Koju knjigu trenutno čitaš?

1. Je l sasuo đavolu šaržer u vugla?

2. Znači nije realan, kenja mnogo a?

3. Ja sam cini mi se citao taj rov, bilo mi dosadno a neko mi dao knjigu da procitam. Cini mi se da on tu opisuje poneki dozivljaj iz rata i vreme kad su svercovali nesto preko luke bar, pominje sefove u db i tako to al generalno sranje. Znam da mi bilo smesno kada na pocetku knjige pokusava neke opise i kao neki stil da proba al posle se batalio toga i pise samo dozivljaje.

4. Сигурно би ми се то свидело, Профе, подсетило ме је на ову представу некако http://vimeo.com/15629198.

зашто би икога било срамота да повремено чује неки класик?

Индид

U stvari i nije tako nejasno, ali videćeš, kompozicija je sasvim zbrkana, pogotovo pred kraj. Recimo da mi je Golem mnogo bolje napisan.

Почело је тако да ми се чини :(

5. Ne sjećam se, mislim da nije. Al đavo je bio neki fensi obučen. Imo i neku fensi kopču na kaišu. Fensi neki đavo. I neki Časlav se spominje u Bogradu. I rat neki ima nešo. U Bosni. Kao on je nek vezista kurac, mam mu šalje pite da jede. Treš ratna fantazija.

6. el moz nek da mi kaze neku stvarno tragicnu knjigu, koja se bavi istinskom ljudskom patnom i beznadjem, a ne ova sranja nasta klinici placu- hari ploper

7. Lovac na zmajeve?

8. zar vas ne bole oci od citanja knjige i vukajlije u isto vreme

9. el moz nek da mi kaze neku stvarno tragicnu knjigu, koja se bavi istinskom ljudskom patnom i beznadjem, a ne ova sranja nasta klinici placu- hari ploper

"Plavokosi Danac - doživotno u turskom kazamatu". Od Mustafe Šukur Ičoglua.

10. Iznova ,,O junacim i grobovima'' Ernesto Sabato

11. Moram da se pohvalim da sam u prethodnih 7 meseci pročitao oko 10 000 strana neobavezne (vanškolske) proze. I mnogo sam lud zbog toga.

Trenutno čitam ,,Pećine crnog leda" od Džulije V Džons :)

12. Добрица Ћосић - Корени

13. Doživljaji i priključenija - Arsen Diklić

14. i ja to čitam leptejebo

15. E ovako stoje stvari dragi prijatelji : ne tako davno citao sam
    - Kurcio Malaparte - Kaputt
    Bio sam ubedjen da nista okrutnije, brutalnije i uzasnije nije niti ce ikada biti napisano. Posto sam je procitao nisam mogao tri naredne nedelje normalno da mislim i funkcionisem. Trenutno citam
    - Jerzy Kosinski - Obojena ptica, stoji uz rame Malaparteovoj. Nesumnjivo!

Problematika je sledeca : obe knjige su produkti dva vanserijska pisca, obe autobiografskog karaktera. Necu otlrivati o cemu se radi, zanima me jedino da li je jos neko imao priliku da procita ova dva dela, kako bih mogao sa njim o tome da diskutujem.

16. Ako neko namerava ubuduce da ih potrazi i procita, neka spremi zeludac.

17. Alek Vukadinović, Kuća i gost

18. Ako neko namerava ubuduce da ih potrazi i procita, neka spremi zeludac.

Grozno kao naturalistično, ili stilizovana grozota? Ja posle nekih knjiga Miodraga Bulatovića tako nisam mogao da dođem sebi. I jednom me tako pogodio onaj Mišima, ali to je bilo nešto lično.

19. Zlatni Paviljon? Jedna od boljih preporuka, neverdles. :D

20. Од Мишиме сам читала неку збирку прича, прва је била о некој смрти на летовању... Најбоља је била та, осталих се не сећам.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.