Prijava

Naravno. Takođe odličan.
Doduše, malko mi žao što sam većinu tih lektira na faksu čitala u nekom ''roku'', Limeni Doboš jedna od onih na koje bih ovako privatno baš volela da se vratim.

Начи, препоруке су до јаја, кад кева оде у библиоњу, кажем јој да ми донесе овог странца, и жемо ова животињска фарма.

Je li iko od vas citao od Šolohova Tihi Don, ima li neko posebno misljenje o toj knjizi, ne mojte mi govoriti kako je preobimna, procito sam ja Rat i mir imam sad nekog vremena pa da pocnem citat nesto.

Ja sam citao mnogo toga, ali mi nedostaje neka klasika za citanje, medjutim ovdje ima toliko predloga da ne znam odakle da pocnem... Ja volim citati neobicne stilove, nesto slicno kako je Crnjanski pisao Dnevnik o Carnojevicu i ostalo. Citao sam i Zolu i Tolstoja i Dostojevskog i Zilahija, zato mi preporucite nesto da citalacko iskustvo dignem na visi nivo. Samo jos da radnja romana nije usla u XX vijek, toliko. Hvala.

Citao sam Mopasana davno, pocetkom srednje, sjecam se jedne knjige Pjer i Zan se zove mislim... ima jedna recenica iz Dva prijatelja koja me odusevila, kaze: I nemir je obuzimao dva prijatelja pred tom pustom zemljom.

Hvala Elz, pocenju sa dobosem...

Некима је Дервиш најбоље дело Селимовића, али мени је некако боља Тврђава, а ко није, нека прочита и роман Тишине.

Pr0CxYtAj A1heMYcxaRa, Ak0 WetJ nYsY

Прочитај Кама Сутру - да скапираш да слободна љубав није творевина хипија већ нормална људска ствар, и да знаш одакле су ту идеју покупили.

Danil Harms, lik je pisao prilično kul priče. http://www.sevaj.dk/kharms/kharmseng.htm Za one koje ne mrzi da čitaju na engleskom.

Pr0CxYtAj A1heMYcxaRa, Ak0 WetJ nYsY

ahahaha

Luis Kerol - Alisa u zemlji čuda
- Alisa u svetu s one strane ogledala i šta je sve tamo doživela

Странац - Ками
Старац и море - Хемингвеј (у ствари цео његов опус).

Старац и море - Хемингвеј (у ствари цео његов опус).

Odličan izbor! MIslila sam da ćeš da pomeneš i Isidoru... :)