Prijava

Tema otvorena za sve ljubitelje dasaka koje život znače, glumce, dramaturge, kostimografe, posetioce..

Poštovane kolege, pozivam Vas na sopstvenu odgovornost na predstavu Galeb - Antona Pavloviča Čehova, koja se igra u SNP-u u ponedeljak, četvrtog februara (ne znam da li se igra u drugim gradovima i koji su termini). Predstava se izvodi u četiri čina, u trajanju od sedam časova. Znam da deluje predugo, no na nagovor dva prijatelja sa akademije koji su je pogledali stekao sam utisak da je fantastična, savremena adaptacija klasičnog dela. Karta košta 300 dinara na popustu uz indeks, tako da ako ste zainteresovani da doživite moderno pozorište (što na žalost u našoj zemlji nije baš čest slučaj), navalite. Početak je u 17.00h.

Najbolja predstava koju sam do sada gledao jeste 'the road'
Predstava je ulazila u sastav ispita.
Takođe je i ožalošćena porodica odlična!

Došao bih da imam para.

Има слична тема већ:
http://vukajlija.com/forum/teme/48015-pozoriste

Иначе сам јуче гледао у ЈДПу "Сумњиво лице". Нушић је краљ али су се глумци много измотавали, то ме нервира...

далеко ми је тамо да идем одавде.
ишла сам пре два дана у позориште и идем опет ускоро.
ето, да се упишем.

Zavisi ko ju je režirao, u ateljeu 212 sigurno ne bi bila loša. Nušić je genijalan, ja ga spremao za akademiju - Ožalošćenu porodicu i Narodnog poslanika.

E pa baš lepo, ja sam u amaterskom već neke tri godine, postoji mogućnost da predjem u pozorište mladih, ali malo sam se od toga ohladio. Nadam se da još neko radi nešto vezano za eatar ovde.

Ja imam samo želju.

Melkijades

Poštovane kolege, pozivam Vas na sopstvenu odgovornost na predstavu Galeb - Antona Pavloviča Čehova, koja se igra u SNP-u u ponedeljak, četvrtog januara (ne znam da li se igra u drugim gradovima i koji su termini). Predstava se izvodi u četiri čina, u trajanju od sedam časova. Znam da deluje predugo, no na nagovor dva prijatelja sa akademije koji su je pogledali stekao sam utisak da je fantastična, savremena adaptacija klasičnog dela. Karta košta 300 dinara na popustu uz indeks, tako da ako ste zainteresovani da doživite moderno pozorište (što na žalost u našoj zemlji nije baš čest slučaj), navalite. Početak je u 17.00h.

Претпостављам да је 4. фебруара, а не јануара. Је л' то гостујућа представа?

Ja sam još uvek u januaru :) Mislim da je gostujuća, nisam hteo da se raspitujem, ne zanima me nikakvo predznanje vezano za nju. Hoću samo da odem tamo, zasednem i vidim šta će me snaći. Inače publika je u prethodnoj izvedbi aktivno učestvovala, ščepaju te dva glumca, izvedu na pozornicu i teraju nešto da radiš. Tako da, možda neki srećnik dočeka svojih 5 minuta slave :)

Онда немој да кликнеш на овај линк :)
http://www.snp.org.rs/latinica/predstave/2013-02-04-17:00:00/galeb---

Али можеш после представе. И наједи се добро :Д

Него, могли бисмо да се пребацимо на ону тему.

Gledao i ja skoro Sumnjivo lice, ono sa Sekom i Glogovcem? NIje loše, samo što sam pročitao knjigu 20 puta pa sam znao sve fore. Inače Dragana Mićanovića nisam prepoznao, tek kad je skroz skinuo kapuljaču, a i to teško, malo slobodna improvizacija Aleksinog lika, ali zanimljiva. Dobra je predstava, ipak je trebalo tako nešto približiti današnjoj publici i mislim da su uspeli. Svidela mi se scenografija i kostimi, kao i Seka sa njenim "ljubav, navika, panika" urlanjem. Jeste bilo puno izmotavanja, ali tako je i trebalo da izgleda, ima dosta nekih pokreta, gotovo baletskog, muzika je čudna, zanimljia. Pikac je bio dobar u ulozi Žike, jbg njemu uvek daju ulogu nekog zavisnika ili budale :) Dobar je i onaj Vića, glumio ga onaj dečko iz Šejtanovog ratnika i Vojne akademije. I ostali glumci su dobri, da ne nabrajam. Sve u svemu, nije loše. Jedina zamerka je to što se na kraju nije Aleksa tj. Dragan Mićanović poklonio (vi što ste gledali znate "razlog" da ne pominjemo zbog ljudi koji nisu gledali, ali ipak to nije razlog da se ne pokloni na kraju, pogotovo što smo vraćali glumce 5 puta, jbg možda je bio u kenjari ili gde već...)

Nisam do sada gledao Mićanovića. Nisam baš u mogućnosti da plaćam kartu kad god bih nešto da pogledam, mada možeš da udješ u pozorište i za džabe. Gledao sam prošle godine onu poslednju od Dušana Kovačevića, nije loša, odlično je uradjena mada malo sam odbojan prema savremenoj tematici, pogotovo ovoj socijalnoj.