Prijava

Кулска вина из винарије Радовановић
http://serbianwines.com/images/radovanovic-paleta.jpg

Пази Кизо, вина се не пију сваки дан... Постоје посебне потребе за тим. Ја га не схватам као пиће из Народних турбо фолк песама коме је вино дошло главе саћерало га на ивицу беде због љубави изгубљене у долини ноћног мира, курац палац киша је падала, а стара мајка пати за сином јединцем што јој се син пропијо и паре троши на вино.. бла бла бла. Вино је једна од лепших култура наше отаџбине Србије, а и јако опширна ако ћеш искрено, и није захтевна нешто превише па да не може да се приушти...

Кулска вина из винарије Радовановић

Mislim da su domaća vina preskupa u odnosu na kvalitet, pogotovu Aleksandrović i Radovanović. Previše su izvikani, ako mene pitate.

Па сад, кад говоримо о цени, мисим да су скупља него што би требала да буду. Ал није да не ваљају...

Kizo brate, pogodio si suštinu! Baronija teška!
Kada treba kukati onda su najglasniji a kada treba glumiti prefinjena muda onda su fini i prefinjeni.

Nego, ima vinara i međ vukajlijašima

Вино и ракија ме далеко више везују за отаџбину, као што сам већ напоменуо. А не волим га због неке префињености или финоће како већ наводиш. Са друге стране и страна вина сам упознао због посла којим се бавим и било би лепо кад се тема не би спемовала. Хвала унапред...

Дајте, бре! До пре 50 година вино се пило свакодневно, уз сваки ручак. Није то само француски обичај, нити било какав буржујски чин. То је у градовима престало, поготово после Другог светског рата, али у селима и у кућама где су се људи бавили пољопривредом, вино се правило за личне потребе и пило се свакодневно. Не да се олешиш од алкохола, него уз ручак или вечеру, чаша-две.

А имате сад да купите вина из неких мање познатих винарија која коштају између 130 и 200 динара по литру. Сад питање је, какав је то квалитет и колико је то све "хемија". Купио сам јуче неко вино што се производи у Белушићу код Рековца, јефтино је, а није лоше.

Jabuchillo
Ja najviše volim vina iz Čilea:

Пио сам и неко чилеанско вино, не знам ко мо је то донео, али је јако добро. Треба пробати разноразна вина из свих крајева света, међутим, свака част онима који то воле и могу да приуште, ја ипак бирам домаћа вина и вина са простора бивше Југославије.

Смори чоек - уби чоек.

Ma da! Sad su svi iz nekih vinarskih porodica kuraca palaca i ostalog a najbliže istini je da vodite poreklo od kojekakvih svinjara i konjušara

imam jednog matorog rođaka koji drži vinski podrum u karlovcima, kod njega važi pravilo kad god dođem da kupim, moram da probam sve što ima ili bar kolko mogu dok se ne odvalim. onda tako odem da kupim litar najjeftinijeg što ima, pa se oletvam lolo
uglavnom domaća volim, od kupovnih uzmem najčešće tikveš smederevku il nešto po sličnoj ceni, jer uglavnom pijem belo, al u poslednje vreme sam i s crnim počeo. otprilike svaki dan bar jednu čašu sunem, pred spavanje. meni vino ima najbolji rad od svih alkohola, od njega se uvek 'lepo' napijem. i eventualno od neke dobre rakije. mada neretko i preteram...

kad pijem špricer onda uzimam neku socijalu tipa banatski rizling ili pajino belo lolo

Premia 3L 330 dina, nije mnogo ogavno a ima ga bogami. Od ovih skupljih kad baš imam para uzmem Kratošiju.

Volim dobra vina i rado sam ih pio. Sad sam manje u mogućnosti pa retko otvorim bocu jer nemam baš ni neko društvo za vino - jedni ga ne piju uopšte, a drugi ga srču ko hladnu vodu pa mi greota sipati im dobro vino. Generalno, flaša od litar služi za kuvanje, buteljke se piju.

U vreme dok sam više pio vino, erdutski rizling i pino (i beli i crni) su bili dobri, domaće hvarsko crno je neverovatno, a apsolutni šampion svih starih vina koja se sad više ne mogu kupiti je Fruškogorski Traminac, belo desertno vino sa mirisom zelene jabuke. Oba Bambijeva Kosovska Burgunca su bili genijalni, takođe ih više nema. Sada, u tih par navrata godišnje kad sebi priuštim buteljku, uvek kupujem vranac Pro Cordem, znam da je hipsterski, ali je stvarno najbolje vino dostupno nama koji ne možemo piti ekskluzivna vina iz malih domaćih vinarija.

probaj vranac rezerve, najbolji je. a onaj obični vrhunski vranac je isto bolji od prokordema, po mom mišljenju a jeftiniji. ja volim dingač.

Пио сам и неко чилеанско вино, не знам ко мо је то донео, али је јако добро.

Њихова вина, и вина са простора Јужне Америке, се куд и камо разликују од европских. Јер грожђе на тој клими на којем се налази, добија највише на соку и шећеру, где се током ферментације уочава велика разлика и добија нека песебна есенција, наравно природним путем.

Dobija se više alkohola palamuderu jer ima više šećera. Šta tu nije jasno?
Trabunjaš...

uvek kupujem vranac Pro Cordem, znam da je hipsterski, ali je stvarno najbolje

Одлично вино, слажем се. Као што кажеш, јесте хипстерско, ал' ипак је то из платажа 13. јул, а на нашим просторима једна од највећих и можда најбољих домаћих винарија или сад већ црногорских. Зато се и највише конзумирају њихова вина...

Нисам неки љубитељ вина, тј, мислио сам да нисам, а онда сам отишао у подрум Милијана Јелића и пробао ону његову 'Мораву'. Па тад сам прогледао, да не кажем, проукусио хехе.
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/6229_446991658688832_955679655_n.jpg
Ово сам ја на дегустацији.

Ту се нађу неки чилци из Бијелог Поља и довикују 'диви га овај сомалијер' и упиру прстом у мене, то је ваљда сленг за педера у Бијелом Пољу. Ту их ја гађам флашом, промашим, и неки грмаљи ме изведу напоље и убију ко коња.