Prijava

Kada je narod podmiren finansijski i ima siguran posao onda nema mesta za žalbu i pobunu.

To je osnovni princip funkcionisanja sankcija. Uvedeš sankcije, npr. zbogl ljudskih prava, i odmah stvaraš uslove za pobunu. I obratno: podržavaš autokrate, bez obzira što krše ljudska prava, i nema pobune. Kako ti prija...

Ne kapiram šta mora da se objašnjava , ime teme sam dao po naslovu debate u kojoj učestvujem.

Pročitaj Jankovićev i Kurdov post. Zar ekonomski interes nije nacionalni interes?

кизо децхко.
Нама се дебата зове "Економски интереси су важнији од националних" ја сам негацијски тим и због тога сам ставио знак питања , да бих направио некакву дискусију. Искрен да будем , дебата је голо говно као и тема , слажем се са Јанковићевим постом 100%.

Ох, неко се слаже са мном :треп треп:

Не, озбиљно, не може се гледати црно-бело, онако како од вас траже (и ја сам ишао у средњу школу, па знам каке су дебате на реторици), за такве теме се мора мало подробније посматрати историја, па онда логички закључити шта из чега следи.

Наравно да су економски интереси важнији , од Цркве се нико није хлеба најео ,као што ми ширење транспарената " Косово је Србија " неће донети бољи посао.Ево рецимо у Мађарској 25% парламента представља националистичка , малтане фашистичка коалиција странака...чист идиотизам , ти људи неће ништа добро донети по питању обичног грађана , само заглупљивање и мржњу.

Ja sam i dalje pri svom da su najvažniji društveni interesi, iz njihovog zadovoljenja proizlazi i prosperitetna ekonomija, i zadovoljenje nacionalnih interesa, koji su najmanje važni. Jer sama nacija je vrlo fiktivna kategorija i predstavlja ništa više do neku zajedničku istoriju i tradiciju. Vjerovatno imam puno više zajedničkog sa nekim strancem koji ima slična interesovanja kao ja nego sa nekim Srbinom koga zanimaju totalno desete stvari. Isto tako genetski u nacijama nema čistoće. Na ovim našim prostorima su se svi sa svima miješali i svi imaju manje-više sličan genetski profil, ma kojoj naciji da pripadaju.