Prijava

Seltik forsira život na visokoj nozi

Evo garantujem da je u mladosti češće išao u bioskop, nego što je skidao filmove s torenta

Nije tada bilo serija u bioskopu Rađ LOL

Arm, buraz, nije ovo sve masl. ulje, ima i 20% običnog. Inače, masl. ulje godinama dobijam džabe iz Dalmacije, tako da se ne šjekiram.

ima i ona fora lov fet/no fet pomfrit.satvis ga 20 minuta u vodu da kuva.ne mora da prokuva.sipas vodu u serpu,stavis krompir,20 minsa na zagrejanoj ringli.posle toga je polukuvan.poredjati na papir za pecenje,sve to u tepsiju i pecenje 20 minsa.staviti vegete i sto ko vec voli.mislim da treba iseci pre kuvanja(logicno mi tako).nisam bas pazljivo slusao kada se pricalo.
al mislim da je u sustini ovako.kazu bude hrskavo i ne bude masno.cuo sam da se pre(moglo bi se reci davno) u restoranima(pojedinim) kuvao iseceni pomfrit,pa se posle zaledi i kada treba smo se ubaci par minsa u fitezu.sada svi kupuju one velike kese polugotovog pomfrita.ne jebava se vise niko sa krtolom.

па то је одлична кромпирина, моји провалили (видели неђе) тај систем ономад и само тако прже/пеку. прокувају мало, па онда прже. обичан пржени компир је голо говно, напије се уља и није ни за курац, кад се прокува па пржи - класичан помфрит. а добро је и кад се прокува па испече уз месиште, буде хрскавији и немаснији исто.

Најо се ладног гра' из фрижидера

iz minuta u minut:

krmenadla ispečena... ubacio sam krompir

iz minuta u minut:

otvorio sam rernu i dodao malo vode u krompir, i nastavio da ga pečem
već me hvata glad

iz minuta u minut:

krompir je gotov, odoh da ručavam

Pitanje za Širkan:

Jedeš li ti išta osim mesa i krompira beše?

EDIT: prijatno!

Naravno,ali krompir i meso su osnova svake srpske trpeze.

Pobogu, zašto s ejebavati sa kuvanjem pomfrita iz kese kad ga možeš samo poredati na papir za pečenje, politi maslinovim uljem i bosiljkom i staviti u rernu na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju?

Skočko jel zezaš ili ozbiljno? Živo me zanima na šta to liči, kontam da mu bosiljak da fin šmek... nego jel mora baš papir za pečenje, može neka keramička posuda?

Jbt, ja se baš začudio da se neko drka sa tim, ja jedino ovako pravim pomfrit, bude odličan, hrskav i nije mašćuga što je najbitnije.

Ne znam sad, može neka keramička, što da ne, ne bi se trebalo lijepiti dole. U suštini, ja stavim na pleh taj papir jer se ne lijepi ništa za njega i lakše je oprati pleh.

Valjalo bi probati. Inače ja danas kupio neku pastrmku, em jeftino em ti drugi ispeku lolo

Prebranac u rerni zapiče se vidim

Eleče, ovo što kaže Skočko je odličan fazon. Malo masnoće, bosiljak, ruzmarin i dr. aromatične travke čine čudo. U ćoškove pleha staviš prepolovljene češnjeve bijelog luka da još ljepše zamiriše. Proubaj.

pravicu ove lov fet/no fet varijante pomfrita.volim pomfrit,al je obicna mascuraga,a i ne treba bas jesti krtole ko nezdrav,pa jos i natopljenu u raznoraznim mastima.
verovatno vam je gej jesti soju i to.al nije lose uzeti one satro sojine snicle,pohovati i baciti u rernu na papir za pecenje.