Prijava

Радјард Куплунг
zato što ne možeš da budeš veći pakistanac od pakistanca, pakistanac će uvek da traži jedan cent manje od tvoje najniže cene

Ovo je problem kod ovih poslova, što se treba ganjati sa pakistancima i sličnim koji rade prilično jeftino. Nisam radio data copy, pa ne znam do koliko će ti obarati cenu i slične kurce palce, ali možeš da probaš jbg, svakako ćeš zaraditi više od 3 dolara mesečno, koliko god da ti se takmičiš sa njima.

Ili makar možeš da oboriš cenu Pakistancu da se oseća kao da klikće na reklame.

Ali, poenta je, nauči bilo šta, uloži dan da naučiš neke banalne stvari, eliminisaćeš najjeftiniji deo kineza i pakistanaca kao konkurenciju i moći ćeš da navataš neke poslove i zaradiš neki dinar.

Moja procena ti je da u proseku objektivno možeš da očekuješ 12-13 sati rada nedeljno, ako znaš bilo šta. Što više znaš, to ti je manja konkurencija. I ajde jebeš i to, nego je manje poverenje u Pakistance i slične lobanje.

Dobro. A šta da naučim. Šta je to što se traži?

Nauči nešto najosnovnije vezano za html i možeš da konkurišeš za poslove koji zahtevaju prenos podataka sa starog na novi sajt i uređivanje sadržaja na novom sajtu.

I to više na nivou razumevanja koda, nego nečemu drugom.

A imaš li neki sajt gde ima tutorijal za takve stvari.

Ali ne moraš da učiš da kodiraš, samo nauči da čitaš HTML, tačnije da kada čitaš kdo znaš da ga povežeš sa nekim elementom na sajtu. Jebiga, to je čisto da možeš da konkurišeš, a tek kad konkurišeš, videćeš koliko je sve to pedeset puta lakše jer se sajtovi rade po templejtima i zapravo sve deluje kao menjanje teksta i dodavanje slika u powerpointu.

Krajnje idiotski poslovi, samo je poenta da znaš da prepoznaš elemente sajta. :D Ali kažem, to uglavnom učiš tek kada počneš time da se igraš. Najbolje je da nađeš par ljudi koji bi se zajebavali sa tobom, pa zajedno da radite, em što brže napredujete em što možete veće "projekte" da uzimate.

http://www.w3schools.com/html/html_attributes.asp

Reme ako ode čovek sa tek završenim ETF-om (SI) u NVIDIA-u da radi, kol'ko para može da ima? U Amerike da je otišao, ne da radi odavde.

Dosta brate, ovde u Microsoftu ti je plaćena praksa oko 900$ + topli obrok. U Bgu. I kao što rekoh, ne posao, nego praksa.
NVidia verujem da i više plaća od Msa. A u Americi da ne pričam. Par k evra sigurno. Ne mogu sada da cenim koliko, nemam pojma kolike su tamo plate inženjerima generalno. Ali veća nego prosečna sto posto.

Kak' se zove baja koji je otišao u NVIDIA da radi, možda ga i znam?

hahaha jebeni topli obrok, to samo kod nas ima

zamisli odeš u neki čikago da konkurišeš za posao i pitaš e a koliko je moj hot meal

to se u nvidiji zove warm meal, za startnu poziciju 70k USD + warm meal

Nije da sam i ja ortak bff <3 sa njim (da jesam ne bih pitao tebe kolika mu je plata realno), više je da se znamo otprilike, on specijalac bio, kolko se mogao družiti s ostatkom generacije, iskočio mi random neko lajkovao, vidim da je napustio majkrosoft, i stavio envidia zaposlenje, i jebena santa klara kalifornija mesto prebivališta. A nije od onih što ponesu blato iz selendre kad se švercuju u sedmici, a stave u Majamiju da žive.

Visok, mršav, 94, nosi naočare, da ne pišem ime i prezime, žicaće ga Tilmo da mu bude pakistanac.

E poy Dio koje naocare nosi?

Interesantno je sve ovo. Učiću jedan dan i onda aplicirati za posao pakistanca.

Skaj iz a limit!

Da l' sam navaren šta sam ne znam ali troluje vas tilmo gledam neverjem

Bas bih voleo da igram neku igricu za pare

Imas jednu, zove se zivot. U principu ustanes ujutru i ides da radis, to je intro... Ima modova dosta.

skupljas poene i onda njih mozes da zamenis za placene racune,hranu,odecu,cugu,trandzu...u principu,ko sta voli i koji su prioriteti.