Prijava

Гандалф Бели Ван Дер Сар, ја ти препоручујем књигу Степски Вук од Тијане Дапчевић.

Preporučite mi nekog ko piše slično kao Bukovski, ženski pisci stop a ako mi neko pomene Marka Vidojkovića popišaću mu se na IP adresu života mi.

imaš Selina kog je on jako voleo, od naših Karanović i Valjarević su jako dobri....

RADJARD ZAKLJUČO TEMU

Može li neko da preporuči nekog modernog ruskog pisaca da valja čemu, da je makar malo mlađi od npr. Solženjicina, ne obećavam da ću pročitati, nego mi malo dosadno, pa ko velim...

Dobio na poklon od Dobrila Nenadića neku knjigu "Hermalion", ima li neko da je čitao dotičnog i šta mi može reći?

могу ти рећи
БУДИ ОНО ШТО ЈЕСИ

To Rosoneri, biću ono što jesam, i željeću mir u svijetu, i da čuvamo okolinu

свету је потребно више људи попут тебе

Eto vidiš, a ja to kad sma rekao svojoj profesorici demokratije , ona me htjela prijaviti u Stanicu javne bezbjednosti

Добрило ти пише историјске романе, и то баш солидно одрађене, труди се да опише какав је живот био у неко време, начин размишљања, чак описивао како је неки Србин зајебавао Италијане у Смедереву у време Ђурађа Бранковића продавањем чистог меда који је у оно време био течно злато што ли је чистији.
Ја сам читао Доротеја и мени било занимљиво штиво ако ишта.

1984
Мислим да је непотребно трошити речи и причати о овој књизи. Једно мрачно виђење будућности, и врхунски опис исте. Само дело као дело нема претерано развијену радњу, и све у истом постоји да би се додатно описала та иста будућност. Свакако, ко није прочитао, обавезно нека чита.
(8/10)
Brave New World
(Врли нови свет)
Још једна дистопија, са доста другачијим виђењем будућности, али мени можда и за нијансу интересантнија. Приказује свет који је напредовао у великој мери, али је људскост остала негде по страни. Чак су и имена ликова, комбинације имена разних значајних особа из прошлости. Обавезно прочитати.
(8.5/10)
To have and have not
(Имати и немати)
(7/10)
The old man and the sea
(Старац и море)
(8/10)
A Farewell to Arms
(Збогом оружје)
Хемингвеј, мислим да је то довољно рећи. Пре свега реалстично. Нема улепшавања, нема шминкања дела. Сам Буковски је у Блудном сину написао: "Драјзер није био за мене. Шервуд Андерсон јесте. А онда се појавио Хемингвеј. Које узбуђење! Он је знао како да положи реченицу. Уживао сам. Речи нису биле досадне, речи су постале ствари које могу да ти покрену дух. Ако их читаш и препустиш се њиховој магији, могао си да живиш без патње, с надом, без обзира шта ти се десило".
И даље стојим при ставу да је Буковски најбољи у такмичењу лоших Хемингвеја. Једноставно, Хемингвеј то искрено ради. Притом, динамичан и сјебан живот, у комбинацији са биполарним поремећајем, претеривањем са алкохолом и осталим срањима су му заиста обезбедили тону материјала за писање. И то је урадио врхунски.
(9/10)
Steppenwolf
(Степски вук)
Хесе. Неразбијена фабула. Фактички, ово дело је аутопортрет човека који се не уклапа у тадашњи свет, о мизантропу коме је докурчило све. И у суштини, све што могу да кажем, а да не упропастим дело је да је филозофски, поетски и ко зна какав још опис главног лика, света и свега осталог. Такође, књигу можете протумачити на једно милион начина. Једна од најбољих ствари које сам прочитао.
(10/10)
L’étranger
(Странац)
Мислим да је већина читала Странца, али ко није, ето му обавезне литературе. Кратко, али интересантно дело, базирано на апсурду. Човек осуђен од стране друштва из једног простог разлога - не уклапа се у тај свет. Другачији је. Вреди прочитати.
(8.5/10)
Кротка
Достојевски. Приповетка о човеку чија се жена убила. Заснива се на његовим размишљањима и причи о самом догађају.
(7/10)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
А сада нешто мало другачије.
No country for old man
(Нема земље за старце)
Хм, с обзиром на то да Кормак, да би унео живот овом делу, дао му на брзини и динамичности не користи интерпункцију. А да не би изгубио нит, користи кратке реченице. Могу да кажем да је домаће издање урађено прилично лоше што се тога тиче. Мада, ако немате страно, свакако вреди и ово наше прочитати. Има пар нелогичности у делу, али су сви ликови доведени до савршенства, карактеризација истих је одлична, и одличним дијалозима, дело добија и филозофску црту, мислим да га свакако вреди прочитати.
(7/10)
The gun seller
(Трговац оружјем)
Хм, књига је пародија на трилере, пуна сатире и ироничних описа. Хју Лори (Хаус), користи хумор који је прилично својствен за њега. Интересантна књига за читање на плажи, опуштање уз њу, јебига, једном речју, комедија. Глупо ми је да пишем неку озбиљну рецензију за књигу која је и писана да буде неозбиљна. Ок је и препорука за читање.
The Romanov prophecy
(Пророчанство Романов)
Мислим да је Стив Бери један од бољих новијих писаца трилера. То јест, назвао бих ово квалитетном шунд литературом. Нема неки виши смисао, али у ономе што ради је добар.

Прочитајте "Нож" од оног лицемера Драшковића, и пробудите Србина у себи!

Jel čitao neko "Okean more", Alesandro Bariko? Kažu da je dobra....

Je l to ona kad onaj crnac jebe onu plavušu?
Mislim gledao sam film, nznm je l po toj knjizi rađen

kako da skine jednu knjigu sa amazon Kindle unlimited a da ne platim nista??

Pitaj Pezosa da l ima akaunt tamo. Znam da ima na Vojvodini filmu da gleda online.

To i mene zanima, ako moze neko da me nauci kako da skinem sa Amazona, nemam kartice i ta sranja da platim

Pitaj Pezosa da l ima akaunt tamo. Znam da ima na Vojvodini filmu da gleda online.

bombaš, niko u kući ti nema nijednu platnu karticu??