Prijava

Dobro poznato dete Translilvanijskih brda. Pored veoma uzbudljive i krvave vladavine, imao je neki filing da ljude nabija na kolje i muči svoje protivnike na raznorazne načine. Sada ovde su samo neke od pripiča o njemu koje se lako izguglaju:

Usred Drakuline prijestolnice Trgovišta nalazio se zdenac sa vodom. Kraj zdenca je stajao zlatni pehar kako bi svaki prolaznik mogao peharom zagrabiti vode i napiti se. Dok god je Dracula bio knez Vlaške, nitko se nije usuđivao ukrasti taj pehar.Jednom je Dracula prolazeći Vlaškom ugledao seljaka sa poderanom košuljom. Upitao ga je: "Zar nemaš drugu košulju?" Seljak je odgovorio: "Nemam gospodaru." Dracula ga ponovno upita: "Zar nisi posadio lan, zar nemaš lana za platno?" Seljak odgovori: "Imam mnogo lana gospodaru." I pokaže mu spremište puno lana. Dracula ga upita: "Imaš li ženu?" "Imam." - odgovori seljak. "Dovedi ju!" -naredi Dracula. Seljak dovede ženu, a Dracula joj reće: "Zašto si lijena prema svom mužu? Njegovo je da radi u polju i da te hrani. Tvoje je da mu popravljaš odjeću. Da on nije posadio lan, on bi bio kriv što mu je košulja poderana. Ti mu ne popravljaš odjeću i ovako si ti kriva." Dracula naredi svojim ljudima da ženu nabiju na kolac. Dok su to radili reće seljaku: "Pronađi si drugu ženu i neka bude marljivija nego ova ili će i ona završiti na kolcu.

Pa ako znate još neke lepe priče o ovom gospodinu kačite. Takođe sve zanimljivosti vezane za tipove poput Kaligule, Nerona, Džingis Kana koji je imao običaj da plodi sve žensko, Cezara i ostalih vladara koji su na neki način obeležili istoriju svojom brutalnošću i visprenim potezima.

Е вала нек' је, маму јој лезилебовићку!

Имадох повест о њему као испитно питање. :)
Фора је посматрати легенде, предања и ина чуда о њему са немачке, мађарске и румунске стране. Једни га приказују као тиранина, кољача и ђавола, а други сматрају заштитником хришћана и строгим, али праведним ликом.

Dracula je običavao jesti okružen leševima nabijenima na kolce. Uživao je u tome. Jednom za vrijeme takvog objeda sluga mu je posluživao hranu. Kako nije mogao podnijeti smrad leševa sluga je začepio nos. Dracula ga je upitao: "Zašto si začepio nos? Zar ne možeš podnijeti miris?" Sluga odgovori: "Ne gospodaru, ne mogu podnijeti miris." Dracula mu reče: "Tada ćemo te premjestiti dovoljno visoko da ga ne možeš osjetiti." I Dracula naredi vojnicima da naprave kolac trostruko dulji od uobičajenih, postave ga u dvorištu i nabiju slugu na njega. I tako bi.

sa ovim je objasnio neke stvari. Nije da studiram istoriju i da nešto znam o tome, samo mislim da je imao i podršku crkve, jer je jedini zaustavljao Turke u evropskom širenju...

Jednom prilikom Draculi su došli izaslanici turskog sultana da zatraže godišnji danak, jer je sultan Draculu smatrao svojim vazalom. Izaslanici su klekli pred Draculom, ali nisu skinuli fesove s glava. On ih upita: "Zašto me vrijeđate? Zašto ne skidate fesove?" Oni su odgovorili: "Gospodaru, mi skidamo fesove samo pred našim sultanom." Dracula je odvratio: "Vidim da ste vjerni vašem sultanu i želim vas još više učvrstiti u vašoj odanosti njemu." Tada je naredio svojim vojnicima da izaslanicima metalnim čavlima pribiju fesove za glave

Одломак из руске повести: "Дракулин крај се одиграо овако: док је владао Влашком, Турци су запосели земљу и почели да је пљачкају. Дракула нападе Турке и натера их у бекство. Његова војска стаде убијати Турке без милости. Из пуког задовољства, Дракула се попе на брежуљак да види како његови људи убијају Турке. Одвојен тако од своје војске и својих људи, они око њега помислише да је Турчин и погодише га једним копљем. Видевши да су га напали сопствени људи, Дракула уби петорицу. Тад га погодише многа копља и он погибе." Ово се одиграло 1476. године. Прилично безвезан крај. А фора је и начин сахране.

A bolje je završio od Pira u svakom slučaju

Pir je saznao da se Gali nalaze u teškom položaju, pa je krenuo sa manjom vojskom da im pomogne, ali prolazeći kroz uske uličice po mraku zalutali su, pa su čekali da svane. Kada je Pir ujutro shvatio koliko su protivnici jaki odlučio je da se povuče, ali prilikom povlačenja došlo je do velike gužve na uskoj gradskoj kapiji. U toj gužvi jedna žena ga je pogodila ciglom u glavu, pa je pao. Kasnije mu je jedan Antigonov vojnik odrubio glavu.

