Prijava

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Bodler-pod-sankcijama-u-Rusiji.sr.html

Млади у Русији који пожеле да прочитају чувено дело Олдоса Хакслија „Врли нови свет”, или неко од дела Шарла Бодлера, Вилијама Бероуза, Ирвина Велша… мораће да се окрену – интернету. Књиге поменутих аутора неће моћи да купе ни у једној књижари, или да позајме у библиотеци. Ствар је једноставна: државна служба за контролу наркотика – „Госнаркоконтрол” – донела је решење према којем су поменути аутори неподобни по данашњу омладину, јер кроз своја дело – промовишу употребу опојних дрога.
Како јавља телевизија „Канал 100”, на „црном списку” „Госнаркоконтрола” нашло се двадесетак књига аутора из прошлог века

Да ли је ово могуће, или су кључне речи ове вести "Како јавља телевизија Канал 100".

Ključna reč je Rusija, sad će i naši...

У чланку лепо пише и да они нису задужени за ту врсту цензуре, 'начи, не мере...
Све и да се деси, то ће само донети популарност Бодлеру и компанији и још јачи порив за дрогирањем... Погрешан начин су изабрали, ако су већ желели да забране.

Кључна реч је сачекати да се види шта ће бити и како ће бити...

Ово је сада све незванично, ако заиста протуре то, мораће јавно да издају списак и онда ће се видети да ли је пресеравање или је стварно...

Ja ne verujem. Prvo, ako ukucate u Guglu "Baudelaire banned (forbidden, censored) in Russia, nećete dobiti nikakvu vest. Valjda bi to bilo poslastica za anglosaksonske medije zabrinute za ljudska prava?

Могуће је да си ти (ненамерно) наставио да храниш бубу коју је неко пустио. Назив теме не указује на забрану Бодлера или слично, већ само на дрогу, што је занимљиво. Не дају се у чланку неке специјалне информације, тако да сумњам у истинитост.
Иначе, погледајте ово, цело човечанство се дрогирало и напредовало, док није дошло хришћанство. :-)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lBlqz0elTl4

Ако укуцаш "aldous huxley banned in russia" у Гугл, добићеш линк ка чланку на Kavkaz Center-у. Једини који је везан за ову вест, колико сам приметио.

Кои Блиц ова Политика.

Ако укуцаш "aldous huxley banned in russia" у Гугл, добићеш линк ка чланку на Kavkaz Center-у. Једини који је везан за ову вест, колико сам приметио.

AHhahaha, Čečeni za slobodu umetnosti!

Kako sam ja samo glup... Trebalo je samo da potražim te knjige u nekoj ruskoj knjižari sa onlajn prodajom. Evo npr.
http://www.kniga.ru/search/?q=%E1%EE%E4%EB%E5%F0
Izvinjavam se zbog otvaranja glupe teme, molim zaključavanje.

из коментара на чланак:

Ова "вест" потиче из 2009 када је држ. контр. за борбу против наркотика оренбуршке области (Госнаркоконтроля ) објавила списак од 37 књиж. дела које(а) не препоручује за читаоце јер се у њима афирмише дрога на било који начин.