Prijava

EDIT: Odličan 5. A zašto baš Atena?

Мудрост, сјебавање Ареса и Посејдона, мудо од митолошког бића иако је жена и феминисткиња. Али све у фулу код ње. Може петица једна?

Ma jok, to je zato što je Atina jedina ženska koja je u potpunosti izašla iz glave jednog muškarca :)

Ne znam za tu peticu, mani se čini da je jedva imala trojku a možda je vajar čak malo i počastio. Mnogo je brate bila frigidna, jes da se moralo kao simbol neosvojivosti atinskog grada al opet mi nešto ne leži. Ne zna popit' ne zna zagalamit'.

EDIT
Gluposti, da je izašla iz muške glave jebala bi se ko afroditina sveštenica.

to je zato što je Atina jedina ženska koja je u potpunosti izašla iz glave jednog muškarca

To!

je li ono bahus ili eros bijahu bogovi klabinga?

bahus, eros je pevač :)

Eros je jedno od tri vrhovna grčka božanstva, da njega nije bilo da stimuliše Urana i Geu da se seksaju ne bi ničeg bilo. Ni vašeg Zevsa, niti Atine, pičkematerine :)

da stimuliše Urana i Geu

kako je ovo erotična izjava :)

Nisam ni znala da krajina ima svoju mitologiju.

sve krajina ima, osim izlaza na more, to su dalmatinci ukrali od nas.

Prometej.
Ukradeš vatru od bogova i daš je ljudima, iako si i sam bog. I učiniš ih manje zavisnim od glavonje Zevsa. (Inače ga je opalio kamenčinom po glavi i ispala je Atina. Da ne bi mog Prometeja, ne bi bilo ni vaše Atine! ;) ) I trpiš vječnu kaznu, jer te je glavonja okovao na Kavkazu, gdje ti svako jutro dolazi orao na doručak. Na meniju je tvoja jetra, koja se obnavlja i čini kaznu vječnom. Ali se nisi pokajao. Koji car! ( Inače, sa stijene ga je spasio Herakle.)

Prometej: Fight the Sistem!

Trebalo bi da dodaš i zašto.

Meni su drijade omiljene. Idu po šumama grle drveće, pomažu cveću da cveta i tako to... Nimfe one valjda slično ali više igraju i to (ako nisam pobrkala), ove se valjda više brinu za cveće i prirodu, ionako pola vremena kući provodim u bašti. Još tata kupio nove čokote, kako su slatki. :3 Uspeva i ružičnjak... Ma milina. :)

Мрс. Рејвен зато што су сисате готичарке мит