Prijava

vitraži su uglavnom super, ali ova prva slika je odvratna

или залепи калеидоскопе на очи

Volim vitraže al ovi enemijevi mi se ne sviđaju.

vitraži su uglavnom super, ali ova prva slika je odvratna

На претрази је изгледала боље лоло

Kolko Iran ima čarobnu arhitekturu, jebem im ajatolaha u bulju.

та дум трас, ел то намерна рима?

Па добро, јесам лоше изабрао, требало је да буде као семпл, готивне су ми само ове лампе.

Enemi, vidim da si na 11. strani ove teme postavljao slike lepih porušenih zgrada u Beogradu. Neće da mi otvori slike, osim jedne.
Imaš li kakav link gde bih mogao da vidim sve slike?

Kako da radi link kad su porušene zgrade...?

L O L
O
L

Побрисали су са тог линка изгледа... Нема шансе да се сетим које су биле, али могу да нађем неке друге ако хоћеш. А вероватно и ове што сам постављао имам на компу.

Kako da radi link kad su porušene zgrade...?

Та дум трас
та
дум
трас

Podaj malo da gledam. Napiši i opis da znam šta gledam i koga da pljujem što su ih porušili. Partizančine, Merikance ili nesrećnog Kitlera.

Е јбг, опис сам заборавио.
Прве две фотке је зграда на углу Кнез Михаилове и Чика Љубине код чесме, сад је ту институт сервантес чини ми се. Порушена је у бомбардовању чини ми се.
Даље је мост Краља Александра, порушен у априлском рату, саграђен негде 1930их, после рата комунисти решили да га не обнављају него да направе мост Братства и Јединства, тамо негде 50их, после је 80их или 70их додат близанац до њега, како би се проширио. Иначе остали су стубови са обе стране реке на које се Бранков мост и ослања, доле су и баш лепи портали, украси итд.
Ова кула је централна кула старог сајма, који је у рату био логор. Рецимо 39 ту је први пут представљен тв, све јаче земље су имале своје хале, биле су фазон Немачка, Француска, Руска итд, и ту су представљале своје производе. Док нису све постале немачке. лолол
пре швабе
http://s29.postimg.org/stmq0i8gn/518_001.jpg
после швабе
http://static.politika.co.rs/uploads/rubrike/221018/i/1/sajmiste-iz-1945.gif
и на крају је зграда поште код железничке станице, тешко оштећена у бомбардовању мислим савезника, после је комунисти срушили скроз и направили ово говно.

Viđao sam sve ove slike osim ovu gde je zgrada Servantes. Baš ljepa prije bila.

A onom ko je naredio da se sastruže fasada sa zgrade pošte (jer izgleda previše buržoaski), treba pobiti sve potomke i posrati mu se po grobu.

зграда поште код железничке станице, тешко оштећена у бомбардовању мислим савезника, после је комунисти срушили скроз и направили ово говно.

Pročitao sam negde da je samo bila oštećena(ne srušena), pa su komunisti samo ostrugali ono i "preuredili" u ovakvo smeće.

стара пошта је стварно прелијепа била
http://i43.tinypic.com/f1bn93.jpg
не знам, мени овај комунистички/бруталистички стил у ријетком броју случајева убоде поенту (споменици широм југославије), али генерално је јако ружан (нови београд, поготово тмурним данима, изазива суицидне мисли).

http://www.dodaj.rs/f/1Z/ZU/ZlwCKTI/most-.jpg
Ово је врх фотка.
Ма имам тога пун курац негде на компу, скидао са разних извора, али ово је главни:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=406398

Pročitao sam negde da je samo bila oštećena(ne srušena), pa su komunisti samo ostrugali ono i "preuredili" u ovakvo smeće.

Најжалије ми је моста, предратних Теразија и конака између старог и новог двора, али има толико лепих зграда које су отишле у неповрат, да плачеш, поготову кад видиш шта се данас на њиховом месту налази.

titanijum

Ne znam, meni je taj brutalistički stil nešto najodvratnije što se ikada desilo u kulturi. Baš, baš retko da mogu da nađem nešto da je OK.
Od spomenika iz doba SFRJ mi se povraća, osim ovog u Zemunu. Na haljini ove žene što je raširila haljinu/krila bleje vojnici i narod. Dosta lepo izgleda uživo
http://static.panoramio.com/photos/large/7922905.jpg

Enemi, nisam nikada video kako su pre izgledale Terazije. Imaš li neku kvalitetnu sliku?