Prijava

Jel na opinelu konveksna ostrica?

jeste konveks ali jako mali, izgleda skoro kao da je brusen ravno po celom secivu (full flat grind)

lekcija br 2: licni noz ne daj nikom!
Sinoc sam otvarao pivo svima i onda se smorio i reko, drz u kurac evo vam noz pa otvarajte...
Drugar me pitao dal otvara ostrim il tupim delom i dobio objasnjenje.
Otvorim sad noz i na 3 mesta ostrica ostecena od pivskog cepa.
Dobra stvar je sto ostecenja nisu velika, manja od 0.5mm, pa cu lagano to srediti jednim ostrenjem al nervira me sto do petka imam okrnjen noz!
Ne mogu da shvatim kako nekom moze pasti na pamet da cepom piva oskrnavi tanki, fini, ostri delo noza

Dobra stvar je sto ostecenja nisu velika, manja od 0.5mm, pa cu lagano to srediti jednim ostrenjem al nervira me sto do petka imam okrnjen noz!
Ne mogu da shvatim kako nekom moze pasti na pamet da cepom piva oskrnavi tanki, fini, ostri delo noza

Ovo je nešto najbolesnije što sam pročitao na ovom forumu.

@pakao,
jbg nisam bas toliki ljubitelj svajcarca. Od kako sam nabavio opinel, on mi je br 1. Samo ne mogu shvatiti da je neko toliki idijot pa ga je kresnuo po ostrici, moguce da je i namerno hteo da ga sjebe... Svuda ima skrivenih zavisnih supaka.

@nash
sta da ti kazem, volim taj nozic. Ne bas toliko koliko deluje, al...

Nasao sam neki stari dedin prirodni kamen pa sam ga donekle sredio, oseti se pod noktom 2 rupice iako se ne vide. Al ne mogu vise, boli me zglob. Kamen fin pa ne skida mnogo vec vise polira, trljam ga sat vremena.

ja sam prošle godine ovakav kupio i baš sam očaran samom oštricom i kvalitetom izrade. Piše na kutiji da je drška od lima skinutog sa titanika što mnogo diže cenu i kvalitet ovog noža. Ponekad ga nosim sa sobom u lov.
http://static.kupindoslike.com/noz-za-secenje-pice-NOVO_slika_O_2197301.jpg

dokle_vise zasto si pomerao vrh na opinelu? Pretpostavljam samo zbog izgleda

E, da vas pitam, nije zajebancija. Do pre neki dan ja nisam uopšte znao za Opinel noževe, dođem pročitam ovde, vidim dosta ljudi ih ima, koristi, štuje, loži se na njih (voimjaocaisina). Pa bih da vas pitam koje su prednosti Opinela? Šta je to dobro i unikatno vezano za njih? Mane? Zašto ga imati i priključenija?

da, dobro pretpostavljas.

Zato što su jednostavni, pouzdani, otporni i jeftini.

Bez suvišnih kuraca, palaca, drvena drška, metalni prsten za kočnicu i sječivo, doviđenja, prijatno.
Otvori se lako, čisti se lako, ima kočnicu, siguran je. Dobar čelik, odlična obrada, dugo drži oštricu, ne puca tako lako.

Nož za u džep, da imaš za slaninu i po šumi, roštilju te za svakodnevne djelatnosti košta 17 maraka. Pa kod Kineza nema noža ispod 10-15, jbt.

prva i najveca prednost je sto je lagan. Inox je napravljen od modifikovanog svedskog sandvik celika koji je najbolji u toj cenovnoj klasi. Za ljubitelje klasike tu je karbonska verzija koja se moze lagano patinirati. Rucka je drvena pa se moze prilagoditi po potrebi. Takodje postoje drske sa vise drveta koje su popularne kod umetnika koji rezbare. Cena mu je mala. Deo francuske istorije. Dizajn mu je usao u 1000 najbolje dizajniranih predmeta ikada. Jedinstven nacin kocnice...
Naravno noz nije za neku tesku upotrebu i ima problem sa drskom kada nabubri, al to se moze resiti na nekoliko nacina.
Sve u svemu neces ga osetiti u dzepu a sjajan je za uobicajene dnevne aktivnosti

E, hvala vam. Gledao sam po internetu, sviđa mi se izgled. Imam već švajcarca u posedu, ali mogao bih da nabavim Opinel nož, lepo izgleda, da ga nosim kad idem dograda lolo

zavrsio sam obradu, ne mogu kaciti fotke pojedinacno ovde jer sam preko telefona al evo javni link albuma
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.417205371739470.1073741825.100003500323894&type=1&l=2d8ac24c13

ugrejao sam ulje i stavio malo voska, pa sam cekao dan ipo da upije, izvadio da se ocedi, prebrisao i voskirao... Samo jutros sam primetio da ulje malo smrducka, a posle voskiranja drska je zamirisala na vosak neko vreme i onda je opet dobila miris ulja. Rucka je ispala super za hvat, lepo sam je i voskirao, al eto izgleda me ulje usralo. Cekam da mi neki ljudi, koji se duze bave time, odgovore pa cu videti jos dal mu ima spasa.

kaze covek da nemam brige, izlapece miris ulja! :D

snajper doo ti je u bg-u, oni su uvoznici
super tane je u ns

Где има добар лептир код нас да се узме? Гледао сам по арми шопу, они су срање.