mislim ubila ga je majka vojnika koga je on hteo ubiti

Jednom je Draculi došao izaslanik ugarsko-hrvatskog kralja Matijaša Korvina. Za vrijeme ručka u dvorištu dvorca bio je postavljen vrlo visok kolac. Dracula upita izaslanika: "Znaš li zašto ovdje stoji taj kolac?" Izaslanik odgovori: "Gospodaru, sigurno je neki velikodostojnik učinio kakav zločin i ti mu ovime želiš priuštiti uzvišeniju smrt od ostalih." Dracula odgovori: "U pravu si. Ti si izaslanik jednog velikog kralja i taj kolac je postavljen za tebe." Izaslanik odgovori: "Gospodaru, ukoliko smatraš da sam počinio zločin koji zahtjeva takvu kaznu, kazni me. Ti si najmudriji sudac i ukoliko sam zgriješio, za moju smrt nećeš biti odgovoran ti, nego ja." Dracula mu reče: "Da nisi tako odgovorio, već bi bio na kolcu. Ti si uistinu kadar biti izaslanik velikih vladara. Pođi u miru i reci svome kralju da mi šalje samo mudre izaslanike, jer ukoliko nešto krivo kažu, za njihovu smrt će biti oni krivi, a ne ja." I bogato ga nagradi

Jedan je trgovac prolazio kolima kroz Trgovište. Morao je prenoćiti u gradu ali nije znao gdje ostaviti kola s robom. Otišao je Draculi i nakon što mu je predao poklon rekao: "Gospodaru, noć me zatekla u tvom gradu. Savjetuj me gdje da ostavim kola sa svojom imovinom kako ne bi bila ukradena." Dracula mu je odgovorio: "Ostavi kola preko noći nasred gradskog trga. Ja ti jamčim za njih." Trgovcu to nije bilo po volji ali je poslušao. Ujutro je u kolima nedostajalo 160 zlatnika. Trgovac je Draculi prijavio pljačku, a ovaj je građanima Trgovišta zaprijetio da ako ne izruče lopova, čitav grad će biti spaljen. U međuvremenu je Dracula naredio svojim ljudima da iz njegove riznice uzmu 161 zlatnik i neprimjetno ih stave u trgovčeva kola. Trgovac je pronašao novce, ali kada ih je prebrojao vidio je da ima jedan zlatnik više. Otišao je Draculi i rekao mu: "Gospodaru, pronašao sam svoje novce, ali tu je jedan zlatnik više." Upravo u tom trenutku vojnici su lopova nabijali na kolac i Dracula je rekao trgovcu: "Da mi nisi rekao za taj zlatnik više, nabio bih te na kolac zajedno s lopovom. Ovako si dokazao svoje poštenje. Idi u miru.

Jedan vlaški trgovac je izgubio vreću sa novcima. Svuda je bio razglasio da će onome tko ju pronađe dati kao nagradu stotinu zlatnika. Jedan seljak je pronašao vreću i donio mu. Rekao je: "Trgovče, ako je ovo tvoja vreća evo ti je." Trgovac je prebrojio novce i vidio da su svi na broju, ali od škrtosti nije želio isplatiti seljaku obećanu nagradu. Rekao je seljaku: "Ja sam prebrojao novce i vidio da si ti već uzeo svoju nagradu od stotinu zlatnika. To je bilo tvoje pravo i neka si." Seljak odgovori: "Ja nikakve novce iz vreće nisam uzimao. Donio sam ti ju zatvorenu kako sam ju i pronašao." Trgovac mu reče: "Kada sam izgubio vreću u njoj je bilo sedam stotina zlatnika. Sada je samo šest stotina." Seljak mu ponovi: "Ja nikakve novce nisam uzimao." Odu oni kod Dracule da on presudi. Trgovac mu ispriča svoju priču, a seljak reče: "Gospodaru. Meni nije stalo do novaca. Meni smeta što on ne vjeruje u moje poštenje". Dracula je prozreo trgovčevu igru i rekao mu: "Sve je jasno. Ti si trgovče izgubio vreću sa sedam stotina zlatnika, a seljak je pronašao vreću sa šest stotina. Prema tome trgovče, to nije tvoja vreća i ti čekaj dok ti se ne javi netko tko je pronašao tvoju vreću". A seljaku reče: "Ti uzmi ovu vreću s novcima, nosi ju kući i čekaj dok se ne javi netko tko je izgubio vreću sa šest stotina zlatnika

Vlad Cepes se zove.

Jebem li ga Sale, zeznuo sam se onda tu.

Ma dobro nista strasno :)
A i ne zove se vise, zvao se olololo

pa da, mada je po meni i Cezar bio sasvim gadan lik. Kruži neka priča ga ga je pamprčio neki car, znači dukatlija. A i on je silne gusare razapeo...

A i ne zove se vise, zvao se olololo

Hahahah, al' je bio jeben lik

Kaligula je imao obicaj da sa vecere odvodi zene gostiju u posebnu sobu, gde bi ih silovao, a zatim bi se vracao za sto i zahtevao od gostiju da zajedno sa njim raspravljaju o performansu te zene.

Џингис-кан важи за највећег јебача икада, статистика каже да је сваки 200. становник Земље његов потомак, начи јено 16 милиона људи.

Џингис-кан важи за највећег јебача икада, статистика каже да је сваки 200. становник Земље његов потомак, начи јено 16 милиона људи.

ma gledao sam to na kablovskoj, upoređivali neku dužinu gena, hromozoma, jebem li ga...

Е Облаче 'ајде ми реци што су Калигулини потези били виспрени и што је он био бруталан?