Prijava

šta mi znamo o tom lopovu? možda je čovek bio prinuđen da krade da bi prehranio porodicu? možda ga je stric seksualno zlostavljao kad je bio mali, otac ga napustio a majka svakodnevno tukla gajtanom od telefona, pa je završio na ulici i nije ima prilike da upozna drugačiji život?

Lopov je bio narkoman nad kojim je otac izgubio kontrolu i nije znao kako više da mu pomogne. Krao je da bi se drogirao. Nanosio drugima bol zbog sopstvene zavisnosti na koju se svojom voljom navukao. To nije ljudsko biće od krvi i mesa, to je ameba sa jednim ciljem u životu i životom zarad jednog cilja.

znači, taj lopov, to što je krao, to automatski znači da nema pravo na život? ko tebi ukrade tv, ti njemu prereži grkljan, jel? jedan tv vredi koliko i nečiji život?

šta mi znamo o tom lopovu? možda je čovek bio prinuđen da krade da bi prehranio porodicu? možda ga je stric seksualno zlostavljao kad je bio mali, otac ga napustio a majka svakodnevno tukla gajtanom od telefona, pa je završio na ulici i nije ima prilike da upozna drugačiji život?

u novinama je pisalo da se saško branio, da ga je lopov napao. šta ako lopov nije njega napao, već je saško prvi na njega krenuo nožem (jer jedina ideja koja mu je pala na pamet kad je video lopova u sred noći bila da prosto mora da mu oduzme život), a lopov se samo branio?

taj lopov je preminuo u nekom šipražju, sa mobilnim telefonom u ruci, a na drugom kraju linije je bio njegov rođeni brat koji je bespomoćno slušao poslednji izdisaj svoj jedinog brata... jedan život je ugašen, jedan tužni i nesrećni život, pun patnje i bola, život koji je bio osuđen na propast, jer od starta možda nije imao šansu za nešto bolje...

i taj lopov je bio čovek. čovek koji je patio, koji se mučio, čovek koji je, kao i mi, osećao tugu, bol, strah, radost, ljubav, sreću... čovek koji je kao i mi voleo pojesti i popiti, čovek koji je voleo i kog su, uprkos tome što je krenuo stramputicom, ipak možda neki njegovi najbliži voleli..... za njega nema pravde....

NE PATETIŠI!
Svako ko me zatekne u svojoj kući da kradem, neka me ubije kao zadnje pseto sa svim mecima što ima. Ali isto tako razmišljam i za moj objekat. Za svakog ko uđe u sitne sate u moju kuću, čeka ga spreman seljAK-47 i 30 metaka.

ВАЗЕЛИН ЗА САШКА!
Узети тако неком човеку живот, треба да се стиди тога што је урадио!

eto, i umesto da mu društvo pomogne, da od njega napravi korisnog člana zajednice, sada kad je jedan tužan i mučan život završen, mi treba da slavimo onog koji mu je oduzeo život?

pravda mora biti slepa, i zakon mora biti jednak za sve. prvi korak ka boljitku u ovom društvu nije uzimanje zakona u svoje ruke, već pravda za sve. pa i za lopove....

eto, leprikon je jedini čovek koji razume! LEPRI RAZUMEVA!

šalu na stranu, kad vidim razularenu masu u lovu na veštice odma mi se digne kosa na glavi...

A jesu prozori bili zatvoreni?

Za svakog ko uđe u sitne sate u moju kuću, čeka ga spreman seljAK-47 i 30 metaka.

Uz ovaj post, u te sate možeš očekivati samo policiju da ti konfiskuju taj kalaš. :)

A jesu prozori bili zatvoreni?

Šta, još jedna žrtva promaje?

Lopov je izboden od promaju. Case dismissed.

Ozbiljno pitam, koji vam je kruac?
Da li su prozori bili otvoreni ili obijeni?

Taj promaja je isto ko onaj lopov što je izboden. Brojne krivične prijave i opravdane sumnje za činjenje zlodjela, a i dalje na slobodi.

Uz ovaj post, u te sate možeš očekivati samo policiju da ti konfiskuju taj kalaš. :)

Neka dođu! Bujrum! :)

na drugom kraju linije je bio njegov rođeni brat koji je bespomoćno slušao poslednji izdisaj svoj jedinog brata

Na drugom kraju linije je bio njegov rođeni brat koga je boleo kurac što mu se član porodice drogira i krade.

Da li su prozori bili otvoreni ili obijeni?

Zar nije zgrada u pitanju? Onda su vrat vjerovatno u pitanju.

Osetio čovek neko probadanje, mislio promaja, pa se nije obazirao, kad ono, ali međutim...
Naravno da ima čovek pravo da sredi svakoga ko upadne u njegovo, da se ja pitam. ?Ajde sad razmislite:
U sred noći, mrak, čuješ da ti je neko upao u kuću gde ti dete spava. Ustaneš i zatekneš lopova i obratiš mu se:
- Dobro veče. Kobogda?
- Oh, izvinite što Vas budim. Znate, dođoh da otuđim Vaše stvari, a da Vas odmah upozorim, naoružan sam.
- A čime?
- Šrafcigerom, pa ako ćete se braniti, moraćete i Vi da šrafciger donesete.
- Ček' da ga merimo... Uh, moj duži, znači prekoračiću nužnu odbranu. A da me sačekate da skoknem čas do radnje i kupim isti takav šrafciger da se branim? Vi slobodno skuvajte kaficu dok me čekate...

Nije li malo nebulozno očekivati ovako nešto? Uostalom, nešto slično sam definisao pre par meseci, da ne linkujem sad i rizikujem ban zbog reklamiranja.
Jebem ti avet komunizma i nepoštovanje svojine!

Nisu li lopovi kod nas malo prezaštićeni?

Nisu, samo odaju slobodno.

'Ajde što odaju, nego i vladaju, kizo...

Skoro jednom liku ovde ukrali kola. Zvao čovek muriju i pajkani ga izmaltretirali za medalju jer su mu ključevi bili u kolima. Jebiga, nije krađa iako su auto odvezli bez njegove dozvole i znanja.

. šta ako lopov nije njega napao, već je saško prvi na njega krenuo nožem

Čovek je pozvao policiju
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=717378#k9657197
I teško je zamisliti da posle zvanja policije neko uzme nož sa namerom da ubije.Kizo to poređenje sa lovom si u pravu al sa druge strane u ovom slučaju su dokazi više nego očigledni.Nije u pitanju tradicionalna svađa među prijateljima pa da se ne zna ko je počeo tuču.

Čekajte ljudi, a ako je bio otvoren prozor i čovjek ušao kroz njega?
Je l' i to provala? Ne vidim nigdje da je prozor bio zatvoren.

vid ga ovaj, zapeo prozor, pa prozor! kake veze ima! kad ti neko nepozvan uđe u kuću, ti lepo uzmeš pa ga ubiješ, i tačka!