Prijava

Ево ја сам стручњак. Дерета НЕМА ДОКАЗЕ. То је главна Деретина фрка. Када је реч о постојећим и признатим изворима тј. доказима, они говоре веома мало.

www.rastko.rs/istorija/
Има овде заиста леп део из Ћоровићеве историје о нашој историји пре Немањића....

Исто тако, за оне које мрзи да читају:
http://www.youtube.com/watch?v=fs4mODIDwWs&feature=related

Сад, нисам пуно гледао клипове, јер бих си одузео доста времена свађајући се са про-Деретићевим фановима, тако да не знам како је описано, ал' верујем да мора имати макар неки квалитет....

http://www.youtube.com/watch?v=bJbyhIQyYxA

изволите један феноменалан клип са доказима и рачуницама о такозваној великој сеоби срба. пазите да је 5% онога што деретић прича истина ми смо опет један од најстаријих народа. преслушао сам ја доста његових предавања, није толика будала он има доказа доста али све су то из других цивилизација где се помињу срби, па сад имате онај санскритски језик где се помиње народ срби па онда имате римсу цивилизацију дакле пре нове ере где се помињу срби, мислим да је он можда мало преувеличао нашу историју али има и он неких чињеница и доказа. кажем вам деретићу верујем 5% од оних ствари. историја ми је хоби и оно што је много важно је да ти други не намећу своје мишљење јер је увек субјективно, поента је да ти сам закључиш из више извора наравно шта је и како је било.. ево например овај видео представља такво учење историје.

Jedna od malo stvari koje verujem Dereti je upravo ova iz klipa da nije bila ta seoba naroda nego da smo mi ovde starosedeoci. To moze da mu se veruje. Isto mi je zanimljiva veza sanskrita i srpskog jezika, gde ima dosta slicnih, ako ne i istih reci.
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82

то је била основа деретићевог истраживања по коме је кренуо целу ту причу о србима као најстаријем народу. наша историја је већ сад довољно богата а са тим још неким доказима морале би многе нације да преправљају уџбенике.

Kapiram da je Jovan Deretic klasicni nacista, ali svakako moram da cenim njegovu ocigledno progresivnu sizofreniju i izjavu da su srbi osnovali Rim. Treba negovati takve ludake i koristiti ih kao zabavu u teskim vremenima.

уме да претерује наравно, није нациста, и нисам баш сигуран да је рекао да је србин основао рим али има писане доказе римских политичара, аристократа, научника чега већ да спомињу србе и српски народ.. има он доста теорија глупих и нереланих, не браним ја њега немој да ме схватите погрешно лупа он доста, али у исто време има доста чињеница и аргумената неоспоривих..

Ok, svako ima pravo na misljenje. Tu nema spora. Mene samo njegove tvrdje neverovatno asocirtaju na teorije nacista o arijevskoj rasi kao najstarijem narodu itd. No dobro, ne treba tu zalaziti u neku dubinu.

Није Деретић нимало наиван, као што сам рекао, он зарађује паре на томе и боли га туки.
Српски језик је мешавина старословенског, старо-грчког и делимично латинског и глупо је уопште расправљати о томе. Такође, индо-европски језици се не зову за џабе индо-европски, тако да сличност санскритског са европским језицима се може огледати и у блискости народа који говоре тим језицима.
Друга ствар код Деретића је да се 98% његових предавања заснивају на топонимима. На тај начин могу и ја да нађем неку Гешихтију или нешто слично и да кажем да сам ја одатле пореклом. Уосталом, сам је променио неколико дестинација одакле смо староседеоци.
Треће, постоји гомила извора из раног средњег века која га негирају у тези да смо староседеоци, у ствари, зашто он до сада није нашао неки који може да покаже који говоре у његову корист. Само се извлачи на то да је само Константин Порфирогенит писао о сеоби Словена, али то није случај. Псеудо-Цезарије, Прокопије, Прискова Византијска историја, Теофан и Павле Ђакон су нпр. само једни од њих.
Четврта ствар, наравно да ће генетичари (то се исто користи као доказ о небеству српског народа) налазити у нашим генима и ДНК Гота, Илира и осталих народа што су живели овде јер смо се са њима асимилирали, нисмо их побили, ко што су Енглези Африканце или Амери Индијце.

Сере ми се од ликова као што су Деретић и помињања немачке и званичне историје. Нека дају проверљиве изворе који говоре у њихову корист, до тада им треба забранити писање глупости.

Ja tipujem na to da je civilizacija na Balkanu nastala od vincanske. I posle su se tu mesali geni i kurci i DNK i palci i nastalo pun kurac naroda. Svaka mi je ka u Njegosa.

Srbi pa amebe!

Imate na fejsbuku stranicu - HVALA ALISTERU KROULIJU ZA SVE ŠTO JE UČINIO ZA SRBSKI NAROD, tako nekako, tamo je sve objašnjeno.

немам фејсбук ! и боли ме пенис да учим историју са фејсбука : )

слажем се са свиме што је рекао јебач..
и гесихте немој да мислиш да ја браним деретића ја му верујем 5% само..

veliki župan časlav klonimirović

слажем се са свиме што је рекао јебач..

Pa fala Bogu.

Пази, свако има право на своје мишљење, ал' јеб' га, пошто студирам историју, мало ме нервира кад се појави неки лик типа Деретић или она Олга Луковић Пјановић и износи неосноване ствари. Мислим, извињавам се ако делује да сам напао некога од вас, јер к'о што рекох, изиритира ме појава ових квази-историчара па због тога и пишем тако....

Оживљавам добру тему, немојте ме бановат' :(
Реклама јест', али има шта да се прочита:
први део
други део
трећи део

Ово ја отворио лептејебо.

Не можеш сузбит' историчара у себи!

за 10ак година ће ти бити жао...ал тад немој да кажеш како те нисам упозорио. Мани се тога, студирај менаџмент ололо

Odlična tema,da se upišem samo,kasnije ću čitati