Prijava

A taj ius primae noctis je uglavnom izmišljotina. Tu se turski plemići zamišljaju kao neobuzdani divljaci koji okolo siluju device, a ne recimo pobožni muslimani odani Alahu i zavetovani na uzdržanost. Pa vi ljudi niste normalni. Ako je srpski velikaš imao ius primae noctis, onda je imao i Turčin. A još razmislite malo, ako bi i bilo tačno to ius primae...: da li bi svaka žena od tog jednog snošaja zatrudnela? Ona je plodna eventualno tri dana u mesecu, jel? Pa onda, u proseku, aga je oplodio svaku devetu: triput devet, dvaes sedam, poklapa se otprilike sa ženskim mesečnim ciklusom. I to u idealnim uslovima: ako je aga u naponu snage i dobra mu je sperma, neistrošena na njegov harem. A možda su onda žene mogle da biraju dan kad nisu plodne da bi otišle kod age, pravdajući se menstruacijom, koja je bila tabu za pravoverne muslimane? A zamislimo još age koje su imale stotine i hiljade kmetova: kako oni to postignu? I žena koja zanese sa Turčinom, hoće li izneti tu trudnoću, pretrpeti sramotu i nositi tursko kopile, ili će otići kod seoske veštice i rešiti se toga? I još pogledati po Crnoj Gori, koja uglavnom nije bila pod Turcima: ima li plavokosih? Malo... Nisu to turski geni. Nego eto, neko je pustio priču da su nas Turci jebali petsto godina, a da ne pominjem grešku u računanju: od 1459. do 1804. koliko ima godina? 345. E nedovoljno generacija da im se pod tako nepovoljim uslovima geni zapate. Da bi došlo do genetskog mešanja, potrebni su mešoviti brakovi.

Lijepo si to objasnio. To da Turski geni kod nas nisu toliko izraženi potvrđuje i današnji naš fenotip koji se znatno razlikuje od turskog. Dovoljno je da upalimo Sulejmana na TV-u da vidimo koliko su drugačiji od nas.

Mi i jesmo Turci i Turci jesu mi. Pre će biti da je jedan Istanbul prepun Srba, nego što je Srbija puna turaka. Dosta pismenog i normalnog naroda se povuklo iz Juge, sa dolaskom Crnog Đorđa. Pre svega, Osmansko carstvo je bilo nastavak rimskog carstva. U suštini se nije mnogo menjalo. Na istom mestu, ista ekipa. Uostalom age po Serbistanu nisu dovlačili iz Aleksandrije i Meke, nego su to bili janjičari iz Bihaća, Doboja ili Višegrada, koji su znali i jezik. Turci su uz vezirstvo i ekonomiju, uvaljivali i religiju. Odnosno kada su turci napali Beč, to je zapravo više bila naša lokalna ekipa, Iliri i Sloveni i Huni. Uostalom mene više čudi kako su se relativno normalni Iliri kuća na lakat, pomešali sa gotik Slovenima iz zemunica.

A "ius primae noctis" se primenjivao kod licemernih naroda, gde je mlada ulazila nevina u dogovoren brak, a sa druge strane sve dede su sa nečijom babom čuvali ovce zajedno. U tim slučajevima, se zamoli sudija da kaže da je on načeo mladu, kako ne bi palo klanje uoči svadbe. Seljačka posla.

Ja nisam Turcin, samo se tako cesljam.

Selam aleykum i samo da se upišem za kasnije :)

jedan moj kolega (srbin) je radio ovo:
http://shop.nationalgeographic.com/ngs/browse/productDetail.jsp?productId=2001246&gsk&code=MR20944

ispalo mu da mu geni (naravno) kretali negde preko bliskog istoka, pa preko grcke jos davno pre turaka i grka, i onda se ustalili najvise u srbiji, dalmaciji i sardiniji (italija).

EDIT: druga varijanta je preko kaspijskog jezera, pa odozgo. to je slovenska linija.

i ja cu da odradim nekad, kad mi se ucini da imam visak 200$.

nismo mi srbi tolko mesani sa turcima kolko mislimo... pre su oni sa nama dole ko sto neko rece. put je iso preko bliskog istoka u evropu, pa redom ostajali neki ovde neki onde, pa me i ne cudi ono sto okacio kurd da genetski vise pripadamo severnijoj evropi nego bliskom istoku.
ta istorija je i onako manje-vise unistena od rimljana i katolicke crkve kasnije, ta "varvarska" plemena bez kulture - mojega.

Baš bih volio da napravim taj test pa da vidim zbog koga mi je ovolika glava.

Валдемар, Драгишић и Келт лепо објаснили. Као што је написано, пре ће бити да је Истанбул пун Срба него Србија Турака. Узмите у обзир све те јањичаре, српску децу која су у данку у крви одведена у Турску и претворена у муслимане. Читао сам неки чланак пре годину-две о томе, процењује се да има преко милион, или колико већ Срба у Турској и да се у тим породицама памти српско презиме, крсна слава и место одакле су ти јањичари одведени у Турску. Мада не знам колико је то тачно.

Pričao sam sa jednim Turčinom, čovek kaže da smo mi njih ugnjetavali stotinama godina. Ja padnem na dupe: kako? Pa, kaže, koliko je krvoločnih vezira koji su ljude nabijali na kolac bilo srpskog porekla? Nisam znao šta da mu kažem.

Турци су били црњи пре него што су почели освајати по Европи. Данас им је велик део становништва прилично бледолик.

То је то, Срето.
СРБИЈА ДО ИСТАНБУЛА!!!1
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░▓▓░░░░░░░░░░░ ░░░░░▓▓▓▓░░░▓▓░░░▓▓▓▓░░░░ ░░░░░░░░▓▓░░▓▓░░▓▓░░░░░░░ ░░░░░░░░▓▓░░▓▓░░▓▓░░░░░░░ ░░░░░▓▓▓▓░░░▓▓░░░▓▓▓▓░░░░ ░░░░░░░░░░░░▓▓░░░░░░░░░░░ ░░▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░░ ░░░░░░░░░░░░▓▓░░░░░░░░░░░ ░░░░░▓▓▓▓░░░▓▓░░░▓▓▓▓░░░░ ░░░░░░░░▓▓░░▓▓░░▓▓░░░░░░░ ░░░░░░░░▓▓░░▓▓░░▓▓░░░░░░░ ░░░░░▓▓▓▓░░░▓▓░░░▓▓▓▓░░░░ ░░░░░░░░░░░░▓▓░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

Турци су 90% Срби.
Деретић

Мунуо сам јој у пичку.
Буковски

Jebem vas usta ja, pa ja vam godinama pričam da je u početku bila jedna srpska protoameba koja se podijelila ko svaki normalan Srbin.

to što srbi imaju turskih gena može se objasniti time što su se miješali sa bugarima, što je provjereno, a bugari si kako je poznato narod iz stepske srednje azije turskog porijekla.

Ako su Turci zapravo Srbi ko smo onda mi, lololo

Evo Čampi, brate, ako čitaš, prihvatam da na ovoj temi budem musliman, ako ti prihvatiš da budeš Srbin. Nisam rekao ja nego istorija, zapravo dvije verzije, jedna u kojoj age i begovi prave srpkinjama Muslimane, a druga, u kojoj mali Srbi idu u Carigrad pitaju Turke čija mama crnu vunu prede.

Ja sam rodom sa Kavkaza, smeđ, nosat, krupan i jak.

Ја што старији све блеђи. Имам слику кад сам био беба, као циганче.