Prijava

Da Crkva određuje šta može da izađe, a šta ne, tri četvrtine knjiga bi bile zabranjene.

vajlde prestar si za loženje na pentagrame

Metro 2033 od Dmitrija Glukhovskog.
Po ovoj knjizi je napravljena istoimena video igra. Preporuka svima i za jedno i za drugo.

vajlde prestar si za loženje na pentagrame

Za loženje na pentagrame jesam, za pokušaj razumevanja različitih teorija i praksi satanizma nisam. Strogo distancirano, bez priključivanja sekti. Kao kad bi proučavao religiju nekog polinezijskog plemena. Mnogo toga možeš naučiti i od jednih i od drugih. Nego, premlad sam da ne čitam nešto što neka religija ne odobrava, jer šta god je napisano, postoji neka religija koja bi na to gledala sa neodobravanjem, pa jebi ga, znaš...

Metro 2033 od Dmitrija Glukhovskog.

Ovaj, Gluhovskog, da budemo precizniji, ovo je pisanje po engleski. Knjiga je odlična u domenu SF. Čitao sam i drugi deo, 2034, malo je slabiji. Žao mi je samo što nema koga da napravi film po ove dve knjige, sama priča je fantastična, mada u knjizi ispričana pomalo neveštim jezikom. Mogu zamisliti kad bi se uletelo s parama, da urade Rusi nešto kao Noćnu stražu, ili nek urade i Ameri, ili koprodukcija, moćan bi bio film ako se dobro uradi. Doduše, u filmu se ništa ne bi videlo, al šta ćeš :)

Otišla ja danas da kupim knjigu sa štanda polovnih knjiga, jeftine knjige, svaka po 2 eura. Nijesam imala ideju koju ću da kupim, ali kazalo bi mi se usput.
Ja tamo, kad tamo isto neki momak bira knjige. Povisok, vitak, ima dužu kosu i bradu srednje dužine. U ruci dvije knjige. Ova vidljiva je bila braon, autor sa inicijalima MH - to mi je ostalo u sjećanju, nijesam baš mogla da zagledam u pravcu njegovih spuštenih ruku. Možda je Riki Martin Hajdeger, to mi je prvo palo na pamet. Uglavnom, vidi se da studira filozofiju. Bože mi oprosti, možda i nije.
Prelazim pogledom preko svih knjiga i ja se uvatim za Gogoljeve pripovjetke. Ali vidim on gleda samo prave filozofe. Ja se malo približim, muva se on oko Sartra, Froma...Ja krenem da uzmem Mučninu, iako to isto izdanje imam. Ne znam zašto je uzeh, možda da bih i ja pokazala svoju zainteresovanost za filozofe i studente filozofije. Nekoliko knjiga pored nje je bio Hegel - Fenomenologija duha, jedno crveno-crno izdanje, odlična-vizuelno, on je uzima i gleda. Vraćem ja Sartra, vraće on Hegela... ukrste nam se ruke. Tu se malo snimak uspori. Ali sve bude u redu.
On prođe oko mene, na drugi kraj štanda. A ja, mlada i luda, kažem prodavcu: -Aj da uzmem i Hegela, pa neka sjedi kući. Vi ste ođe svakodnevno, je li tako?(znam da su u gradu često, ali nikad nijesu bili na tom mjestu) -Da, da, kad je lijepo vrijeme. -Pa ako bude Sunca sjutra u ovo doba, eto i mene.
I tako...možda ja uzmem noćas da pročitam Hegela.

Petokraka je samo maskirani pentagram.

I tako...možda ja uzmem noćas da pročitam Hegela.

Hahahahha, sačuvaj malo i za sutra, neće da se baci :)

Ma jesi lud, neću ga ni taći. Nego zamišljam kako bi bilo dobro da imam tu sposobnost pa da mi on bude tema za razgovor sa studentima filozofije. Možda pročitam dvije-tri rečenice. :D

Ja sam delove čitao na silu, vodu sipao u jedno uvo, a na drugo izlazila. Nešto mi bilo i ostalo, ali jao majko moja, u nekom društvu počeo da se foliram, kao nešto znam, kad nalete neka riba što je studirala filozofiju, nisam posle smeo iz kuće da izađem deset dana.

vesnam, nije ti trebalo nikakvo znanje iz filozofije da startujes tog lika.

hahah a jesi luckast Valde :D

Ozbiljno, od tada ne pričam o stvarima o kojima ništa ne znam, ili pričam o njima samo ako sam siguran da u blizini nije neko ko bi mogao o tim stvarima nešto da zna.

Vesnam ja bih ti preporučio knjigu "Kako pobjediti kladionicu".
Kao egzistencijalista ti kažem da je najbolje da preskočiš kompletnu filozofsku literaturu i direktno pređeš na to.

Ja sam delove čitao na silu, vodu sipao u jedno uvo, a na drugo izlazila. Nešto mi bilo i ostalo, ali jao majko moja, u nekom društvu počeo da se foliram, kao nešto znam, kad nalete neka riba što je studirala filozofiju, nisam posle smeo iz kuće da izađem deset dana.

Hahaha, neiskustvo ti je oprošteno samo ako je u društvu bilo djevojaka pa u tu svrhu.

vesnam, nije ti trebalo nikakvo znanje iz filozofije da startujes tog lika.

Znam, ali nijesam imala vremena, na brzinu sam svratila. Ma biće i sjutra, garantujem. Apdejtovaću priču. :)

Je li to od Šofra, osnivača crnogorskog pragmatizma?
Je li samo kladionica u pitanju? Pominje li se Bingo đe? 6/48

Vald

Vesnam: Odgovoreno

Labokv

Vesman: Odovoreno

Ciro

Iskulirano, nije ni citano

Ne nego Maksimilijan (to mu je autorsko ime)... ne zna se ništa više o njemu

Je li samo kladionica u pitanju? Pominje li se Bingo đe? 6/48

>Bingo
>Bilo šta da se može pojasniti

Znam, ali nijesam imala vremena, na brzinu sam svratila

Jel ovo nešto u fazonu "nijesam imala vremena jer vrijeme ne postoji". Ako nije, podsetiću te da si ispratila pogledom dvadeset naslova koje je taj mladić dizao sa štanda.

nisi imala petlju budi iskrena prema sebi.tako sam se i ja nekad pravdao i lagao sebe kad ne skupim hrabrosti da startujem.jednom mi je smetalo sto je duvao vetar pa kao zbog toga nisam prisao devojci, svakakve razloge sam nalazio.a ako nisi mogla da iskoristis prvu priliku onda neces moci ni sledecu.treba da se oblacis malo slobodnije moj ti je savet.jedna sto radi kod mene u trafici stalno ima izbacene sise svaki dan, godinama. verujem da je svaki muskarac u kv startovao makar po 2 puta