Prijava

Vezbaj tehniku skoka, na kratak period to moze najvise da ti pomogne.

Rabine, ako znaš, ti lepo napiši ovde ili meni u pvt kako to da radim. Meni je vreme takvo da moram sjutra da krenem sa treninzima, bataljujem i plivanje na mesec dana, velim ne može ono da mi pomogne koliko i suvi trening.
EDIT: Laki, 'ajde života ti prevedi tu polimeteriju ili kako se već kaže na meni razumljivu verziju srpskog.

А то, мања тежина бржи покрет и ето бићеш јачи/бржи не пије воду баш.

Pa treba mu skok u dalj, a ne mišići za pokazivanje, treba mu izbačaj jak.

:/ За скок у даљ ти треба снага, снагу нећеш да направиш радећи са малом килажом.
И сад ова изјава ''мишић за показивање'', већ наслућујем како ти ово резонујеш.
ПС. Ајде бајо мој си блесав, ја да ти преводим књигу, баш си озбиљно кренуо на те припреме. Ако си уопште и озбиљан :в

Pa hoćeš da kažeš da Roni Koleman može da skoči 3 metra u dalj. Trebao bi sa onakvim mišićima, kad bi bilo tako, zar ne. Pa za pokazivanje su, zašta drugo? Ne kažem da je to nešto loše, niti da on nema snage. To je bodibilding, oblikovanje tela da lepo izgleda, da se pokazuje. Dečku treba skok u dalj, izbačaj brz i efikasan, a ne da natovari 60 kila tegova i radi čučanj polako gore, polako dole.

Radi sine izbačaj, radi onu fudbalsku vežbu gde u skoku treba kolenima da dodirneš prsa. I bilo koju vežbu da radiš koja ti treba za skok u dalj potenciraj brz izbačaj.

Znači brzo da kecam čučnjeve, kengure i to?

Gledaj, Laki sigurno ima više iskustva i znanja. Ovo sam ja naučio na treninzima rukometa, gde su nam rekli -manji tegovi, više ponavljanja, brži izbačaj, treba nam brzina i oštrina. Mislim da to i tebi treba, samo što su ti tegovi i suvišni, jer si mlad, a i treba ti specifična disciplina, skok u dalj.

Ostavićemo Lackija da poentira pa ti vidi šta ćeš i kako ćeš da radiš. LOOL :)

Rabine, ako znaš, ti lepo napiši ovde ili meni u pvt kako to da radim.

Glej ovako, nisam ja neki specijalista za skokove u dalj. U redu su svi ovi saveti sto ti oni daju, mada cisto sumnjam da ces uspeti za mesec dana da ojacas toliko da bi drasticno promenio tvoj odraz. Gledaj po ju tjubu ili po netu, skaci svaki dan po sat vremena, ne vidim sta bi moglo bolje da ti popravi skok za tako kratko vreme.

Evo ja licno mogu da te savetujem da ne skaces u vis, nego u dalj, i da naucis da se zanjises pre skoka. Opusti telo, ako se ukrutis neces postici mnogo. Radi usput i vezbe za snagu, tipa skokove iz cucnja, ali najbolje ces napredovati u skokovima u dalj ako budes radio skokove u dalj.

Ако неко ради са тежинама то не значи да је аутоматски бодибилдер. Чак и тај Рони кога си споменуо је више тренирао као поверлифтер, a они већином имају огромну експлозивну снагу, нисам ја нигде рекао да тренирао као билдер.
Ево пар примера

http://y2u.be/JSWhjeUJGT8 - Шпановић, 70кг макс има пица, 2х своје тежина на једној нози, мож мислити колико може са обе. Беше има неки рекорд у скоку у даљ?

http://i.imgur.com/58OKqdp.png

http://y2u.be/30R5s9zwpeQ - Колашинац 300кг чучањ, шта ће му, па он баца куглу!?

Уосталом, све пише у наведеној књизи.

мени хитно требају неке вежбе за ноге, типа да могу да скочим у даљ два метра или претрчим 800 метара за 3 минута...

Brate, ovo su toliko bedne cifre da je čudo ako to već ne možeš da uradiš sa nula treninga (osim ako si predebeo). Ja sam u fazonu sa 11 godina mogao da skočim 210cm i sa 13 godina 240 iz mesta, imao sam lika u osnovnoj koji je sa 12 mogao 270cm, ono, sve to u školi na fizičkom, fazon niko od dečaka nije ispod 190cm skakao. Imao sam i drugaricu u gimnaziji, mršavicu koja se nikada nije bavila sportom, pa je 240cm skakala iz mesta. 3minuta za 800 je malko teže, tu već treba neki minimum kondicije, al bukvalno minimum.

Inače, za neki ozbiljniji odraz za skokove, olimpijske discipline dizanja tegova jebu uzduž i popreko, dakle nabačaj i trzaj, izbačaj manje-više. Čučanj je solidna dopuna, malo brzinski, malo za snagu. Elitni olimpijski dizači imaju svi bar po 60-70 cm odraz iz mesta, a svi su prilično masivni, kratki udovi, loše građeni za skakanje i obično ga ne treniraju direktno.

http://www.womensweightlifting.co.uk/wp-content/uploads/2013/07/10008_495917333796429_273056645_n1.jpg

http://forum.bodybuilding.com/attachment.php?attachmentid=1017631&d=1196957891

http://forum.bodybuilding.com/attachment.php?attachmentid=1017641&d=1196957911

posebno obratiti paznju na 1:57

Hahahahhahaha, kako ljudima padnu na pamet ovakve scene, nije mi jasno. Umreh na 1:54.

u indiji samo kerovi nemaju brkove

Ево да утефтерим како је кренуло.
ПРВИ ДАН: Истрчао 800 метара за 3:31, скок у даљ метар осамдесет два. За доручак стукао две комплет лепиње (четири јаја, две лепиње, кајмака и свињског претопа) и пола литра млека, за ручак неку пилетину са кромпиром. Ваљда је то довољно са тим вашим протеинима, бар до вечере. Сјутра се враћам на пливање, нисам ишао две седмице због грипа. Ту ми је за сада рекорд осамнаест секунди краулом дужину олимпијског.

Сјутра се враћам на пливање, нисам ишао две седмице због грипа. Ту ми је за сада рекорд осамнаест секунди краулом дужину олимпијског.

Brate, svetski rekord na 50m je 20.91.

Хајване, педесетица му дође ширина, ми такмичења пливамо на два'ес петице па ако пливаш километар и по за такмичење то ти је 4*15=60 дужина... А и зависи од тога, јер ако пливаш две дадесетпетице губиш времена на окрет у односу на чисто педесет. Нпр, у клубу имамо лика који ради двадесет петицу за 11,5 секунди.

Хајване, дужина олимпијског је 50м.