Prijava

Брао Данкане!!
Офтопик .. НЕ ТРАЖИ ЈЕ СИИИНЕЕЕ
рече мајка њена ...

ФАТАЛ НЕ ДАМО СЕ!

Što ja ne mogu da kažem tako kratko i jezgrovito kao ti... Živ bio!

Дај, Лестате, ти интернет-ћириличарски-крсташи толико трансферишу...
Приметио сам да се на сваку вест о ћирилици сјате да коментаришу к'о суманути. И то увек иста спика. Секташи. (Ако су уопште у питању различите особе.)

Не знам, можда. Ја интуитивно верујем у намеру западних моћника да нас сјебу како стигну, судећи по досадашњој историји и њиховим интересима. Наравно, моја интуиција није никакав аргумент, али то је мој избор да мислим тако. И нисам једини: http://www.srpskikulturniklub.com/nemacka-osveta-srbima
Али наравно да не искључујем реалну могућност да нисам у праву, јер немам правих основа да било шта доказујем, као што ни моји неистомишљеници немају, сви само теоришемо(уместо да јебемо).

Čime se vi bavite, jebote...
Lepa ćirilica, lepa latinica. Ćirilica upotrebljiva tu, latinica upotrebljiva tamo. Pišeš kojim god pismom oćeš, razumeš oba, de ćeš bolje..
EDIT:
I da, nemojte da cenite ljude po pismu, niti pismo po ljudima.

↑ OVO i OVO ↓

Не оптерећујем се тиме које је ''оно право наше'' писмо, шта више драго ми је што имамо два равноправна писма.

ĆIRILICA, ĆIRILICA, TO JE NAŠE PISMO! PIŠITE ĆIRILICOM, MI HRVATI NISMO!

Лестате, тврдње по питању писма и његовог настанка (у неким случајевима и језика и још неких ствари) им се поприлично подударају са тврдњама хрватских шовиниста.

Lično mi ne smeta kad neko piše latinicom, ali ćirlicu bi trebalo forsirati. Znači u prvom razredu se prvo uči ćirilica, pa tek posle latinica. I posle još par godina pola pismenih ćirilica, pola latinica, i aj u kurac. Ko kako hoće nek tako i piše nakon toga.
A imena ulica, zvanični dokumenti i ta sranja da se pišu ćirilicom kako je ustavom i rečeno.

Ovo što Bioshocker kaže... Ako su oba pisma ravnopravna, šta je sporno? Neće ćirilica tek tako nestati, niti može tek tako nestati... I to što ovde neki pišu latinicom, a neki ćirilicom, ne menja ništa na tom polju. Sve je stvar izbora i niko nije manje ili više Srbin ukoliko koristi latinicu, odnosno ćirilicu... Prednost je imati dva ravnopravna pisma.

Лестате, тврдње по питању писма и његовог настанка (у неким случајевима и језика и још неких ствари) им се поприлично подударају са тврдњама хрватских шовиниста.

Нисам читао хрватске тврдње.

Прочитај :)
Занимљиво штиво.
Ако би били доследни у томе што они препоручују, дошли би до тога да је Горски вијенац који је штампала, лупам, Просвета 1973, једно од важнијих дела на хрватском језику.

Едита:
Или сарајевска Свјетлост, нпр.
http://openlibrary.org/books/OL5661691M/Gorski_vijenac.

A znate li otkad je latinica postala drugo srpsko pismo? I na koji način? Čisto, pitanje iz istorije jezika, ako su vas o tome učili u školi?

Одустали јер видели да не могу против Дерете. :)

Pisem uz Vetar- tako i jeste, latinica tek od drugog, sto je meni skroz ok.

http://www4.slikomat.com/11/0105/r24-376087.jpg
Ovo se garant neće vidjeti, uglavnom- nije problem samo I u N problem je i N u N.
Čar ove slike je što je iz Federacije BiH a tamo niko mlađi od 30 godina ne zna ćirilicu. I otkud mu ideja da ovako piše N?

Valsinarb90 Твоје изјаве су опет инзенађујуће, али негативно. Мислим да је простачки и примитивно више блатити ћирилицу и везивати је за негативне стереотипе о Србима.
Да, лепо је свако писмо, па ми не пишемо турским или индијским писмом, а лепа су. Међутим, мени се некако чини да је само тупавим Србима лепо и латинично писмо. Да ли је Матица Хрватска или нека словеначка штампарија избацила неку књигу на ћирилици? Срби никако неће да схвате да су поред свих несрећа од Тугославије и њених богаља добили и осакаћено писмо. Све је то тужно, мада залуд приче када се много Срба национално и алфабетски описменило тек након 1960 и неке. Залуд приче. Свако нека пише како уме, нека пише истину и добре ствари. А за очување писма се ће постарати већ неки племенити људи као и до сада. Па макар био и из неке вукојебине попут Вука.

Ja sam glagoljičar! Ona je NAŠA! Izvorna! Glagoljica FTW!