'El burek burek, ako nije s mesom?
  • l

Daklem, dal je burek burek ako je sa recimo sirom? Ili pečurkama? Ili prosto prazan? Zašto preko drine imaju samo burek s mesom (kojeg jednostavno zovu burek), a sve ostalo je u formi pite?

Ko se dosetio da u Srbiji izbaci meso iz bureka i ubaci sir? I kako smo to konstituisali kao burek, a ne kao pitu?

Da li je esencija bureka u sadržaju ili formi? To jest, da li burek čini način pripreme i slaganja kora, ili ono čime nadevamo te kore?

Šta čini dušu jednog bureka?

• Puzzle-Fox

Po meni, ako se pita (bez obzira na sadržaj) kupi u pekari, buregdžinici i sl. visoko kompetentnim institucijama zove se burek.

• Bruce

Dušu jednog bureka čini način slaganja kora, sadržaj koji mora biti mesni (meso, crevca i sl.), svinjska mast koja curi niz bradu i podlaktice i obavezno biber. Jeo sam burek i u Turskoj - nema nikakav ukus.

• C60

Аукурац. :преврће сто:

• Rosoneri

Задрте босанчуге.
    Бурек са сиром је бурек исто као и са месом.

• Markomaki

Šta smeta? Burek je burek, kakav god da je u ponudi. Više mi se sviđa burek sa sirom nego wannabe burek sa mesom.

• Vuk16

@Rosoneri
    Oces gibanicu sa mesom??? :D
    Ista stvar...

Esencija bureka je formi...burek nije burek ako je u vidu pite kolutace... :D
    (ko ono izmisli oca li mu u vrh guzice! xD)
    Ako nije u obliku trougla...cetvrtine tepsije...burek nije burek... :D

• Rosoneri

gobanica sa mesom je jednstavno pita sa mesom
    gibanica nije burek sa sirom, postoji razlika, isto kao sto pita sa mesom nije isto sto i burek sa mesom

• Markomaki

To se podrazmeva, nego je ovde u pitanju ukus, a ne oblik.

• selenijum

Zašto preko drine imaju samo burek s mesom (kojeg jednostavno zovu burek), a sve ostalo je u formi pite?

Ne-neeee... Vaš burek sa mesom je kod nas samo burek, vaš burek sa sirom je kod nas sirnica, te burek sa krompirom krompiruša. Vi Srbijanci pojma neate. Ccc...

• l

dobro bre bruce, oćeš da kažeš da mi već decenijama živimo u zabludi?!?! to što smo iz bureka izvadili mesto i turili nešto drugo, to znači da to više nije burek?

a šta ćemo sa vegeterijancima? ili ljudima koji su nedajbože zanemoćali, pa ne smeju da jedu meso? da li to znači da je njima uskraćeno osnovno ljudsko i civilizacijsko pravo da uživaju u blagodetima bureka?!

al opet, ovo što kaže vuk - gibanica je sa sirom i ne mož drukče...

• selenijum

dobro bre bruce, oćeš da kažeš da mi već decenijama živimo u zabludi?!?! to što smo iz bureka izvadili mesto i turili nešto drugo, to znači da to više nije burek?

a šta ćemo sa vegeterijancima? ili ljudima koji su nedajbože zanemoćali, pa ne smeju da jedu meso? da li to znači da je njima uskraćeno osnovno ljudsko i civilizacijsko pravo da uživaju u blagodetima bureka?!

i odgovor

Vaš burek sa mesom je kod nas samo burek, vaš burek sa sirom je kod nas sirnica, te burek sa krompirom krompiruša.

• свjecна свега

Hahahaha, Urrad vam je objasnio.

• sedplas

jel to znaci da vi nemate pitu s mesom?

• YouCantHandleTheTruћ

Хахаха, урраде, јеботе! Просух кафу! Коју сам попио пре тога...

• Rosoneri

urad oplodijo

• свjecна свега

Ja uvijek tražim burek sa sirom, da bi me prodavačica bolje razumjela.

• Markomaki

Meni je svejedno kako drugi zovu ono šta jedem, sve dok uživam u tome. Svi ćemo omastiti brke, sad da li uz sir ili uz meso, burek je burek. ;)

• свjecна свега

Meni je svejedno kako drugi zovu ono šta jedem, sve dok uživam u tome. Svi ćemo omastiti brke, sad da li uz sir ili uz meso, burek je burek. ;)

Optimisto.