Prijava

Како спасити некога од смака света? Да се ових седморо можда не пребацују на неки трећи св(иј)ет?

E a što nema Kineza, oni su pametni.

Čekaj, dobro pita Ramirez.

jel pod svijet misliš planeta zemlja ili čitav univerzum?

Avokado ja sam skoro isto razmišljao i odabrao kao ti, danas na toj vježbi. Jedino sam umjesto arhitekte poveo slijepog stolara, jer sam kontao da u tom društvu gdje se startuje od nule, možda više koristi ima od stolara, za neke osnovne stvari, nego od arhitekte, a kontam ako je neki talenat, možda i slijep može po osjećaju nešto da teše.
Inače poenta vježbe je bila da se ruše stereotipi. Na kraju kad su nam rekli ostale informacije o ovim ljudima vidili smo da smo većinom griješili u odabiru. Tj. da se na osnovu te male informacije ne može znati dovoljno za izbor. Na kraju se ispostavilo da je sportista ustvari žena od 70 godina koja se takmiči u kategoriji veterana, sveštenik je zapravo vođa neke fundamentalističke islamske sekte, vojnik je pacifista i strogo je orjentisan ka odbrani, prostitutka je u punom zdravlju i veoma talentovana, a trudnica od 16 godina ima sidu, gej svira orgulje i sl. Kad sam to sve čuo vježba mi se nije svidjela, jer je politički motivisana, i onda je otišla u drugu krajnost. Bolji mi je prvi dio vježbe, kada svako mora da donese odluku i obrazloži.

Tooo bre ja izabrao kurvu, tako je! :D

Inače poenta vježbe je bila da se ruše stereotipi. Na kraju kad su nam rekli ostale informacije o ovim ljudima vidili smo da smo većinom griješili u odabiru. Tj. da se na osnovu te male informacije ne može znati dovoljno za izbor.

E jebi ga, i oni seru kvake. Pa na osnovu čega da odlučuješ sa tako malo informacija nego na osnovu stereotipa? Klasična ideološka podmetačina.

Onda je vježba nakrivo nasađena. NE može to tako, aj vi izaberite na osnovu jedne riječi, o tome raspravljajte, a onda vam ja na kraju kažem kako nema te pojma i uvedem nove informacije i tako ste vi kao pogriješili. Ne valja tako.

Ja bi opet poveo trudnicu, i opravdavam izbor jer prvo nisam znao za sidu, a ne možeš trudnicu ne povesti. Čak i sa sidom bi razmislio (pod uslovom da ona zna da ima sidu i da nema namjeru druge zaraziti, a na djecu se sida ne prenosi uvijek)

pa poenta je i bila da ne trebamo donositi sud o ljudima samo na osnovu minimalne informacije.

Znači, nisu oni htjeli da nam kažu vi ste budale, vi ste griješili, već LOGIČNO da niste MOGLI donijeti prave odluke na osnovu nepotpunih informacija (kao što ni u životu ne možeš znati ništa o čovjeku samo na osnovu zanimanja, i sl.)

Е не свиђа ми се онда , а могао си да нас пустиш мало дуже да се играмо.

1. Trudnica od 16 godina (dalje objašnjenje nepotrebno)
2. doktorica (dalje objašnjenje nepotrebno, ali osim toga što je nepotrebno, pored onoga što mislite zašto, i ako mi bude nešto loše pa da mož' da me izleči)
3. prostitutka (dalje objašnjenje nepotrebno)
4. kuvarica (dalje objašnjenje nepotrebno, ali osim toga što je nepotrebno, pored onoga što mislite zašto, i ako ogladnim, sigurno neću sam spremati sebi da jedem)
5. arhitekta (pod uslovom da je i ovo žena)
6. svećenik (da pali masu)
7. slepi stolar (jer je ovo zapravo Isusov otac)

I št je poenta, da ste odma trebali reći da ne ožete donijeti odluku. Kurton.

EDIT
Plus, ti zaključuješ na osnovu toga da ti treba neko sa potrebnim vještinam za uspostavljanje kakve takve zajednice. Dakle treba ti vojnik, jer bez obzira što je pacifista, obučen je da barata oružjem, da preživljava u prirodi. I koji će kurac pacifist u JNA?
Stolar, iako slijep, stolar je. Čak i ako je loš, zna bolje od tebe. I ne mora da radi, al može da objasni.

Адвокадо, па капирам да је поента да се не суди о филму по трејлеру, него да треба што више да сазнамо о нечему па да доносимо закључке, тај неки крими рад. Значи, није поента у томе да те направе глупим, него да те натерају да схватиш како је лако зајебати се, ако некога површно познајеш.

Допуна: Нисам преписивао од Јовичића, нисам!

Nije ni to, nego smo baš trebali da donesemo odluke i da ih opravdamo, a da onda vidimo kako se tu možebo zajepst'

Da, ni doktorica zapravo nije doktorica, već je doktorirala na pravnim naukama. :)

Како спасити некога од смака света? Да се ових седморо можда не пребацују на неки трећи св(иј)ет?

Da. pisalo je ali je izbrisano iz određenih razloga.

1. crnac vojnik
2. policajac s puškom
3. arhitekta
4. sportista
5. gej muzičar
6. sveštenik
7. slijepi stolar

ostavio bi samo muske i ovog pedera da ih jebe posto su i onako u jebenoj situaciji, da se tako duhovito izrazim haha

Blejče jebote, ko će tebi da jebe tu?

Да Стивене, али ипак би било куље да смо имали макар по једну више информацију о свим могућим члановима посаде. Овако смо лупали само из личних искустава и очекивања.

Blejče jebote, ko će tebi da jebe tu?

Pa JA, jebogati! :D Inače, Jovo, el ovo vedžba sa Ajseka? :)

pa poenta je i bila da ne trebamo donositi sud o ljudima samo na osnovu minimalne informacije.

Znači, nisu oni htjeli da nam kažu vi ste budale, vi ste griješili, već LOGIČNO da niste MOGLI donijeti prave odluke na osnovu nepotpunih informacija (kao što ni u životu ne možeš znati ništa o čovjeku samo na osnovu zanimanja, i sl.)

Kapiram ja to, ali mi je malo bez veze da dosta zanimljiva vežbica ima tako prozaičnu poentu. Slažem se sa tobom, više mi se sviđa prvi deo vežbe, pogotovu razlozi.