Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Kad čitam ovu temu, pitam se: Lebtijebem, ima li neko glup na ovom sajtu?
Kako li tema divergira od procene nečije inteligencije do iznošenja rezultata svoje, narafski nonšalantno. :D
Ja sam glup. Mnogo.
To kad se kaze 2 odsto populacije zvuci kul, kao mali broj, ali to je 140 miliona ljudi.
I taj broj 2% se koristi veoma slobodno, posto se taj podatak koristio kada je na planeti imalo 6 milijardi, a danas ih ima 7. Dalje, ko je lupio taj broj na pocetku od 2 odsto i sad se ceo svet frlja sa tim podatkom? Koliko je ljudi ispitano da bi se generalizovao podatak na celu svetsku populaciju? I na kraju, Mensa je drkanje kurca, u Srbiji najveci izmereni IQ ima pandur prasinar i kome se jebe da napreduje dalje, a i kad bi hteo, inteligencija mu nista ne bi pomogla u ovom drustvu.
samo mi reci jesi ili nisi.molim te.
Kad čitam ovu temu, pitam se: Lebtijebem, ima li neko glup na ovom sajtu?
Kako li tema divergira od procene nečije inteligencije do iznošenja rezultata svoje. :D
Sudeci po ponasanju svakog coveka, jedino sto je Bog svima podjednako dao jeste inteligencija, svi su zadovoljni svojom i uvrede se ako im pomenes da nisu tako inteligentni kao sto misle. Svi su najpametniji, mozes im sve reci, da nemaju ovo, ono, ali da su glupi, to NE.
400 gr secera
1/2 l mleka
1 kg mekog brasna TIP 400
4 zumanca
1 kvasac
350 gr mlevenog maka
Priperema:
Umutiti 55 gr maslaca, 100 gr secera i 4 zumanca. Tome dodati podignuti kvasac (u malu soljicu toplog mleka staviti kvasac da nadodje), 1/2 l toplog mleka (ne previse toplog) i 1 kg brasna. Umesiti rukom dok testo ne pocne da se odvaja od posude. Podeliti u 4 jednake loptice. Svaku lopticu premazati uljem, prekriti folijom, i ostaviti da odstoji dok ne pocne da raste.
Fil:
Staviti 300 gr secera i 3 dl mleka da provri. U to dodati mak, izmesati i skolniti sa vatre, Ostavili da se ohladi.
Posuti radni sto brasnom pa oklagijom razvuci lopticu, istanjiti do debljine od 0.5 cm (otprilike). Namazati filom i umotati u rolat. Isti postupak za preostale 3 loptice.
Ostaviti da odstoji 10 min, da strudle malo nadodju pa onda peci na 200 stepeni dok ne porumeni.
Kada su strudle posuti ih prah secerom.
Prijatno!
Evo Impresinizimizm, da naučiš nešto drugo da praviš osim patišpanja.
imam utisak da je inteligencija jako precenjena stvar. paradoksalno je što stari grci, koji su vrhunac čovečanstva i takoreći 'najmudriji narod' otkad je sveta i veka, nisu imali baš tako ogromno poštovanje prema inteligenciji kao što je mi sad imamo. valjda baš zato što nam iste mnogo fali, zato je toliko i cenimo
Inteligencija je samo jedna ljudska osobina, tačnije alat, kao u računaru brz procesor, ali ako ostale komponente zakažu džaba ti inteligencija.
Za uspijeh u životu je najvažnija uravnotežena ličnosti, jalti "personality", a on se sastoji od 5 elemenata (čuveni big 5 u psihologiji):
1. otvorenost za nova iskustva vs. zatvorenost, tj. konzervativnost u mišljenju
2. ekstroverzija vs. introverzija
3. savjesnost vs. nesavjesnost
4. sklonost slaganju sa ljudima vs. sklonost udaranju kontre, ili gledanju samo sopstvenog dupeta
5. neuroticizam vs. "kul" faktor, samopouzdanje
Tako da ako kod nekog preovlađuju negativne tendencije u ovim parovima osobina, bez obzira na IQ uglavno će mu bit zajebano u životu.
Da, ne živite na imaginarnom ostrvu prepametnih ljudi, već među ljudima koji moraju da vas trpe tako retardirane. Naučite da imate obzira u slučaju da ga nemate, socijalna i emocionalna inteligencija su važnije.
Dosadni i ružni ljudi su glupi, tako procenjujem.
Da, to treba baš tako gledati. Ili još bolje uzmeš sopstveni grad. Biti na toj granici od 2% je uglavnom nedovoljno za neka velika dostignuća u nauci.
Ako si na granici od 2% npr. u Beogradu, to znači da je samo u Beogradu od tebe 32.000 ljudi pametnije. Znači samo u Beogradu ima toliko ljudi sa recimo većim šansama od tebe da naprave neki proboj, veliki uspijeh i sl.
Naravno, ako neko ima odličan karakter može da kompenzuje donekle manjak suve inteligencije, ali inteligencija rijetko kad kompenzuje velike karakterne mane.
Ima, ali ipak, mislim da je prosječan IQ aktivnih članova ovog sajta veći od prosjeka opšte populacije. I to značajno.
A postoji li iko da je radio online test, a da nije ispao ≥ Ajnstajn? Osim ovih sto su ga radili cca. 18 sekundi a ostalo preskocili, i dobili rezultat 110.
ja sam dobio 108
Misliš, zato što znamo da sastavimo kakvu takvu rečenicu?:)
Šalu na stranu, složio bih se sa Jovičićem. Organizovanje sopstvenih misli u rečenicu svakako je znak inteligencije.
Šta je ko ovde dobijao na pismenim zadacima iz Srpskog jezika?
Ja mislim da ćemo na kraju da zaključimo da je bolje biti pametan nego glup i da nema veze dal' ti je veliki IQ ako si ti budala.
Jel' da? :-)
došlo je doba da je bolje imati krov nad glavom nego nemati. ja bi ovo zaključao.
Da me ubiješ, NIKAD ne znam koliko imam para u novčaniku.
Je l' to znak da mi je IQ= -1259?
;))
Je l' to znak da mi je IQ= -1259?
;))
to je znak nečeg drugog. ne znam ni ja koliko imam para u novčaniku. :)
Ja za sebe smatram da nisam glup ali to ne znači da sam inteligentan ili pametan. Za neke stvari sam ultra glup, za neke sam pretjerano lijen (što implicira da me lijenost pravi glupim za dosta stvari), a neke opet mogu lako da skontam. Mislim da svaki čovjek ima taj neki dio mozga kojim može da radi određenu stvar daleko bolje nego većina ljudi ali je problem naći šta je to što možeš bolje i lakše od stalih da radiš...
A što se tiče procjenjivanja drugih ljudi, samo razgovorom mogu da skontam da li su inteligenti ili prosječni ili glupi.
U toku razgovora gledam reakcije čovjeka u raznim temama, mada prvenstveno na temu humora, koliko konta, koliko su brze njegove reakcije na neke zajebancije i te stvari.
Muzikom mogu samo da odredim da li je čovjek ozbiljniji ili još uvijek djetinjast, ne više od toga...
A procjene na osnovu izgleda apsolutno nemaju veze sa vezom, to mogu reći da sam naučio do sada iz iskustva...
Nisam ja glup, ja sam lijen.
Al sam snalažljiv u pičku materinu. Kontam da je to ta inteligencija i da je to ono pravo.
A dovoljno sam inteligentan da moj mozak može podnijeti više različitih žanrova muzike tako da mogu slušati sve.