти луд?". Такозвани "мањи" кошаркашки клубови су смешни. Наравно мени, као навијачу Партизана не смета али треба размишљати и о будућности српске кошарке...

To jaka liga? Jankela, nemoj da si smešan. Ostali nemaju toliko potencijala, ali našu ligu su urnisali. Mladi igrači beže na Island, Dansku, Švedsku...sa nepunih 18.

Nije bog zna kolko jaka, ali je izbalansirana, ae mi kazi sta bi bilo od srpske lige...da igraju jebeni metalac i partizan?

Dinamo ZG bi nas trenutno gazio sve.

uvijek moze da se napravi kompromis. uporede se rezultati u evropi zadnjih godina, i shodno tome se podijele mjesta u ligi. mislim da bi klubovi samo jacali. ovako kurac, evo srbija, stalno neka prica pojacala se zvezda, pojacao se partizan, vosa iz prikrajka vreba... sta bre kurac palac, 4 komada prima zvezda u gostima, na prvoj jacoj utakmici. to je jad. partizan ne moze da pobijedi tip kome ni ime na umijem da pogodim jebote. koja vojvodina, koji ostali? ne zajebavajte se. igra se po selima, po oranicama od terena, pred sacicom ljudi. neko da dva gola, nadje se dileja biznismen i proda ga u gruziju. hrvati imaju slicnu situaciju, mozda i bolju za nijansu. dinamo i hajduk rade nesto, ostali prezivljavaju. crna gora je prakticno amaterska liga, go kurac, sramota me je, 2-3 kluba se mogu nazvati klubom. slovenija, makedonija, bosna...sve isto.
timovi koji bi ostali u domacim ligama bi mogli da uz minimalna ulaganja razviju dobre skole i da se kao takvi bore za mjesto u balkanskoj ligi. i ad ne uspiju, svakako sluze da stvaraju igrace koji ne bi isli po isocnoj evropi, ili da griju klupe zapadnoevropskih velikana, nego bi ostajali u svojoj zemlji. ovako se samo trune...

Nije bog zna kolko jaka, ali je izbalansirana, ae mi kazi sta bi bilo od srpske lige...da igraju jebeni metalac i partizan?

Naravno da bi trebalo da igraju. Jer će, u suprotnom, neki žestoko talentovani klinci otići preko, možda i uzeti državljanstvo... Reci mi igrača u reprezentaciji mlađeg od '86. godišta. Svi koji stasavaju u malim klubovima nemaju gde da se dokažu, nego će za malu šaku evara otići preko, kao što reče Lupus.
Fudbal nam je ionako u kurcu, ovo bi ga oteralo još niže.

EDIT: Igrača mlađeg od 88. godišta.

Dinamo ZG bi nas trenutno gazio sve.

Реално, и још доводе Шимуниа као појачање али џаба им кад су добили групу јебала мајку...