Prijava

otac od zene mi takodje ima podosta od bulatovica, ako ne i sve, takodje, Vald, ima sve i od Vidosava, ali bih volio ipak da kupim sve sto nadjem, kod hrama sam kupio "refuz mrtav" on mi je dao nisci od da citam, kaze da mu je isti, jedan od omiljenih ako ne i omiljeni pisac sa nasih prostora.
dao mi je i "misli" bozidara knezevica, koje sam procitao, suzu sam pustio (dobro, nisam, ali je tako preljepo napisano koliko je cemerno i tuznjikavo). inace, knezevic i boskovic dva velika serbska filozofa

Edit : gore napisah "rinfuz smrti" od vidosava haha. ne znam otkud taj naslov vezah za njega.

ali kakva naratorcina u knjzi nisci, odusevljen sam ovom knjigom. ako neko dodje u dodir s istom neka obavezno procita. eto, saznam da rijec "Ckalja" znaci rupa, pukotina. makes sense
TALANDARA, TALITI SE (pomislio bi coek da ima veze sa srecom, al tuki, znaci, prelaziti u tecno stanje, topiti se) TARABUKA, TVERDO, TEGRLJARKA, TEKNE, TEKUNICA, TECEVINA, TIFTIK, TISMA, haha, "kajmakulja" (ulicarka, prljavusa)

Čkalja je kod nas rupa od korenja na obali reke gde zapravo žive ribe.
Talandara - topljeni pleh tako da se dobije udubljenje u sredini, koristi se slično tiganju, samo za roštiljanje. Takođe sleng za roštilj ali i za šamar.
Inače Nišči jebe.

Ako neko ima knjiga da mu ne trebaju i da planira da ih baci, neka ih pošalje meni.
Zamislite kako bi bilo zanimljivo da vam u ruke dođe veliki broj različitih knjiga i onda vi da birate jednu po jednu da čitate. Mnogo zanimljivije nego otići i izabrati jednu u knjižari.

otac od zene hoce da se grije knjigama koje je skupljao godinama, jer dolaze ovi iz elektrodistribucije srbije savutom od koliko vec hiljada evra da mu gase struju. jebiga
recu mu da ti posalje lolo

vesnam
Ako neko ima knjiga da mu ne trebaju i da planira da ih baci, neka ih pošalje meni.
Zamislite kako bi bilo zanimljivo da vam u ruke dođe veliki broj različitih knjiga i onda vi da birate jednu po jednu da čitate. Mnogo zanimljivije nego otići i izabrati jednu u knjižari.

Nikad ne bih bacao knjige, ali ako hoćeš, mogu da ti pozajmim, imam oko 756 naslova. Dođeš, izabereš šta ti se sviđa, ako ti se ne svidi ti se obuci i idi ;)

ali to je kao odlazak u bibloteku, misli se vesnam. pa jebemusunce
bok deki djesi ti kakosi

Kako lijepa dovitljivost. :)

do jaja se svlaciti po bilbiotekama

Ma ja se malo šalim jer niko ne baca knjige, ali je dobra ideja. Poznavala sam jednu ženu koja je bacila knjige. Žena koja je bacila knjige.

Kako sam? Kad sam bio mali i nekako, sad serem.
Evo nije loše čitam sad neko sranje od Gajića - Bajka nad bajkama. Jako loše. Al aj pročitaću, ima tipa 300 strana a font je 24...

E da imaju i ništa manje očajne ilustracije.

ako je deki apruvovao nišči, onda ću nabaviti.

a kompilacije bulatovića i lalića i kiša i tako te crnogorce mi deda ostavio u amanet, uz sva sabrana dela marks-engels-lenjin kompanije (jedno sto kila tomova). velik je to crnogorac bio, meni sem kiša sve to malo bilo odbojno da čitam, al je počelo da me privlači, ipak nije on bio lud čovek, mislim jeste bio lud lud, ali nije bio lud

Nemoj te nacionalno/regionalne stereotipe. Bulatović je nešto što je razbucalo komunističku prozu i ponovo na velika vrata uvelo crno zlo u srpsku književnost hehehehe... Uzmi prvo Đavoli dolaze (pripovetke) ili Crveni petao leti prema nebu (roman - po meni jedno od najboljih romana u srpskoj književnosti). Tu je crn kao crna zemlja. A ova novija dela, Ljudi sa četiri prsta, Heroj na magarcu, Gullo Gullo, tu je već crn i zabavan, nije ona grobna groteska kao u ranim delima, već vesela groteska. Pominjem samo najznačajnije, a ima ih još.

koliki je postotak bulatovica u crnog gori, vesnam? je li barem preko 54.71%

Valdemare ti si starovjeran slažeš li se za Gajić?

ma nije nacionalno/regionalno, iskreno, nisu mi se sviđali omoti knjiga :D izuzetno su gadni

al fala na preporuci. izgleda da mi đedo i nije bio toliko ortodoksni komunista koliko se predstavljao lol

valdemare, jesi citao misli od knezevica?

Lalić i jeste bio komunjara, a Bulatović je bio pojava svoje vrste... Razočarao sam se samo kad je negde pred kraj života, '95 ili '96 postao poslanik SPS-a. Svejedno, delo mu nije određeno komunizmom, a njegovo sprdanje sa komunizmom može se videti u romanu Heroj na magarcu i Rat je bio bolji. Čovek je bio mitoman, rugao se i komunizmu i nacionalnim mitovima, ali treba to pohvatati sve kroz njegova dela. Ma, teško ga je objasniti, i iz komunističke i iz crnogorske perspektive.