Prijava

Branislave, jedna riječ - razonoda. Gledanjem i praćenjem sporta, pored toga što mi je trenutno interesantno, otvaram sebi i mogućnosti da uveče u kafani s drugarima koji takođe ne igraju lastiš, do besvjesti palamudim o tome da li je ono danas stvarno bio penal, da se prisjetimo kakva je zvijer od čovjeka bio Almeida, da nabrojimo reprezentaciju Nigerije iz 94te...Bude nam fino, a ne pričamo o ženetinama i politici. Ima još jedna stvar - kladionica. Ali o tom, drugi put...

Nego, priznaj da pustiš suzicu kad vidiš kako je debela na Diskaveriju smršala 23 kile za mjesec dana. A?

da nabrojimo reprezentaciju Nigerije iz
94te...

Ајде наброји Џоноване, али без гуглања искрено...

Sunday Oliseh, Augustine J. J. Okocha, Babayaro...

Mislim da treba otvoriti temu
"kvazi intelektualci-društveni kancer"
bokte ubiše se da kobjasne kako je gledanje sporta loše lololo

Амокачи, Амунике i Јекини. Њих се сећам у нападу. Али ми се чини да Олисех није играо.

Amunike, Amokači, Babajaro, Jekini, Okoča, Kanu... Eto iskreno, bez guglanja. Dalje ne ide da ga jebeš.

Ја сам прогуглао и можда бих сетио евентуално још двојице поред наведених. Руфаија и Окечуквуа. Каква је то била екипа! А јесте играо Олисех. Ко сад поставља питање?

A ko je branio, Kamen? I je li igrao Jeboa, ili on uopste nije Nigerijac?

Руфаи је бранио. Камени је Камерунац, а Јебоа ваљда Ганац.

Је л' се сећа неко утакмице Аргентина-Румунија? То је била рапсодија.

Ostaviću vas, niža vrsto, sa jednim od mojih omiljenih citata:

...To je veoma, veoma tužna slika vrednosti u našem društvu gde je bacanje lopte u koš više pohvalno, više cenjeno i više nagrađivano od razmišljanja o nekim fundamentalnim istinama o prirodi ili pronalaženja leka za rak i sidu.
– Dr. Carolyn Porco, planetolog

Koji su to crnci bili

Vaslinare, to sto nikad nisi potrcao za loptom te umnogome hendikepiralo u ovom pogledu. Naravno da ne mozes shvatiti gledanje sporta, kad ne mozes da komprehenZujes njegovu tezinu i vestinu, jer je isuvise virtualna za poimanje.
Naravno da je profesionalni sport u nekim stvarima izrazito apsurdan, a narocito su apsurdne zarade - ali to je soubiznis, koji sa sportom i nema puno zajednickog. Duci Simonovic je dosta dobro objasnio te fenomene, to je primer kako pametan covek razmislja, ovo tvoje je na nivou neke Zene u crnom koja je proslog meseca prvi put uplatila internet, pa sad uziva u reakcijama na svoje nesuvisle teorije.

Medjutim, ne vidim zasto bi soubiznis i industrijalizacija sporta mene sprecavali da odgledam, recimo Arsenal-Barselona? Naravno da necu piljiti svake nedelje u tv, i smarati se ko ce pobediti u vecitom uberdosadnom duelu Milan-Bajern, ili ne daj boze u duelu engleskih treceligasa, ali kad naleti nesto zanimljivo, naravno da treba pogledati.

Medjutim, ne vidim zasto bi soubiznis i industrijalizacija sporta mene sprecavali da odgledam, recimo Arsenal-Barselona?

Oderaćemo ihhh

I KO NE SKAČE SRBIN NIJE E E E !!!

Морам сад да се сложим са властимир90ом. Јесте тужно што је такав геније као што је Џордан почео да се бави кошарком, јер би такав мозак сигурно спознао неку истину о природи или друштву или тако тим стварима. Или открио неки лек. Или замислите да се Меџик Џонсон бавио медицином и открио лек против сиде. Па зар није то најбољи пример како је немилосрдан тај загрљај професионалног спорта! Можда би требало да се и ја обратим једним цитатом:

Велика је празнина између професионалног спорта и науке. Али опет и веома је танка та нит која их раздваја.

О. В. Вотон

Jericho, tvoje mentalne dijareje ispoljavaj na nekom drugom mestu, ili barem nemoj da spominješ mene u svojim postovima, to mi je ispod časti.

Ja smatram da su internet forumi daleko štetniji po pitanju sputavanja

razmišljanja o nekim fundamentalnim istinama o prirodi ili pronalaženja leka za rak i sidu.
– Dr. Carolyn Porco, planetolog

jer toliko je strušnjaka i intelektualaca na njima koji troše svoje vrijeme i intelekt na objašnjavanje nekih stvari raji. A mogli su da nađu lijek za kurije oči.

Ja smatram da su internet forumi daleko štetniji po pitanju sputavanja

razmišljanja o nekim fundamentalnim istinama o prirodi ili pronalaženja leka za rak i sidu.
– Dr. Carolyn Porco, planetolog

jer toliko je strušnjaka i intelektualaca na njima koji troše svoje vrijeme i intelekt na objašnjavanje nekih stvari raji.

Ako vidim da neko na ovaj idiotluk napiše KOBJASNIO, upašću u tešku depresiju koliko je ova vrsta osuđena na propast. (I da vas preduhitrim, nemojte sad iz inata da pišete KOBJASNIO, nije duhovito.) A siguran sam da ima nekih koji misle: "Ahaha, kako mu je skresao, presekao ga na pola kao heklerom." UMRI BOLNOM SPOROM SMRĆU!

Čitajte pažljivo reč po reč.

Citat nije o tome kako je sport kriv što još uvek nemamo lek za rak ili zašto se mladi ne interesuju za nauku. Citat je o tome kako društvo ceni i vrednuje pogrešne stvari. To je poruka koju pokušavam u 10 proteklih postova da prenesem, ali niko ne može da ukopča (čast izuzecima).
DRUŠTVO (odgoj, sredina, kultura) JE KRIVO što na sport gledate kao vrhnsku plemenitu veštinu iako su u pitanju obične fiskulturne vežbe. Društvo je krivo što zbog te pogrešne percepcije koja se nameće osobama od malih nogu više pažnje i para ide na zajebancije (sport) nego na prave stvari (naučna istraživanja i obrazovanje).

Internet forumi nisu društveno rasprostranjeni. Nisu društveno uticajni. Internet forume niko ne finansira milionima. Društveni forumi su bezazleni. Tvoj zajedljivi komentar je apsolutna, notorna, ortodoksalna, iskonska glupost. Takvu glupost ne možeš da pročitaš svakog dana, to je glupost prve klase.