Prijava

Pakao Košara - Milovan Drecun

Zavrsih sinoc Remarka, odlicna je. Kul mi je uopste cela ta prica o emigrantima i njihovom bistvovanju na planeti zemlji nakon rata.

Inace, evo jedna preporuka, ovo mi je cini mi se bila jedna od prvih procitanih knjiga, krimi triler neki. Mozda zato sto sam njome skinuo nevinost ili zbog neceg drugog, ali i dalje me drzi osecaj da je dobra knjiga..

Dzeki Kolins-Sanse. Pa ko voli tako to, neka uze.

Razmisljam da krenem Pekica, Kako upokojiti vampira, ili mozda od Hoseinija neku jos, posto mi je ''Lovac na zmajeve'' vrhunski legla.

Čitaj Hoseinija svakako. Možeš i "Hiljadu čudesnih sunaca", dosta je slična "Lovcu". Ali još prije bih preporučio "I planine odjeknuše", jako kompleksna, a dobro napisana knjiga, majstor je lik.

Onda cu te planine, procitao sam prvo bio Hiljadu cudesnih sunaca, ali mi je bolja Lovac na zmajeve...

hvala"

Б.Д. Бенедикт- миленијум

Završio konačno Igru prestola, na nos mi je izašla.

Uzeo sad Draškovića - Molitva. Kako vidim, tematika je ista kao kod Noža, čak se i likovi neki preklapaju. Čemeran je Vuk.

Што се тиче Песме леда и ватре, књиге су много боље од серије

који пут читаш тај глупи миленијум јел имаш другу књигу укући

све сам скоро сабио, врати сицилијанца курво

zavrsio carobni brijeg od mana (kida)
poceo od kundere, usporavanje (kida)

kiš, peščanik, sad drugi put nakon džojsa, dobija svoj potpuni smisao. usput se potrefilo da radim rad o fukou i ima interesantnih paralela između peščanika i fukoovih reči i stvari. ne znam da l je to kiš namerno, biće da možda i jeste. jako interesantno, jako simetrično, najbolja kišova knjiga

a ko nije citao kunderino "usporavanje" preporucujem, ponajbolja knjiga koju je napisao
(sranje sto nisam procitao opasne veze od lakloa)

rekao si već gore sine moj
da li si čitao nepodnošljivu lakoću postojanja? nisam čitao usporavanje, ali mi je sumnjivo da se nadmašio i napisao bolje od nlp

ali nisam preporucio >(
citao, mada prije par godina, do citanja ovoga sam mislio da je nlp njegovo nenadmasivo pisanije. mada, mozda je i zbog toga sto je ovo citanje dosta svjezije, dobrocudni kundera koji voli makriz de sada <3
uzmi iscitaj, kundera se bas lako iscitava, ili sam ja u tripu da je tako, mada ima 179 stranica

Song of ass and fire - Eric Cartmen

vidosav stevanovic - nisci
mnogo zajebana proza, na prvi pogled izgleda kao prazna retorika, ali ovaj baja kida, kupio sam i "rinfuz smrti", takodje od njega. srecom ima rijecnik na kraju, nije toliki sadista (mada ga nije on niti napisao). ako neko ima nesto od prvih radova vidosava neka mi proda, kontam da su dragulji srpske knjizevnosti

Uzmi Periferijske zmajeve, Carski rez i Testament. A Nišči su mnogo dobra knjiga, samo da se navikneš vremenom na jezik. Nego, pogledaj po ulicama, mnogo su ga štampali, pa kod uličnih ovih prilično je jeftino.
Ali čovek koji je od njega mnogo moćniji i crnji je Miodrag Bulatović. Kad stigneš, kreni da ga čitaš od početka, hronološki. Neš moći da spavaš.

kakav je bulatović? imam sve od njega, al se nikad nisam nakanio da čitam

Bulatović odličan, preporuka...