Prijava

Gledao sam razne sajtove, karakteristike, korisnicka misljenja, neki su zadovoljni, neki ne, drugi savetuju android, al pun mi je tukidid vise tih ogromnih androida sa ekrancinama... Pa reko da vidim sta kolege vukajlijasi misle o ovome i da li se isplati ili da ne trosim pare i ostanem sa starim telefonom koji radi skoro sve sto mi treba?

evo i neki sajtic sa fotkama i tako time:
http://www.techradar.com/reviews/phones/mobile-phones/blackberry-bold-9790-1054022/review

obrisano moje i ostalo spemovanje :)

uzmi ga, nije telefon samo koristan predmet, on je i modni detalj. ali nemoj da bježiš od androida, ja sam prezadovoljan samsungom. od svih vrsta telefona jedino blakberi nisam imao tako da ti ne mogu reć ništa detaljnije o njemu ali iz ovoga što si linkovao se vidi da je to jedan odličan telefon.

al cemu ovakve teme? ovo pitanje ce vjerovatno vec sjutra da zastari kad mu neko kaze ''brao, kupi ga, bolji je od androida''. ne mora bas za svaku banalnost da postoji tema...

daj bre zajebite sad od komarca da pravite magarca, pa zasto ovo zasto ono, zasto nije u ovoj podtemi nego onoj...

1. tema je konkretno pitanje.
2. postoji podforum za to
3. ovakve teme imaju jako kratak zivot, pa nije ni bitno.

samo sam brzo stavio stvari na mesto i to je to...

elem,
blakberi su obicno dobri (i skupi) telefoni. ako ti nije do igrica, a volis da kucas puno na telefonu, dobar izbor zbog tastature.

3. ovakve teme imaju jako kratak zivot, pa nije ni bitno.

brao, kupi ga, bolji je od androida.

pitam jer ne zelim da se zaletim, a dosta novaca je u pitanju

blakberi su obicno dobri (i skupi) telefoni. ako ti nije do igrica, a volis da kucas puno na telefonu, dobar izbor zbog tastature.

hvala na konkretnom odgovoru!

Ја ово не бих узео, не знам за тебе.

koriste obicno "poslovni" ljudi, posto kao ima neke aplikacije za kalendare, organizacije kurce palce... nesto kao win XP medju telefonima (iako ima windows, ovaj mi je vise majkrosoft od majkrosofta)

znaci, osnovni internet browser (za tekst i slike, zaboravi video), poruke i pozivi.
po meni, skup telefon samo za to, al recimo da je kvalitetan.

konkretan odgovor je da koji god da uzmes, dosadice ti za god dana :)

A koliko je novaca? Oce li ti poslati neko iz Amerike? Koji sada imas?
Sve zavisi.

kod nas se krece oko 330-350e, a moze se uzeti u vip-u recimo za 30000 na 6 rata (ako ostanem na istoj tarifi kao do sad ili za manje ako uzmem skuplju tarifu)
trenutno imam samsung s5230

Uzmi uzmi, to je dobar telefon, al što te briga, ionako kod nas ne moš da koristiš 80 % njegovih programa.

E ja furam Blackberry Torch neki, a cale mi ima Blackberry Bold 9900 i do jaja je, sto rece celt, ako ti nije do igrica, a boli te tukidid za igrice, uvek mozes da igras Brick Breaker. Jedino te jebe sto da bi isao na net moras da placas pretplatu od nekih 1100 dinara. Inace su do jaja fonovi, ne baguju i tako to. Bedak je i sto mali broj ljudi u Srbiji ima BB tako da ti je opcija Messengera(koja je valjda u okviru ove pretplate) beskorisna. Sve u svemu, da sam na tvom mestu, ja bih ga uzeo.

Kvalitetan telefon, siguran i zaštićen. Sama činjenica da ga radnici Pentagona koriste ti govori koliko ga je teško obiti/hakovati, itd. No, ima vrlo osnovne funkcije i nije preterano zabavan. Koriste ga mahom poslovni ljudi.
Blackberry posustaje sa prodajom, tako da nemoj da se iznenadiš ako budu prekinuli apdejte OS zbog slabe prodaje, itd.
Posle svega navedenog, svakako ti preporučujem da ipak uzmeš Android. Mnogo zabavniji i korisniji telefon za potrebe običnih, ne poslovnih smrtnika.

Za te pare mozes uzeti mnogo bolji fon. A ako ti se ne svidja android uzmi ajfon 4 ili 4s. Dobar je fon, stabilan sistem, pouzdan i najbolji kvalitet izrade.

Sa Blekberijem si vise kul.

blekberi telefoni su jednostavno preeeleepiii, ali džaba kad ne mo'š da igraš fruit ninja i/ili angry birds :(

Imam ja blekberi, dobio na poklon od šuraka. Nikad veće govno od telefona nisam imao. Sve radi, elegantno izgleda, futrola mu je fantastična, ergonomski je dizajniran, pun mogućnosti i opcija i otprilike jednostavan za korišćenje kao hadronski sudarač...

E da, jes' malo complique, ali je lep i kul.

Blekberi koriste jedino oni koji oće da sakriju vrlo bitne podatke, znači - čisto biznismeni, japiji, špijuni, diplomate, vlasnici tezgi na Arizoni. Nevjerovatno dosadni telefoni koji su vrlo skupi za tu dosadu. Ja ne bih davao pare na to.